OPINIE. De unde ne informăm?

3
386
Dodon, omul Moscovei la Chișinău

O problemă foarte dureroasă, în opinia mea, este absența surselor de informare în masă din Republica Moldova, în România. Aici exclud mediul online.

Avem pe cablu, mă refer în special la marile companii, posturi din foarte multe țări. Nu  avem nici măcar un post TV din Republica Moldova. Nici măcar postul public Moldova 1 nu este prezent în România.

Există un acord, semnat undeva prin 2013, care prevedea reciprocitatea TVR – Moldova 1. Atunci a fost creat postul TVR Moldova. Autoritățile de la Chișinău și-au luat angajamentul că vor face tot posibilul ca Moldova 1 să fie prezent pe cablu în România. Este prezent? Normal că nu.

Scuza lor a fost că sunt ”probleme tehnice”. Un post de televiziune de la Chișinău, chiar și mai multe, ar strict necesar(e), trebuie văzut cu atenție ce fel de post(uri). Pentru că, în momentul de față, majoritatea sunt pro-rusești. Fac parte din noul holding media care este patronat de către un oligarh de la Moscova. Holding care îl promovează pe Dodon. Asta, în timp ce holdingul lui Plahotniuc este din ce în ce mai slab.

Mai există Jurnal TV și TV8 – două posturi care ar merita să fie cunoscute în România, pentru faptul că încearcă să reziste în condițiile mediatice din ce în ce mai grele din Republica Moldova.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

3 COMENTARII

  1. Intr’adevar, este grav si rusinos faptul ca nu avem un post TV de unde sa ne putem informa despre ceea ce se intampla in Moldova noastra de peste Prut ! Cert este ca nu numai regimurile lor pro-bolsevice mafiote au fost sau sunt de vina, ci si tradatorii nostri malefici, borfasii, interlopii, curvele, analfabetyii, penalii … care s’au succedat la putere nu au facut nimic in acest sens, chiar dimpotriva …

  2. Ce tot îi dăm cu Moldova , uitați de ea ,au vândut -o la ruși.!!.. dacă tot ține parlamentul să vadă cum trăiesc români în provinciile de peste graniță, să înființeze posturi în Cernăuți, Novi Sad, Bichisciaba… să vadă și proștii cum trăiesc frații lor… să-i întrebe dacă vor să revină în țară…bine că vă fute grija de diasporă…dar de acești români din provinciile istorice va doare în plua..să-l văd pe Rareș cum discută cu acești oameni,pe Orban al nostru,pe johannis…ca se interesează de soarta lor…!!.. așa cum face Orban al lor!!…dar din gură suntem buni, să vedem cine-i oprește dacă se duc la ei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here