Omul lui Oprea și al lui Daea, numit de Dăncilă la „Spălarea Banilor” ca să păzească averile PSD

4
2013
Oprea, Aprodu, Daea, PSD
Constantin Ilie Aprodu (centru) este un protejat al lui Gabriel Oprea și Petre Daea, numit pe ultima sută de metri de Viorica Dăncilă la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor cu un scop bine determinat

O altă numire controversată făcută de Viorica Dăncilă în ultimele ore de conducere a guvernului a fost și numirea unui apropiat al lui Gabriel Oprea ca adjunct la Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor.

Constantin Ilie Aprodu este un general ieșit la pensie care are venituri de peste 100.000 de euro pe an, numai din pensie câștigând 25.000 de euro.

Aprodu are o relație specială și cu Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii. Acesta, conform Europa Liberă, este nașul de cununie a unei din fetele lui Petre Daea.

Mai mult, Aprodu a fost cel care a intervenit pentru ca băieții lui Oprea și Iordănescu (fostul antrenor de fotbal al Naționalei) să fie angajați în Ministerul Agriculturii.

Toate aceste servicii i-au fost recompensate, fiind numit director adjunct la Oficiul Național pentru Combaterea Spălării Banilor.

Această instituție are un rol important în ce privește combaterea corupției, a activităților mafiote și a terorismului.

“… este Unitatea de Informații Financiare a României (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider în elaborarea, coordonarea și implementarea sistemului național de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului”, se arată în descrierea instituției.

Dar nu pentru asta vor cei din PSD și asociații lor să o controleze.

Motivul principal e monitorizarea și strângerea informațiilor despre fluxurile finaciare din România și atenționarea “acoliților” despre posibile cercetări declanșate de oficiu împreună cu procurorii la cerea unor entități din străinătate.

Mai pe scurt, dacă un baron PSD sau asociați ai acestuia e luat în vizor de Parchetul European și se cer informații despre afacerile acestuia la oficiu, persoana vizată poate fi atenționată dacă există un om în interior.

Aprodu e un personaj controversat, numit în ultimul moment într-o instituție importantă ce are un rol important în combaterea corupției.

Instituția are rol în “colectarea, procesarea și analiza informațiilor financiare. În condițiile în care, din analiza datelor și informațiilor prelucrate la nivelul instituției, rezultă indicii temeinice cu privire la spălarea banilor, Oficiul sesizează de îndată Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție, iar în situația în care se constată finanțarea unor acte de terorism, instituția noastră sesizează de îndată și Serviciul Român de Informații cu privire la operațiunile suspecte de finanțare a actelor de terorism, în conformitate cu prevederile legii speciale”, se arată în regulamentul de funcționare a instituției.

Viorica Dăncilă a făcut mai multe numiri în posturi cheie în administrația publică pentru ca PSD să păstreze controlul asupra sistemului public și pentru a-i proteja pe cei care s-au îmbogățit de pe urma acestei guvernări.    

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

Pericol! După 24 de ani, Pro TV este vândută de americani unui miliardar ceh apropiat de Rusia

4 COMENTARII

  1. TREBUIE gasite-si-APLICATE (IMEDIAAAAAAAT !!!!!!!!) masurile/mecanismele-LEGALE (!) pentru… A SCAPA de acesti „SOBOLANI”, purtatori-de-VIRUSI ai „CIUMEI-ROSII”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

    • Păăăiiii…, vedeți…, dacăăă… A DURAT ATÂT-de-MUUUUUUUULT (25 de zile !) ÎNVESTIREA UNUI NOU GUVERN, după demiterea Guvernului-Dăncilă (din… 10 octombrie !)… !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here