VIDEO. Mesajul monstrului care l-a ucis pe Viorel, românul din Germania. Cât de nebun era teroristul?

0
4201
Hanau, Germania, atentat
Mesajul postat de asasin arată cât de tulbarată era mintea acestuia, bântuită de organizații secrete și teorii ale conspirației

La scurt timp de la atentatul din Hanau, Germania, în care a fost ucis și un tânăr din România de 23 de ani, polițiștii au pătruns în apartamentul presupusului criminal și au dat peste o scenă înfiorătoare, descoperind două cadavre, un bărbat și o femeie. S-a constatat că era vorba de Tobias Rathjen, 43 de ani, și de mama sa care locuiau de mai mulți ani la acea adresă.

VIDEO. Mesajul asasinului postat pe site-ul său înainte de atentat (mai jos, tradus în limba română).

După primele cercetări, un raport al poliției locale a anunțat opinia publică despre posibilitatea ca autorul atentatului să-și fi ucis mama, iar, apoi, să se sinucidă. La percheziție s-a descoperit că Rathjen era administratorul unui site care promova mesaje extremiste, rasiste și xenefobe, plin de teorii ale conspirației.

Reprezentanții autorităților au anunțat că asasinul nu se afla în atenția poliției, iar activitatea sa din mediul online nu era monitorizată.

Cu câteva zile înainte de atac, criminalul a postat un mesaj video în limba engleză, adresat „americanilor”.

„Acesta e mesajul meu personal pentru toți americanii. Țara voastră se află sub controlul unor societăți secrete. Acestea folosesc metode diabolice de control al minții pentru a menține un sistem modern de sclavie.”

Tobias Rathjen a ucis prin împușcare zece persoane. Țintele lui au fost imigranții. Cinci dintre cei uciși sunt turci de origine kurdă. Vili Viorel Păun, 23 de ani, a fost împușcat pentru că se afla într-o mașină cu numere de România. Acesta locuia și lucra de 5 ani în Germania. Celelalte victime erau cetățeni bulgari și bosniaci.

Monstrul din Hanau și-a planificat atacul, acesta desfășurându-se într-o zonă de restaurante în care se fuma narghilea, fiind frecventate de persoane de origine turcă.

Uciderea tânărului din România a provocat o adevărată tragedie în comuna natală. În Singureni, județul Giurgiu, oamenii sunt șocați de eveniment și revoltați pentru că autoritățile nu au luat legătura cu familia victimei. 

„Maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară. Viorel era singur la părinţi”, a declarat la RTV Marian Pătuleanu, primarul din Singureni care este și unchiul victimei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Monstrul din Hanau. Cine e dezaxatul care l-a ucis pe Viorel pentru că mașina sa avea numere de România

* Vili Viorel Păun, 23 de ani, numele tânărului ucis în atacul terorist din Germania, confirmat de primar, unchiul victimei

* Ce destin pentru românul ucis în atacul din Germania! „Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc”. Era singur la părinţi…

* Ce a discutat Iohannis cu Orban la întâlnirea informală și care au fost nemulțumirile președintelui

* Andreea Berecleanu a părăsit Antena 1 pentru că „nu acceptă situații impuse”. Pentru Stoiceasca e OK, ea e obișnuită de la Antena 3

* Ambasadorul SUA face praf fosta guvernare PSD pentru „haosul” lăsat moștenire Guvernului PNL. Actualii miniștri „au muncit extrem de mult” pentru a repune România pe linia de plutire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here