OPINIE. Cum își bate Firea joc de oameni: cu „oxigen”, fără „oxigen” și o caricatură de referendum pe Facebook

2
1101
Gabriela Firea, un primar care n-a făcut nimic, preocupat exclusiv de propria imagine

Gabriela Firea, primarul Capitalei, se pregătește să anunțe luni renunțarea la „taxa oxigen”, iar pentru a justifica această decizie a creat o caricatură de „referendum” pe pagina ei de Facebook.

A luat o astfel de decizie de frică să nu-i înfurie pe alegători în preajma declanșării campaniei pentru primărie. Îi e teamă că o nouă taxă pusă pe umerii cetățenilor i-ar reduce șansele să-și păstreze postul de primar.

Dar întrebarea firească pe care și-o pune cineva care asistă la spectacolul grotesc pus în scenă de Gabriela Firea este: „La ce se aștepta?”

Pentru a răspunde la acestă întrebare, fac precizarea că actualul primar al Bucureștiului, în opinia mea, timp de patru ani nu a fost preocupat de nimic altceva în afara propriei imagini. Taxa Oxigen a fost un proiect prin care Gabriela Firea și-a dorit să rezolve „ca prin magie” problema traficului din București. Ea nu a fost preocupată de poluare, calitatea aerului, drept dovadă arderile intensive ale deșeurilor care se întâmplă „cu voie de la primărie”.

Raționamentul Gabrielei Firea din spatele taxei Oxigen a fost următorul: scot 250.000 de mașini vechi din trafic, o bună parte dintre ele aduse din țară de „flotanți” care nu votează în alegerile locale, fac rost de niște bani de la cei care-și vor cumpăra vignieta de acces și fluidizez circulația. Astfel, locuitorii orașului îmi vor fi recunoscători și își vor arăta mulțumirea la vot, oferindu-mi un al doilea mandat.

Ce n-a mers bine în acest raționament? Principala problemă a fost întârzierea aplicării acestei taxe. De la aprobarea proiectului în consiliul general a trecut prea mult până la punerea lui în aplicare din cauze tehnice – lipsa infrastructurii de vânzare de vigniete, problema camerelor de luat vederi care ar fi trebuit să monitorizeze traficul, cetățenii care aveau mașini vechi și care locuiau în zona de excludere – discuția cu voucherele pentru mașini noi pentru cei care au o astfel de problemă.

La asta s-a adăugat și iritarea oamenilor că se introduce o nouă taxă, oameni care și-ua amintit brusc că vreme de patru ani Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru oraș, că sunt probleme cu apa caldă și căldura etc.

Așa că primărița Bucureștiului a decis să amâne aplicarea taxei de la 1 ianuarie 2020 pentru 1 martie 2020. Apoi, cineva i-a spus că vânzoleala creată de introducerea taxei îi va afecta serios șansele pentru un nou mandat.

Astfel, Gabriela Firea a decis să facă referendum la ea pe Facebook și să-i întrebe pe oameni dacă vor să-i mai dea niște bani din buzunar sau nu. Răspunsul primit de la oameni nu e un mare mister.

Această pseudo-dezbatere declanșată de actualul primar descrie în amănunt haosul din mandatul de administrator al Bucureștiului, incapacitatea de a lua o decizie majoră și lipsa oricărei viziuni pentru oraș.

În opinia mea, dacă Gabriela Firea va rămâne încă patru ani la conducerea orașului, responsabilitatea va fi de data asta nu numai a PNL, Nicușor Dan, USR și PLUS, dar și a lui Klaus Iohannis care nu reușește să pună la aceeași masă forțele politice ale căror alegători i-au oferit cu generozitate un al doilea mandat și să stopeze acest coșmar. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eșec la Consiliul European! Austria, Olanda, Suedia și Danemarca vor un buget mai mic. Iohannis: „rezultat dezamăgitor”

* Inconștienții! O minciună a lui Arafat preluată de Ciolacu și Ponta: „vizita la urgențe va costa 10.000 de lei”

* VIDEO. Un puști de 9 ani, hărțuit la școală, și-a rugat mama să-l lase să se spânzure. Acum, e eroul planetei

* Coronavirusul a dus Euro la 4,8 lei, un record absolut. Aurul s-a scumpit cu 4 lei pe gram într-o singură zi

* OPINIE. De la Hanau la Ditrău, românii, victime și călăi, în noul naționalism care sfârtecă Europa

* VIDEO. Mesajul monstrului care l-a ucis pe Viorel, românul din Germania. Cât de nebun era teroristul?

* Monstrul din Hanau. Cine e dezaxatul care l-a ucis pe Viorel pentru că mașina sa avea numere de România

 

2 COMENTARII

  1. După cum spuneam, iată ce progenitură malefică a rezultat din combinarea unui ovul cu un spermatozoid alcoolist de BC, respectiv a țață gretzoasă, o îngâmfată fără limite, o pupinkuristă spurcată (în principal a varanului criminal Voikulesku), o bestie hidoasă, o nesimțită fără scrupule, o proastă provincială … 👿👺😱

  2. BUNA EU AS DORI UN COMENTARU REFERITOR LA UN PROCES DE PARTAJ DINTRE NORA SI FIUL NOSTRU EU AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNUI IMOBIL SI NORA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU PE CAZ DE BOALA ,SA OPERAT SI A RAMAS IN PENSIE DE BOALA NOI AM FOST EVACUATI DIN IMOBIL SI OBLIGATI SA PLATIM CHELTUELI JUD ,, VA RUGAM FACETI DUMNEAVOASTRA O ANCHETA SI SA VEDETI ADEVARUL DE OARE CE NUMI EA NIMENI IN COSIDERARE PLANGERILE MELE LA ORGANELE COMPETENTE , VA ROG FRUMOS MULTUMESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here