marți, mai 21, 2024
AcasăNewsMoțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS...

Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

-

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Senatului și Camerei Deputaților au stabilit marți, în unanimitate, calendarul moțiunii de cenzură depuse de PSD, în aceeași zi, împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită joi, apoi dezbătută și votată marțea viitoare (5 octombrie), de la ora 12.00.

Aceleași BPR, dominate de PSD și PNL/Cîțu, au refuzat să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, sfidând decizia CCR și, implicit, Constituția.

PSD a depusmarți, o moțiune de cenzură semnată de 157 de parlamentari ai săi. Moțiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”. 

Atât USR-PLUS, cât și AUR au anunțat că parlamentarii lor vor vota moțiunea de cenzură a PSD, prima care va ajunge la vot.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, diversionist-mincinos: „Invit colegii mei de la USR-PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune. Propunem un calendar strâns: joi citirea moțiunii și luni vot pentru ca Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune neconstituțională”.

- Advertisement -

1. Moțiunea inițiată de USR-PLUS și AUR nu a fost declarată neconstituțională, iar CCR a spus clar că ea trebuie dezbătută și votată de Parlament. CCR a constatat un conflict constituțional, provocat tot de majoritatea PSD – PNL/Cîțu din conducerea Parlamentului.

2. Ciolacu a propus ca moțiunea PSD să fie votată luni, dar PSD-iștii din conducerea Parlamentului au optat pentru ziua de marți.

3. PSD zice că „Guvernul Cîțu să plece cât mai repede”, dar timp de aproape o lună a ajutat Guvernul Cîțu să nu plece.

- Advertisement -

Constituția, abuzată încă o dată

În legătură cu moțiunea de cenzură USR-PLUS – AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale, adică să tărăgăneze programarea ei la vot.

CCR a admis în unanimitate sesizarea Guvernului și a constatat că există conflict constituțional. S-a reținut că din vina Parlamentului, obligația derulării în condiții constituționale nu s-a respectat. Concret: Parlamentul nu a informat Guvernul „la data depunerii”, adică în aceeași zi cu depunerea moțiunii de cenzură. Responsabili: reprezentanții PSD și ai PNL/Cîțu din Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Senatului și Camerei Deputaților. Altfel spus, Cîțu a reclamat la CCR că oamenii lui Cîțu din conducerea Parlamentului nu și-au făcut treaba! Așa s-a ajuns la conflict constituțional provocat de tabăra Cîțu în folosul Guvernului Cîțu.

După ce a constatat existența conflictului, Curtea Constituțională a stabilit că Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea depusă de USR-PLUS și AUR și să-și exprime opinia prin vot, conform principiului colaborării loiale între instituțiile statului. Lucru carenu s-a întâmplat: PSD și PLL/Cîțu a amânat încă o dată votarea moțiunii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Orban către susținătoriii săi: „Iohannis și serviciile au distrus partidul” / „Fiți tari, nimic nu e definitiv!” / „Nu m-a bătut Cîțu”

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Atmosferă tot mai tensionată în USR-PLUS. Barna îl acuză pe Cioloș că ar vrea „o împăciuire” cu Cîțu

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. P.S.D. ține morțiș să vină cu… PROPRIA moțiune-de-cenzură, bazându-se pe faptul că formațiunea U.S.R.-P.L.U.S. nu ar vota un document în care… este atacată și ea, astfel încât să se poată trece, apoi, la ceea ce… s-au înțeles Ciolacu și Iohannis: un Guvern-Cîțu (MINORITAR: P.N.L.-Cîțu plus U.D.M.R.) PROTEJAT-„DE-FACTO” în Parlament de către P.S.D. (după modelul… Guvernului-Tăriceanu-II, din perioada 2007-2008!!!), ADICĂ UN… NOU-U.S.L., MASCAT DE ACEASTĂ DATĂ!!!

    Dar…, dacă este să ținem cont de declarațiile de astăzi ale unor lideri-marcanți ai U.S.R. P.L.U.S. (Ionuț Moșteanu, Anca Dragu s.a.), socotelile GĂȘTII Iohannis-Cățu-Ciolacu s-ar putea să fie… SPULBERATE de votul „PENTRU” al U.S.R.-iștilor chiar și pe-o moțiune-de-cenzură a… P.S.D. în care sunt înjurați și ei (iar A.U.R. a declarat mereu că votează… ORICE moțiune împotriva Guvernului-Cățu șiii… chiar NU avem niciun motiv-LOGIC să nu-i credem!!!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -