sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăOpiniiCăderea lui Dragnea, căderea lui Plahotniuc

Căderea lui Dragnea, căderea lui Plahotniuc

-

Incredibilul s-a produs. Ceea ce se întâmplă acum la Chișinău este absolut incredibil. Regimul Plahotniuc a căzut. El, care controla Moldova din umbră, a fugit din țară.

Plahotniuc punea miniștri și premieri după bunul său plac. Inclusiv Igor Dodon a fost pus președinte cu aprobarea lui Plahotniuc. E adevărat că Dodon l-a trădat. Plahotniuc rămăsese fără aliați externi. Poroșenko și Dragnea, prietenii lui, au picat. La Washington nu mai este administrația Barack Obama. Nu mai este Victoria Nuland. Trump este în relații bune cu Putin. Trump îl admiră pe Putin.

Ceea ce se întâmplă  acum în Republica Moldova este și  rezultatul proastei politici externe a României. Guvernul României, a se citi PSD, a finanțat regimul Plahotniuc. România trebuie să-și schimbe viziunea de politică externă. Sentimentalismele nu mai merg. Trebuie să trecem la pragmatism. Mai ales cu Republica Moldova. A trecut timpul Podurilor de Flori și al melodiilor patriotice. Acum, mai mult ca niciodată, diplomația română trebuie să fie mai puternică. Acum e timpul unei schimbări de tactică. Să încetăm să mai reparăm școli și grădinițe. E timpul să facem presiuni și să condiționăm ajutorul oferit de România cu acceptarea investițiilor românești. Sunt sigur că știu și ei proverbul cu fratele și brânza.

- Advertisement -

România, în momentul de față, trebuie să ajute la reconstrucția Republicii Moldova. Singura problemă este că, momentan, nu poate. Asta pentru că aici au rămas urmașii lui Dragnea în funcții. Eu sper ca cei de la Chișinău să fie mult mai inteligenți decât noi. Să- i  schimbe rapid pe oamenii lui Plahotniuc.

P. S. Opiniile îmi aparțin și nu vizează redacția publicației.

CITIȚI ȘI:

Oamenii lui Plahotniuc fug ca șobolanii. Oligarhul „se reface” în Elveția. De la Chișinău zboară multe avioane private spre țările ex-sovietice

Cea mai caragialească întoarcere de arme: Curtea Constituțională a Moldovei își anulează „defintiv” toate deciziile „definitive” din urmă cu 6-8 zile!

* Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Căderea lui Liviu Dragnea nu interesează pe nimeni. Impostorii social democrați l-au pus să fure direct din Trezorerie, l-au predat spre judecători şi cazul e încheiat.

    PSD nu sunt dictatori cum ai crede, doar o privire adâncă spre aceste familii conduc la o idee juridică care înseamnă lege. Dictatori britanici nu sunt. Dictatori francezi ai Pro TV sunt cât cuprinde. Dacă viața ar fi simplă: naştere educare examene credit casă căsătorie copii am vedea în PSD nişte magicieni ai albilor. Dar nu e aşa. Vin vremuri bune. Sper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -