miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Nu veniți aici, băieți, nu intrați în Wagner! Totul este o minciună....

„Nu veniți aici, băieți, nu intrați în Wagner! Totul este o minciună. La televizorul nostru arată că aici sunt uciși civili… Ai noștri sunt cei uciși!”

-

PMC Wagner, gruparea paramilitară privată fondată de Evgheni Prigojin în 2013 și finanțată de Rusia putinistă, se află într-o destrămare accelerată. Luptătorii încadrați inițial în rândurile „wagneroviților” au început să evadeze rând pe rând și să-l vorbească de rău pe șeful lor. Cei care scapă de pe front se pot considera norocoși.

Pentru a evita noile dezertări, cecenul Ramzan Kadîrov, un acolit putinist, a ordonat transferul în direcția Bahmut a 200 de polițiști din Regimentul „Ahmat”, denumit după numele defunctului său tată (Ahmat Kadîrov – fostul președinte cecen, aruncat în aer pe 9 mai 2004, în timp ce sărbătorea pe stadionul Dinamo din Groznîi victoria sovieticilor în al Doilea Război Mondial).

„Kadîroviții” mobilizați trebuie să se asigure că dezertorii și sabotorii n-au nicio șansă să părăsească districtul Bahmut, unde se dau în prezent cele mai grele lupte. Acest lucru a fost raportat în rezumatul întocmit pe Facebook, în dimineața zilei de 25 februarie, de Statul Major al Forțelor Armate Ucraine, preluat de site-ul Obozrevatel.com.

„Urma să stăm la graniță, să nu lăsăm mașinile să treacă dincolo de ea cu arme de contrabandă și droguri. Am fost înșelați cu toții” 

Cu doar câteva zile în urmă, un „wagnerovit” dezertor, capturat de ucraineni, a dezvăluit că plutoanele de execuție cecene funcționează ca parte a PMC Wagner. Infractorii scoși din pușcării sunt obligați, sub focul mitralierelor, să asalteze pozițiile ucrainene. Până la sosirea sa în Donbass, „wagnerovitul” executa o pedeapsă pentru furt într-o închisoare din orașul Toliatti, regiunea Samara (sudul Rusiei europene, la granița de nord-vest a Kazahstanului).

- Advertisement -

Războinicul și-a dat și numele: Aleksandr Valerievici Rastrighin. Mărturia acestuia a apărut într-o filmare postată pe rețelele de socializare.

Prizonierul fugar Rastrighin: „Am fost în Wagner, eșalonul 12, compania 1, divizia a 3-a. Când au venit în zona noastră să ne ia, ni s-a promis că nu vom mai fi duși la măcel, trei luni de antrenament, o lună acasă, se presupunea că două luni vom lucra și vom câștiga 100.000 pe lună (se referă la ruble, echivalentul a 1.500 de dolari – n. red.). Urma să stăm la graniță, să nu lăsăm mașinile să treacă dincolo de ea cu arme de contrabandă și droguri. Am fost înșelați cu toții. Nu veniți aici, băieți, nu intrați în Wagner! Totul este o minciună. Și faptul că la televizorul nostru arată că aici sunt uciși civili… Ai noștri sunt cei uciși. Tocmai am văzut cu ochii mei cum ne urmăresc cu mitralierele. Comandanții care ne conduc, ei sunt cei care ne anulează”.

Militarul „wagnerovit” susține că recruții au efectuat în primă instanță un antrenament de 21 de zile, apoi au nimerit în prima linie din Cervonopopivka, regiunea Lugansk, unde artileria lui Șoigu nu le-a „acoperit” deloc ofensiva. În opinia sa, doar în localitatea Bilogorivka, ucrainenii au lichidat peste 2.500 de mercenari ai grupării lui Prigojin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a ajuns România, prin coruptul Severin, să facă propagandă rusească într-o comisie a OSCE. „Puterile autocrate reprezintă familia, religia, patria“, războiul e „pornit de Occident”, care e „în moarte clinică“

* A murit filosoful Mihai Șora, simbol al protestelor #Rezist. Avea 106 ani, 3 luni și 18 zile. „E frig fără tine, iubitule…”

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

* Un alt răspândac al propagandei putiniste: deputatul Ringo Dămureanu, mincinos agresiv din tabăra AUR

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* VIDEO. Alberto Caraian, PSD-istul care a participat gol pușcă la ședința Consiliului Local, pleacă de la Primărie, dar rămâne la minister! Tot războindu-se cu Clotilde, el a pierdut bătălia cu propriul telefon

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -