Statul mafiot intră în acțiune: BEC respinge Alianța 2020 USR-PLUS! „Este o decizie politică, luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea”

5
849
Dacian Cioloș - Dan Barna

Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi, „în mod abuziv”, respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, a anunțat partidul lui Dacian Cioloș într-un comunicat de presă.

Decizia BEC este revoltătoare. Motivul invocat această instituție este stupid și nu are legătură cu cele două partide, ci cu o instanță a statului român, incapabilă să emită într-un timp rezonabil o decizie formală.

Comunicatul PLUS

 • „Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi, în mod abuziv, respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare”.
 • „Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică, luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România”.
 • „N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR-PLUS, de «Fără Penali», de «Oameni Noi», de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea”.
 • „Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianța 2020 USR-PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români”.
 • „Este un act profund nedemocratic, prin care se încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic”.
 • „Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta”.

5 COMENTARII

 1. Decizie corecta, imi pare rau sa recunosc.
  Sunt oameni maturi, cred ca nu se asteptau sa fie mangaiati pe cap.
  Mai bine ar tacea si ar gasi solutii, asa cum ceilalti au gasit chichita asta valabila.

 2. De fapt, USR și PLUS își arată „valoarea” și adevărata „capacitate” de a respecta în general principiile unui stat de drept și în particular, Legea.

  În loc să caute să-și îndrepte propriile greșeli, îi atacă pe cei care respectă legea. Câtă mârșăvie pot avea să acuze AEP-BEC (nu mai zic de Dragnea) că … nu încalcă legea de … dragul lor.

  Se declară susținători ai justiției independente, dar nu își rezolvă așa cum e normal problemele pe care le au cu legea, în instanță.

  Probabil că pot cere o pronunțare în regim de urgență a înregistrării președinților dacă au depus tot ceea ce era necesar. Ei în schimb, se sclifosesc în public fiindcă nu se-ncalcă legea pentru ei.

 3. Alianțele politice sunt otrăvuri politice. Ca votant USR imprim azi o soluție viabilă în urechile și ochii celor ce fac de râs statul şi binele comun. A face mai bine pe unde merg cu fruntea senină a celui care vine din urmă cu flori la pieptul galonat din istoria neamului, văd azi cât e de greu.

  Alianțele politice sunt slăbiciunea politică. A celor care reconsideră politica ca bine uman. Posibilul devine un mare imposibil. Tind spre suprema alegeție de a fi unsul erou al mileniului. Pasiunea de a scrie ceea ce ne trebuie. Liberalii au prețuri fixe la energia electrică pentru a mări pensiile. Același gând şi la PSD. Nimic mai binele.

  Dragă națiune, trebuie să ne revenim. Om şi animal ar fi să facă curățenie în propria ogradă. Omul să nalte spiritul. Animalul să păzească casa ca un câine în vechea oră a Romei, nimeni nu judecă mai bine ca noi doi. Nu putem fi arşi de liberarii PNL spre deliciul republicanilor. A forma opinii. A face spiritul mai presus de credință.

  Marea deziluzie sunt cei 4 ani liberali.
  Trăiască mapamondul, lumea, viața.

  8 Martie 2019 ora 11:38

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here