Un spion al Rusiei, fost membru al PSD-ului bulgar, candidează la președinția Bulgariei

1
382
Vladimir Putin - Nikolai Malinov

Fost jurnalist și deputat al Partidului Socialist Bulgar (echivalentul PSD în România) pe care Procuratura l-a trimis în judecată pentru spionaj în favoarea Rusiei, Nikolai Malinov și-a depus candidatura la președinția Bulgariei, scrie publicația Dnevnik, conform Rador.

Nikolai Malinov a fost pus sub acuzare pentru spionaj la începutul lunii septembrie 2019, iar primul termen al procesului e pe 26 octombrie acest an. Procuratura a emis un comunicat pentru a reaminti aceste lucruri la câteva ore după ce Malinov și-a anunțat candidatura.

După ce a părăsit Partidul Socialist Bulgar, politicianul acuzat de spionaj în favoarea Moscovei a fondat la sfârșitul anului trecut un nou partid intitulat „Rusofilii pentru Renașterea Patriei“. În aprilie a participat la alegerile parlamentare cu acestă formațiune, iar acum a anunțat, într-un interviu acordat postului național de radio, că își depune candidatura la președinția Bulgariei.

Procuratura l-a trimis în judecată pentru spionaj în favoarea Moscovei și are aproape 40 de martori care vor depune mărturie

Procuratura bulgară scrie despre Malinov că „s-a pus în slujba unei organizații străine pentru a servi ca spion, pentru a furniza informații ce reprezintă secret de stat”. Anchetatorii au strâns un vast probatoriu. Au aproape 40 de martori, obiecte obținute prin percheziții și confiscări, expertize tehnico-informatice, expertize grafologice și documente.

Bulgaria este, la fel ca și România și celelalte țări foste comuniste din Estul Europei, o țintă predilectă a Rusiei, care consideră că aceste state intră de drept în sfera sa „naturală“ de influență. Spionajul rus și munca informativă a agenților Moscovei sunt foarte intense, propaganda antioccidentală, antiamericană, anti-UE și anti-NATO fiind finanțate generos și coordonate de guvernul lui Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Incredibilele aventuri ale unui „privat“ ajuns secretar de stat la Economie: „Lucram cu oameni de o moralitate îndoielnică și cu pregătire precară, un amestec letal de prostie și rea intenție“

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here