„Nu sunteți singuri!” Nouă medici chinezi, specializați în lupta împotriva coronavirusului, au sosit în Italia

1
5090

O echipă de 9 medici chinezi a aterizat joi seara pe aeroportul Fiumicino din Roma. La bordul charter-ului se aflau 6 bărbați şi 3 femei, conduşi de preşedintele Crucii Roşii Chineze, Yang Huichuan, şi de expertul în reanimare pulmonară Liang Zongan.

Este vorba despre specialiști în reanimare și pediatrie care au gestionat criza coronavirus în China. Ei vor fi oaspeții Crucii Roşii Italiene.

Este a treia echipă de acest fel pe care o trimite China, după cele care au acționat în Iran şi Irak.

La bordul aeronavei Airbus A-350 a companiei China Eastern, venită de la Shanghai, se aflau şi câteva tone de echipamente medicale, care vor fi folosite pentru lupta împotriva coronavirusului.

Ministrul de Externe italian, Luigi di Maio, a transmis în direct pe Facebook sosirea avionului din China, mulțumind ambasadorului chinez din Italia pentru trimiterea medicilor şi a aparaturii medicale. „Aceasta este ceea ce noi numim solidaritate. Sunt sigur că vor veni şi alții să ne ajute. Nu suntem singuri, sunt persoane în toată lumea care vor să ajute Italia”, a declarat el. „Foarte mulți miniştri de Externe m-au sunat şi mi-au spus că vor să ne ajute”, a adăugat ministrul italian.

Mesajul lui Luigi di Maio

Şi astăzi, după cum a declarat Borelli (şeful Protecției Civile din Italia), avem cifre îngrijorătoare despre coronavirus. Avem încă mult de luptat. Suntem toți în slujba personalului medical care lucrează în spitale împotriva pandemiei. Trebuie să-i ajutăm să învingă virusul, trebuie să stăm în casă.

În calitate de ministru de Externe, sunt în contact cu alte state pentru a ajuta spitalele noastre să facă față cu material sanitar, ventilatoare şi măşti de protecție. În această seară vreau să vă arăt primele ajutoare venite din China, care în acest moment sunt la Roma, pentru a ne da informații prețioase care pot ajuta medicii italieni. Aceasta este solidaritate. Vor sosi şi alții, nu suntem singuri. 

Nu putem să ne îmbrățişăm acum, dar vom râde din nou. Italia este o țară în care nu învinge egoismul, în care foarte multe persoane lucrează pentru binele altora.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Uite cum comunismul câștigă teren…nu trebuie armată,nu trebuie război,nu trebuiesc sancțiuni ci un virus !!… criminalii ăștia trebuiau executați pe aeroport…cică vin să ajute acum după ce-au nenorocit o planetă.. asta a fost planul… zone de influență… Rusia, China și America…. unde-i Europa???.,alo, unde-i Europa??…a împărțit o între Ruși și chinezi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here