sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsO nouă lege în Coreea de Nord: tinerii care se tund ca...

O nouă lege în Coreea de Nord: tinerii care se tund ca frații lor din Sud pot fi executați! Și dacă ascultă muzică K-Pop riscă pedeapsa cu moartea

-

O nouă lege dementă a fost adoptată de regimul comunist din Coreea de Nord: tinerii care adoptă moda, coafura, muzica sau limbajul fraților din Coreea de Sud vor fi judecați, condamnați la închisoare sau chiar executați. Presa de stat nord-coreeană a publicat avertismente publice, solicitându-le oamenilor să vorbească “limba standard” a țării, relatează BBC.

Prin această nouă restricție, dictatorul Kim Jong-Un încearcă să elimine influențele străine, considerate periculoase pentru stabilitatea regimului.

Într-o bună măsură, ceea ce se petrece în Coreea de Nord amintește de epoca regimului comunist din România. În literatura și cinematografia de dinainte de 1989, scriitorii regimului comunist de la București făceau portrete caricaturale standard pentru “paraziții societății”: purtau blugi, plete, barbă, ochelari, ascultau muzică occidentală, mergeau cu motocicleta sau aveau meserii „neserioase” – arhitecți, pictori, sculptori etc. Adesea, miliția lua de pe stradă tineri care purtau plete sau piercing, în ducea la circă, îi bătea crunt, îi amenda și îi tundea.

Aceste stereotipuri au jucat un rol major în nenorocirile din 1990, când minerii și muncitorii de pe platformele industriale, mobilizați de regimul Iliescu, au bătut oameni nevinovați pe stradă, doar pentru că unii dintre ei aveau barbă, ochelari, erau tunși “necorespunzător” sau aveau aerul că pot fi profesori sau studenți. Și azi, la 31 de ani distanță, PSD mai folosește reminiscențele acestei retorici.

- Advertisement -

În Coreea de Nord, teroarea are rang de politică de stat. Ziarul Rodong Sinmun a pus în gardă poporul asupra “pericolelor muzicii pop” din Coreea de Sud. Teama autorităților are o cauză reală: acest stil K-Pop de musică este foarte prizat de tinerii din întreaga lume, devenind un fenomen mondial. Avertismentul e clar: „Penetrarea ideologică și culturală sub panoul colorat al burgheziei este chiar mai periculoasă decât inamicii care au arme“.

De-a lungul timpului, toate regimurile comuniste au reacționat identic în fața culturii occidentale. Kim Jong-Un, al treilea conducător al dinastiei comuniste Kim în Coreea de Nord, a caracterizat muzica sud-coreeană K-pop drept un „cancer vicios“ care îi corupe pe tineri.

Conform noii legi, nord-coreenii prinși că dețin presă sau filme din Coreea de Sud, SUA sau Japonia poate fi condamnat la moarte. Cei care doar se uită pe ziare sau la filme străine sunt pasibili de 15 ani de pușcărie!

- Advertisement -

Merită însă menționat că, în cei 100 de ani de la apariția comunismului, aceste măsuri punitive ale autorităților n-au avut succes, oamenii continuând să le sfideze pe ascuns.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Vasile Blaga și Emil Boc intervin în războiul Orban – Cîțu. Blaga: „Te rog, Ludovic, te rog, Florine, țineți partidul unit! Struniți-i pe nărăvași!”. Boc: „Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie!”

* Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

* VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

* Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel de împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Cum au fost capturați mercenarii columbieni care l-au asasinat pe președintele din Haiti. Unii au încercat să se ascundă în mocirla unui canal, alții într-un magazin părăsit. Ultimul adăpost: ambasada Taiwanului

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Acum cu experiența noastră, dacă maine Coreea de Nord ar scăpa de Iubitul Conducător, cam câți ani i-ar trebui tarii să scape de nomenklatura comunistă și de năravurile comuniste ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -