VIDEO. Elicoptere de atac avansate au fost aduse de ruși la granița cu Ucraina, tancurile exersează atacul pe timp de iarnă, traversarea râurilor și deminarea teritoriului ocupat

1
3495
În stânga - sus, imagini din satelit cu una din taberele armatei ruse la granița cu Ucraina. În dreapta sus - blindate rusești încărcate pe tren în drum spre frontieră. În stânga jos - forțe rusești lângă o pădure, la granița cu Ucraina. În dreapta jos - sisteme Iskander în drum tot spre frontieră

Militarii ruși continuă antrenamentele intensive pentru pregătirea atacului în condiții specifice de iarnă, simulând traversări de râuri (înghețate sau cu sloiuri), stabilirea de capete de pod și deminarea teritoriilor ocupate. În acest timp, la frontiera cu Ucraina, unde se află aproape 130.000 de militari ai rusiei, sosesc noi echipamente și armament.

Imagini filmate din satelit arată apariția a încă trei baze mari ale armatei ruse pe graniță. Parcări pline de tancuri, alte vehicule blindate și camioane se învecinează cu largi întinderi unde sunt amplasate corturi de campanie, clădiri unde sunt încartiruiți militarii și depozite de muniții și armament.

În regiunea Rostov au fost aduse elicoptere de atac din cea mai avansată generație a armatei ruse. Surse militare raportează că e pentru prima oară când Rusia aduce la granița Ucrainei temutele Ka-52 Aligator.

Și unitățile de elită ale diviziilor de tancuri exersează în acest moment, lângă Moscova, traversarea de râuri.

Ministerul ucrainean al Apărării a difuzat imagini cu trenuri rusești care aduc sisteme de rachete Iskander-M, capabile să tragă și cu focoase nucleare și să lovească precis ținte aflate la 700 de kilometri depărtare.

Amplasarea lor la granița cu Ucraina permite Rusiei, teoretic, să lovească nuclear inclusiv Kievul.

Șefii armatei ucrainene spun că Rusia ar urma să folosească aceste rachete pentru a distruge obiective strategice vitale: centre de comunicații, clădiri guvernamentale, depozite de carburant și muniții, cantonamente ale forțelor armate ucrainene.

În acest moment, Rusia nu-și mai ascunde deloc intențiile. Amatori au filmat la Kalujksa/Kaluga, în Vestul Rusiei, platforme de tren încărcate cu rachete pentru Iskander care nu mai sunt mascate în niciun fel – nici măcar acoperite cu prelată.

Rachetele Iskander pot transporta până la 700 de kilograme de exploziv și pot fi echipate cu încărcături termobarice, cu submuniții (pentru distrugerea buncărelor), dar și cu focoase nucleare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză a energiei, șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, se bronzează în Caraibe! Îl plătim cu 11.500 de euro pe lună

* PSD-istul Claudiu Manda, pe locul 9 în topul chiulangiilor din Parlamentul European. Soțul Olguței Vasilescu și-a luat apartament la Bruxelles cu 240.000 de euro

* “Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția. Hai să-i curmăm suferința!” Scandal, Ciolacu cere “ședință de urgență”

* Emilia Șercan: Ciucă își apără doctoratul plagiat cu aceleași argumente ca și Ponta în 2012. Sesizarea făcută la UNAp este praf în ochi

* Ludovic Orban, dezvăluiri despre felul în care l-a făcut ministru pe Nicolae Ciucă: „Mi-a fost propus de Iohannis”

* PSD a blocat certificatul verde de frică să nu-i fugă votanții la AUR! „Electoratul PNL era de acord 80%, cel al USR – 88%, la PSD era 50-52%. Au jucat cu ochii în sondaje”

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (68) / Căutat și-n otrava de șoareci

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here