luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainAdio, PSD! Pa, Dăncilă&Ponta! Guvernul Orban a fost votat. Începe curăţarea României...

Adio, PSD! Pa, Dăncilă&Ponta! Guvernul Orban a fost votat. Începe curăţarea României de clanurile roşii, care au distrus ţara după Revoluţie!

-

UPDATE. „Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”, a spus Ludovic Orban, noul prim-ministru al României, după ce Parlamentul a votat Executivul PNL. „România are Guvern, România are un guvern legitim, care a obținut votul de încredere. Vrem să începem în forţă guvernarea. Imediat după depunerea jurământului vom avea o ședință informală la Palatul Victoria, vom avea un plan de instalare pe fiecare minister.  Am vorbit cu președintele României, așteptăm derularea procedurilor și imediat vom fi invitați la Palatul Cotroceni pentru depunerea jurământului. Cu siguranță Guvernul va formula o propunere de comisar european, după consultarea președintelui Iohannis și audierea în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa de la Parlament.

Victorie a Opoziţiei din România! Guvernul Ludovic Orban a fost votat în urmă cu câteva minute, în Parlamentul României, cu 240 de voturi „pentru”.

Ca să fie învestit, noul prim-ministru desemnat avea nevoie de 233 de voturi.

- Advertisement -

Prin plecarea PSD de la putere, Opoziţia din România, în frunte cu Guvernul Orban, va putea începe reconstrucţia României după aproape 30 de ani de „pesedizare” pe faţă sau mascată.

Votul a provocat implozia Pro România

Ponta, părăsit de Tudose

În favoarea învestirii Executivului liberal au votat parlamentarii PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE, Minorităţi, dar şi unii parlamentari PSD şi Pro România.

Fostul premier PSD Mihai Tudose, mâna dreaptă a lui Ponta în Pro România, a dat semnalul ca parlamentarii Pro România să voteze Cabinetul Orban, ceea ce a fost şi semnalul imploziei acestui mic partid condus de Ponta.

- Advertisement -

Învestirea Cabinetului PNL a fost pe muchie de cuţit, după ce PSD şi Pro România, prin liderii lor Viorica Dăncilă şi Victor Ponta, au decis să boicoteze şedinţa comună a Parlamentului şi implicit votul de investitură – caz unic în democraţia românească după Revoluţie!

Senatoarea-eroină de la USR

Nicoleta Dinu a venit la vot, deşi abia se ţinea pe picioare

În timp ce Victor Ponta şi Viorica Dăncilă şi-au dat mâna pentru a sabota învestitura noului cabinet – un gest iresponsabil şi fără precedent în democraţia românească postrevoluţionară – o senatoare USR le-a dat respectivilor o lecţie de viaţă imensă.

Este cu adevărat remarcabil şi chiar plin de eroism gestul senatoarei USR Nicoleta Dinu, grav bolnavă, care a decis să facă efortul de a fi în sală pentru votul de învestitură a Guvernului Orban tocmai pentru motivul pentru care personaje ca Ponta sau Dăncilă au ales să întoarcă spatele românilor.

Nicoleta Dinu a înţeles ceea ce liderii Pro România şi PSD nu pot şti pe veci: că sunt momente în destinul nostru personal când destinul de naţie trebuie să fie mai presus de orice. Mai presus chiar decât calculul individual, de partid sau de grup.

De aceea a ales Nicoleta Dinu să vină la vot, luni, în Parlamentul României, chiar dacă va vota pentru un partid cu care USR – formaţiunea pe listele căreia ea a ajuns senatoare – se află în competiţie directă.

Război total împotriva infractorilor. Ce a spus Orban în Parlament

Înainte de vot, premierul desemnat Ludovic Orban a avut un discurs realist şi deopotrivă intransigent.

Una din principalele direcţii anunţate de noul prim-ministru a fost combaterea infractorilor de orice fel, mai ales a celor violenţi, eliberaţi de Tudorel Toader, la comanda lui Liviu Dragnea.

„Declar război infracţionalităţii şi clanurilor interlope. Nu putem lăsa de izbelişte viaţa şi siguranţa cetăţeanului. Trebuie să punem ordine în instituţii, în ţară, acolo unde clanurile fac legea în instituţii de ordine publică”, a spus premierul desemnat, de la tribuna Parlamentului României.

