O mizerie de ambasador rus: „Ne c…m pe sancțiunile Occidentului! Au avut efecte pozitive asupra economiei noastre”

0
6614
Viktor Tatarințev

Limbaj mizerabil și gândire pe măsură ale unui ambasador ce reprezintă Rusia într-o țară din Uniunea Europeană! De data asta nu e vorba de Valeri Kuzmin, șeful reprezentanței diplomatice a Rusiei la București, ci de Viktor Tatarințev, ambasadorul acestei țări la Stockholm, în Suedia.

Viktor tatarințev, ambasadorul Rusiei în Suedia, a acordat un interviu publicației locale „Aftonbladet”. Principala temă de discuție: situația tensionată din Europa, dar s-a discutat și despre o eventuală aderare a Suediei la NATO.

Replica diplomatului, care vorbește fluent suedeză, a fost exprimată în limbaj de mahala. Expresia a fost scoasă în evidență chiar în titlul interviului postat pe pagina de internet a publicației Aftonbladet.

De la „ne căcăm pe sancțiunile Occidentului” la „ne doare în cot de sancțiunile Occidentului”

Majoritatea publicațiilor străine care au preluat declarațiile ambasadorului rus au îndulcit ușor limbajul, preferând traduceri de genul:

  • „Ne doare în cot de sancțiunile Occidentului”;
  • „Nu dăm doi bani pe sancțiunile Occidentului”;
  • „Nu ne pasă deloc de sancțiunile Occidentului”.

Dincolo de limbajul suburban al declarației, Tatarințev și-a expus gândirea diversionist-cacofonică.

„Ni s-au impus deja atât de multe sancțiuni și, într-un fel, au avut efecte pozitive asupra economiei și agriculturii noastre. Suntem mai autosuficienți și am putut să ne creștem exporturile. De exemplu, nu avem brânzeturi italiene sau elvețiene, dar am învățat să facem brânzeturi rusești la fel de bune folosind rețete italiene sau elvețiene”, a declarat Tatarințev, potrivit Le Figaro.

„Noile sancțiuni nu sunt bune, dar nu sunt atât de rele precum spune Occidentul”, a insistat ambasadorul rus.

Acesta crede că țările occidentale nu înțeleg mentalitatea rusă: „Cu cât Occidentul pune mai multă presiune asupra Rusiei, cu atât răspunsul rus va fi mai puternic”.

În ciuda evidenței din teren, Tatarințev susține că Rusia încearcă să evite un război: „Este cea mai sinceră dorință a liderilor noștri politici. Ultimul lucru pe care și-l doresc oamenii din Rusia este războiul”.

Tatarințev a numit extinderea NATO drept principala amenințare la adresa Rusiei, adăugând că Moscova se opune acum la intrarea Suediei în Alianța Nord-Atlantică.

„Dacă SUA și NATO nu ar fi provocat și agravat situația, nu ne-am fi opus aderării Suediei la NATO. Am fi respectat o astfel de decizie a Suediei. Dar acum situația de securitate în această parte a Europei s-a schimbat dramatic”, a spus ambasadorul rus, citat de Realitatea.md.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (85) / “L-a umplut de sânge pe Tovarăşu’!”

* Persoanele paralizate ar putea merge din nou. Cum funcționează dispozitivul care se implantează pe măduva spinării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here