Propagandiștii putiniști din România „n-au aflat” că Rusia amenință Moldova și că nu mai recunoaște integritatea acestui stat

4
1482
Priorități: la Realitatea TV au fost invitați Simion, Gușă, Sorin Roșca Stănescu, Ghilezan și încă vreo câțiva să dezbată cum ne fură ucrainenii Delta cu Canalul Bâstroe

Toată liota „patrioților“ și suveraniștilor români tace mâlc după ce Federația Rusă a început să amenințe deschis Republica Moldova, țară ale cărei independență, suveranitate și integritate nu i le mai recunoaște în mod oficial, începând de marți, 21 februarie. George Simion și Sorin Grindeanu, Claudiu Târziu și Diana Iovanovici-Șoșoacă, Ion Cristoiu și Adrian Severin, toată oastea petriță strânsă sub faldurile propagandei rusești se uită acum în altă parte și-și găsește de lucru.

Subiectul independenței Moldovei amenințate acum direct de Rusia funcționează ca un turnesol peste societatea românească, fiind unul dintre momentele în care oamenii angrenați în propaganda Kremlinului ies strident în evidență.

Vladimir Putin a anunțat marți, 21 februarie, că a anulat decretul în vigoare din 2012 prin care se prevedea că soluționarea „problemei transnistrene“ va fi una pașnică, „bazată pe respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova“.
Acest gest făcut de Rusia a reprezentat o confirmare aproape directă a intențiilor de a interveni violent în Moldova, așa cum avertizaseră serviciile secrete ucrainene și președinta moldoveană Maia Sandu.

Din acest moment, informațiile că Putin va destabiliza Moldova prin recunoașterea independenței Transnistriei și proclamarea alipirii acesteia la Rusia, după modelul Crimeea – Herson – Zaporojie – Donețk – Lugansk – Donețk, au căpătat consistență.

Un nou pas a fost făcut vineri, când Ministerul de Externe al Rusiei, condus de Serghei Lavrov, a anunțat că „orice atac în Transnistria va fi considerat un atac la Rusia“.

În timp ce Putin amenință Moldova, „românii verzi“ continuă să lupte eroic cu diversiunea Bâstroe

Nimic din cele de mai sus n-a părut suficient de grav încât să atragă atenția „patrioților“ care, altfel, sunt foarte emoționați când vorbesc despre „frații moldoveni“. Cu toții și-au văzut în ultimele zile de tema servită chiar de PSD săptămâna trecută, presupusa secare a Deltei din cauza lucrărilor pe care le fac ucrainenii pe Canalul Bâstroe.

Sorin Grindeanu (PSD) – cel care a jucat rolul de spărgător de gheață de această dată, aruncând manipularea rusească pe piață – și-a continuat instigările, publicând acum două zile o poză cu niște nave, pe contul său de Facebook, în care anunța că autoritățile sunt pregătite să plece să facă măsurători pe Canalul Bâstroe.

George Simion (AUR), care a preluat din mers de la PSD manipularea, a publicat pe contul său de YouTube un film făcut în Deltă, unde niște persoane îi spuneau că a scăzut nivelul apei. Apoi a anunțat că pleacă în Italia împreună cu nevasta.

Claudiu Târziu (AUR) e preocupat de măreața misiune pe care o are ca președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Camera Deputaților. Nicio vorbă despre Moldova.

Diana Iovanovici-Șoșoacă (SOS / ex-AUR) se luptă mai departe cu fantomele și țipă cum e victima unor atentate și manipulări, pune poze cu ciobani și steaguri și se laudă cum „s-a luptat cu sistemul“ în timpul pandemiei. Nici ea, nimic despre amenințările rușilor.

Și Ion Cristoiu are alte frământări urgente: publică interviuri cu coruptul Adrian Severin și proclamă că Uniunea Europeană a pierdut, iar Rusia a câștigat de pe urma războiului.

Gușă a descoperit secretul: rușii le-au dat-o peste bot românilor, moldovenilor și ucrainenilor! Ultimii „plănuiau să atragă Moldova și România în război”

Singurul care vorbește despre Republica Moldova e Cozmin Gușă, dar nu pe tema amenințărilor explicite lansate de Rusia. Pe contul său de Facebook, Gușă publică un ditamai textul unde explică de ce „operațiunea «Lovitură de stat în Moldova» s-a fâsâit”. Fostul secretar general al PSD din perioada lui Adrian Năstase prezintă totul ca pe o operațiune prin care „se pregătea intrarea Moldovei (și implicit a României) pe harta concretă a războiului”.

Felul în care prezintă Gușă lucrurile sugerează că el consideră deja Transnistria parte integrantă a Rusiei, motiv pentru care intrarea moldovenilor în această regiune (care le aparține conform tuturor tratatelor internaționale) ar fi un act de agresiune la adresa Rusiei. Gușă a mers până acolo încât a preluat narativul Moscovei – „Ministerul Apărării Rus a devoalat public operațiunea pe care o pregăteau ucrainenii în Transnistria, unde urmau să atace cu soldații regimentului Azov deghizați în trupe rusești aeropurtate”.

De ce ar exista un plan (și cine l-ar pune la cale) să implice Moldova și România în război contra Rusiei – acest lucru nu-l explică Gușă. În ce fel ar putea Moldova și România să influențeze luptele, ce armate au și cum ar putea să-i învingă pe ruși – nici asta nu spune. În schimb, o atacă virulent pe Maia Sandu, devenită ținta numărul 1 a propagandei ruse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat: Putin comunică planetei că Transnistria îi aparține! Moscova a avertizat SUA, NATO și Ucraina că orice atac asupra acestei regiuni a Republicii Moldova, ocupată ilegal de trupele Kremlinului, va fi considerat un atac asupra Rusiei

* Dilema de pe stadion: a vorbit adevăratul Putin, „Dublura lui Putin” sau „Putin cel Vorbăreț”? 7 distincții între tiran și cele două sosii ale sale. „Cu o zi înainte a tușit tot timpul; apoi a zburat pe scenă, plin de energie”

POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Un alt răspândac al propagandei putiniste: deputatul Ringo Dămureanu, mincinos agresiv din tabăra AUR

* Pro-rușii strâng rândurile: sufocat de datorii, Ponta se aruncă în brațele lui George Simion. Întâlnire de taină, negocieri pentru o alianță

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

4 COMENTARII

  1. „Patrioți”? Halal să le fie. Niște moftangii. Dar nu sunt singurii. Ăștia și patrioții de doi bani din Parlament și Guvern au așa o coloană vertebrală îndoită că, dacă se întâmplă ceva, fug primii, ca șobolanii.

  2. Ieri-alaltaieri,la iRealitatea se anunta infiintarea unui nou „club de presa roman” anuntat pompos:cu „patrioti” si oameni care „salveaza tara”:SRS si Iosefina Pascal sunt doar 2 dintre membri.Reuniti sub umbrela lui Gusa si sub inaltul patronaj al fetei lui tata
    Si credeam ca mai rau ca la Romania TV(da,da,tot pe tema Bistroie) cu investigatiile postului si a lui Simion de acolo,si cu protestul de alaltaieri a lui Chitic rusofilu’ de la Ambasada Ucraina nu se poate
    P.S.A murit Mihai Sora.Se putea Romania TV sa nu apese pe faptul ca a fost „simbolul rezistilor”.Evident ca nu?Acum iar o terfelesc pe Clotilde Armand.Ca pe vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here