O modă absurdă: petrecerile la care te duci să te infectezi cu Covid, pentru a scăpa de vaccin. Un austriac a murit deja după un Covid Party în Italia

0
948

Un austriac de 55 de ani a murit după ce a mers la un „Covid Party” pentru a se infecta intenționat. Bărbatul a participat la o astfel de petrecere în regiunea Tirolul de Sud, din nordul Italiei, dar a sfârșit ulterior într-un spital din Austria. El este una dintre multele persoane internate care s-au infectat în urma participării la mai multor „petreceri Covid” organizate în Italia în ultimele săptămâni, relatează presa locală.

Petrecerile care au drept scop infectarea cu SARS-COV-2 sunt tot mai dese în Europa. E un curent pornit din Austria, care a ajuns apoi în Italia, unde a devenit un adevărat fenomen. Tineri teribiliști merg intenţionat la petreceri să întâlnească persoane pozitive de la care să ia virusul, convinși că imunizarea pe cale naturală e mai bună decât vaccinul.

O astfel de distracție inconştientă se pedepsește penal. În plus, practicanții riscă să facă o formă severă a bolii ori să rămână cu sechele grave.

„Corona Party” – petreceri unde tineri pozitivi se întâlnesc cu alţi tineri pentru a face virusul să circule de la unii la alții – reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autoritățile din Italia. Primele cazuri de acest gen au fost reperate în Tirolul de Sud, unde tineri teribiliști s-au inspirat din cazuri similare petrecute în Austria. Motivația acestor tineri e stupidă: imunizându-se prin infectare naturală, ei speră că vor evita vaccinul.

Patrick Franzoni, coordonatorul adjunct al Unității Covid din Italia: „Sunt tineri, chiar și copii de vârstă școlară, care se întâlnesc cu alte persoane depistate pozitiv ca să se infecteze pe cale naturală. Nu-și dau seama că și la copii, la tineri, acest lucru este foarte periculos și poate avea consecințe pe termen lung, iar în faza acută pot ajunge la spital. În prezent avem un copil bolnav de Covid internat la Pediatrie.”

Curentul petrecerilor de infectare ar fi pornit din Austria, țară care acum a intrat în lockdown pentru a patra oară.

Sociologii de la noi spun că sunt două motive pentru care oamenii sunt în stare să se pună astfel în pericol.

Dan Petre, sociolog: „Au încredere foarte mare în propria lor sănătate şi au găsit o soluţie pentru a scăpa de stigma socială sau de presiunea socială de a se vaccina. Un fenomen pe care îl consider foarte riscant pe termen mediu și lung. Cu certitudine există şi la noi asemenea cazuri”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.