De asemenea, el a promis că „va limita drastic” Ordonanţele de urgenţă, arma fatală folosită de guvernele PSD, şi că va restabili o relaţie corectă cu Parlamentul României.

Nu în ultimul rând, Orban a spus că obiectivul strategic al cabinetului său va fi acela de „a restabili încrederea partenerilor occidentali în România”, puternic zdruncinată de administraţiile PSD din 2016 încoace.

Alte declaraţii ale lui Ludovic Orban

 • Acest guvern are un mandat limitat: durata maximă este de un an de zile și tot ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere.
 • La ora actuală, foarte multe instituții riscă să-și lase angajații fără salarii. E fundamentală adoptarea unei OUG de rectificare bugetară, care să permită plățile vitale în toate instituțiile.
 • Situația pregătirii pentru iarnă este dezastruoasă. Stăm extrem de prost cu stocurile energetice.
 • România a rămas ultima țară care trebuie să nominalizeze comisarul european.
 • Trebuie adoptată legea bugetului de stat pentru anul viitor.
 • O altă urgență care poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate rezolva acest lucru: pensionarea anticipată a magistraților. Dacă nu se amână sau abrogă acest termen, justiția va fi blocată complet.
 • Doar un Guvern învestit de Parlament, doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Toate parchetele sunt conduse de interimari și care în mod evident nu pot să aplice politica pe care o urmează în domeniul penal statul român.
 • O prioritate este adoptarea măsurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscăm să pierdem 600 de milioane de euro în acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza că pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte.
 • Trebuie să realizăm depesedizarea administrației
 • Trebuie să ne asumăm să facem o justiție independentă în România, fără ingerința politicului și a altor instituții. Trebuie să ne asumăm ridicarea MCV
 • Infrastructura de transport: trebuie accelerate toate proiectele. Suntem în risc de dezangajare din cauză că nu s-au semnat proiectele.
 • Trebuie să oprim tăierile ilegale de păduri

Guvernare PNL de 5 ani?

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, a venit luni în Parlamentul României pentru a acorda votul său Cabinetului Ludovic Orban.

„Eu am spus încă de ieri seară că sunt sigur că Guvernul Orban va trece. Chiar dacă e la limită şi în acest moment sunt doar 3 parlamentari peste cele 233 de voturi necesare, eu nu am emoţii. Nu le-am promis nimic celor care ni s-au alăturat în ultimele ore. Au făcut-o pentru că au înţeles că România are nevoie de un guvern stabil, care să înceapă reconstrucţia ţării după dezastrul lăsat de PSD. Şi le spun tuturor: PNL va guverna 5 ani, ca să fie clar! Nu singuri, deşi avem acum 35% din voturi garantat, dacă mâine ar fi alegeri, ci alături de partenerii noştri de la USR şi PMP”, a spus Rareş Bogdan, La Digi 24.

„Vom avea grijă ca Poliţia şi Jandarmeria să nu mai facă niciodată, sub niciun guvern, ce-au făcut pe 10 august 2018. Vom depesediza România! Vom trece acest guvern şi vom guverna România. Vom guverna 5 ani, este o şansă pentru România, iar PNL a mai făcut asta în istorie”, a mai spus Rareş Bogdan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

Pericol! După 24 de ani, Pro TV este vândută de americani unui miliardar ceh apropiat de Rusia

VIDEO. Avertismentul lui Orban: „Dacă Guvernul nu trece din prima, s-ar putea ca a doua oară să nu-l mai voteze PNL, ca să ajungem la anticipate!”

Emeric Ienei demontează minciuna propagandei PSD. Și adaugă: „Mi-e rușine cu Dragnea, a făcut țara de râs”

VIDEO. Scene nord-coreene. „Ziaristul” care-i declară iubire veșnică Vioricăi Dăncilă a fost activist PCR și e omul lui Govor-PSD

DOCUMENT. Programul de guvernare al PNL. Priorități: alegeri, 10 august, întărirea Justiției, comisar european, buget, investiții, Pilonul 2 de pensii, rezidențiat medici, audit la PNDL

- Advertisement -

15 COMENTARII

 1. Felicit guvernul Ludovic Orban! 240 voturi
  România este țară în curs de dezvoltare slăbită de PSD cu taxe și pierderi de vreme. E muncă la guvern pentru a repara viața care s-a scurs vizibil din oameni.
  Puneți omul pe primul plan. Economia, ca societatea, e formată numai din oameni.

 2. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AM INVINS (SI !) in cea de-a doua BATALIE (prima a fost cea de la motiunea-de-cenzura !), darrr… RAZBOIUL (pentru „RADEREA” – Sic ! – din politica românească a „CIUMEI-ROSII” !!!)… CONTINUĂ (!), bineînțeles !!!!!

  Urmatoarea LUPTA se va da… DUMINICA (10 noiembrie), cand este FOARTE IMPORTANT sa fie „bifata” siii… PREMIERA unui tur-doi la alegerile-prezidentiale… FĂRĂ „CIUMATI” !!!

  • Eu ca liberal nu stiu prea multe despre acest Domn.
   Hai sa-l lasam 2-3 luni sa vedem cum il duce capul.
   La min.Finantelor si Min .Muncii am ceva retineri. Cand isi dau cu parerea Volguta,Mitraliera si Horlando e clara.
   Eu am sa fiu primul care ies in strada daca vad derapaje.
   M-am saturat de incompetenti si jigodii, indiferent de culoarea politica.

   • Ăsta cuuu… „bârna”, Ion Ștefan, de la „Dezvoltare” (minister… MAMUT, TOXIIIIIIC, infiintat de catre Udroaica, pentru… ea insasi, apoi… „calarit”-si-„jumulit” de Dragnea !) pare… si HOTOMAN, si CRETIN !!!

    Dar ce-aveti cu Cîțu, de la Finante, si cu doamna aceea de la Munca (nu este cea care a fost aleasa, relativ recent, sefa organizatiei P.N.L. – Bucuresti ???!!!), ca sunt FOARTE O.K. ?!!!

    • Poate m-am exprimat gresit Paul.
     Asta intrebam si eu care este trreba la munca si finante?
     Doi profesionisti respinsi de Mitraliera,Volguta si Horlando.
     Drept sa-ti spun, eu daca eram in locul D-lui Catu ma ridicam si plecam de acolo.
     O sa vina si vremea noastra.
     O vreme a oamenilor normali.

 3. La „LATRINA-3” (!), s-aaa… STABILIT, deja (bineinteles, cuuu… ajutorul telefonic al „maestrului” – Sic ! – „ARDEI-UMPLUT”, Cristoiu-cel-PELTIC-la vorba si-laaa…-MINTE !): astazi, in Parlament, P.N.L. aaaa… PIERDUT (castigand votul-de-investitura !), Iohannis… LA FEL (!), in schimb P.S.D. si Dăncilă au „bifat” oooo… (NOUA !) MARE-VICTORIEEE !

  CRETINOIDA aia (cu… ochii-apropiati, cum au multi TAMPITI-IRECUPERABILI/IREMEDIABILI, si PRIVIRI/OCHIRI-de-SOARECE-CASTRAT !) de Porumbel esteee… FERICITA-„nevoie-mare”: liberalii, useristii, toti… S-AU PACALIT, „I-A FACUT” (Sic !) dUamna Dancila, daaaaaaaaaaa ?!!!

 4. In sfarsit dupa prigoana comunista poate da Domnul sa ne revenim…..pacat ca e timp putin ,dar sper ca macar cateva probleme sa intre pe fagasul normal…ma refer la justitie ,interne , educatie si sanatate……si acum pentru aurolacii de la onania tv,gusa tv,catena 3 cateva cuvinte …..duceti-va dracului de nenorociti!!!

 5. Felicitări!
  Cel mai bun lucru pe care l-ar putea face PNL începând de mâine ,ar fi:

  INTERZICEREA TĂIERII POMILOR IN ROMÂNIA!

  Și sa vedem ,dacă se va lua inițiativa in vederea acestui lucru in parlament,CINE VA FI DE ACORD?!
  Dacă PNL va propune și susține acest lucru,vor câștiga detașat tot de acum înainte!!
  Cei ce se vor opune , iar media tv și fm vor face valva ,PSD și UDMR vor dispărea definitiv din aceasta țara!

  Hai sa vedem inițiativa!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -