luni, mai 20, 2024
AcasăNewsMasacru într-o închisoare din Ecuador: 116 morți într-o bătălie dintre deținuți aparținând...

Masacru într-o închisoare din Ecuador: 116 morți într-o bătălie dintre deținuți aparținând cartelurilor de droguri. S-au folosit și grenade!

-

Un război general și fără cruțare a izbucnit marți, în închisoarea din orașul ecuadorian Guayaquil, unde deținuții aparținând unor carteluri rivale de droguri s-au ucis cu bestialitate unii pe alții în cel mai grav incident din istoria acestei țări. BBC.com scrie că au fost ucise cel puțin 116 persoane în încăierarea generală.

Cel puțin 5 deținuți au fost decapitați, iar alte zeci au fost împușcați. Fausto Buenano, șeful Poliției din Ecuador, a declarat că a fost nevoie de 400 de polițiști pentru a putea prelua iar controlul asupra închisorii, iar bandele rivale au folosit nu doar arme albe și arme de foc, ci chiar și grenade!

Închisoarea din Guayaquil încarcerează membri ai bandelor care controlează traficul cu droguri la nivel mondial.

Bolivar Garzon, directorul închisorilor din Ecuador, a declarat că, după ce forțele de ordine au reușit să preia controlul, peste tot în închisoare sunt descoperite mormane de cadavre.

- Advertisement -

„Ieri (miercuri – n. red.), Poliția a preluat controlul la ora 14, dar aseară au avut loc alte împușcături, alte explozii și astăzi dimineața am preluat controlul total“, a spus Garzon.

Precedentul caz extrem de grav din Ecuador se petrecuse în februarie acest an, când 79 de deținuți au fost masacrați într-o altă luptă din aceeași închisoare.

Atacul a fost ordonat de bandele mexicane de trafic cu droguri, care au preluat controlul asupra pieței din Ecuador. Lupta de marți ar fi început după ce condamnații dintr-o aripă a închisorii au folosit un tunel pentru a pătrunde într-o altă aripă, unde au atacat o bandă rivală.

- Advertisement -

În închisoarea din Guayaquil se află încarcerați membrii a două bande extrem de violente, clanul „Los Choneros“ (afiliat cartelului Sinaloa, din Mexic) și Jalisco New Generation (CJNG). Acest al doilea cartel încearcă să-i elimine pe mexicanii din cartelul Sinaloa și să preia controlul asupra rutelor de contrabandă cu droguri care traversează Ecuadorul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Incredibilele aventuri ale unui „privat“ ajuns secretar de stat la Economie: „Lucram cu oameni de o moralitate îndoielnică și cu pregătire precară, un amestec letal de prostie și rea intenție“

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -