marți, mai 28, 2024
AcasăNewsNicușor Dan: Au fost atribuite contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de...

Nicușor Dan: Au fost atribuite contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de rețea de termoficare cu bani europeni. Deși Bucureștiul furnizează 25% din PIB-ul țării, Guvernul PSD-PNL nu dă niciun ban din cei 260 de milioane de euro!

-

În ciuda atacurilor și piedicilor sistematice ale PSD, PNL și televiziunilor oligarhilor, Nicușor Dan continuă să împingă înainte Bucureștiul. Primarul general al Capitalei a anunțat joi că s-au atribuit contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri din magistralele rețelei de termoficare, lucrările urmând să înceapă în primăvara lui 2023. Din cele 260 de milioane de euro – cât va costa această vastă lucrare –, 200 de milioane vin din fondurile UE și 60 de milioane vor fi obținuți de Primăria Generală printr-un împrumut. Guvernul PSD-PNL, care încearcă să-l saboteze pe Nicușor Dan pe toate părțile, nu alocă nici măcar un ban, deși Bucureștiul dă peste 25% din PIB-ul țării!

Comportamentul regimului Iohannis-PSD nu e surprinzător în ceea ce privește Bucureștiul. Încă de la numirea noului Guvern PSD-PNL-UDMR, ministrul de finanțe Adrian Cîciu a avut o ieșire isterică la adresa lui Nicușor Dan, pe care l-a făcut albie de porci, anunțând că nu va da bani de la buget. Aceasta este un fel de pedeapsă pentru bucureșteni pentru că n-au votat-o pe Firea. Primăria Generală a depus proiecte de 8 miliarde de lei care se calificau pentru a fi finanțate prin Programul PNDL 3 Anghel Saligny, dar Bucureștiul a primit doar 175 milioane de lei – cea mai mică sumă dintre toate unitățile administrative din țară! În acest timp, baronul Stănescu a primit pe mână, în județul Olt, 1,66 miliarde de lei, bani de la buget, prin același PNDL 3!

Nu mai departe de acum câteva zile Rareș Bogdan a avut o ieșire furibundă la adresa lui Nicușor Dan, pe care l-a acuzat că a aruncat Bucureștiul în haos, pretinzând că PNL are soluții mult mai bune. Ieșirea lui Rareș Bogdan s-a petrecut în contextul unei ample ofensive a “dezvoltatorilor imobiliari”, care au plătit apariția, în aproape toată presa, a unor articole acuzatoare la adresa primarului, învinovățit că ar bloca investiții de peste 10 miliarde de euro în Capitală.

În realitate, atacul are legătură cu faptul că Nicușor Dan s-a opus și se opune PUZ-urilor lăsate moștenire de Firea și PSD, prin care rechinii imobiliari primeau undă verde să betoneze spațiile verzi și să ridice blocuri inclusiv în parcuri, pe malurile lacurilor și în Pădurea Băneasa. Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile, care apoi au și fost declarate ilegale în instanțele de judecată.

- Advertisement -

Joi, Nicușor Dan a anunțat că s-au atribuit contractele de proiectare și execuție pentru 5 tronsoane, iar toți constructorii care vor lucra pe aceste șantiere sunt români. Termenul de finalizare a celei mai ample lucrări de infrastructură din București de după 1990 este de 4 ani – așadar, va fi finalizat în 2027.

Investiții de peste un miliard de euro în București. Pentru că alianța PSD-PNL sabotează Primăria, toți banii provin din resurse proprii, fonduri europene și altele nerambursabile

Nicușor Dan a prezentat, cu ocazia aceasta, și celelalte mari proiecte pe care le-a demarat în București.

- Advertisement -

– reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai în valoare de 500 de milioane de euro – contracte în procedură de achiziţie;

– achiziţia a 100 de tramvaie în valoare de 200 de milioane de euro – se desfăşoară procedura de recepţie pentru opt tramvaie livrate deja de Astra Arad;

– achiziţia de autobuze electrice în valoare de 50 de milioane de euro – s-au depus ofertele în cadrul licitaţiei;

– achiziţia de troleibuze în valoare de 50 de milioane de euro – licitaţie în derulare;

– reabilitarea de clădiri cu risc seismic – cereri depuse la PNRR în valoare de 50 de milioane de euro; urmează noi cereri de aproximativ 30 de milioane de euro care se vor depune în sesiunea care se deschide luni.

Primarul a evitat să facă o referire directă la ostilitatea și piedicile puse de regimul Iohannis-PSD, mulțumindu-se să spună că, în condițiile bugetului subdimensionat primit de București de la Guvern, aceste investiții uriașe se bazează pe fondurile europene și pe alte resurse: „În total, peste un miliard de euro. Cred că acesta este rolul Primăriei Capitalei – de a face proiecte de investiţii. Şi, pentru că bugetul este cel pe care îl ştiţi, trebuie să ne concentrăm pe bani europeni şi alte fonduri nerambursabile”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* Președintele Serbiei insinuează teorii ale conspirației după ce DIICOT a descoperit că date clasificate despre zăcămintele românești ajungeau la sucursala Gazprom din Belgrad

* Jocul dubios al României în criza gazelor din Moldova. Drulă: „Putin strânge Moldova într-o menghină, iar președintele Iohannis și premierul Ciucă lasă Chișinăul să fie ostaticul unui regim fascist“

* VIDEO. „Marele protest” din Piața Victoriei a fost ruinat de răfuiala dintre Șoșoacă și Simion / „George, trădătorule! Simioane, Iuda! Rușine, Iudelor!”

* VIDEO. Cum se face gura lu’ Șoșoacă pâlnie rusească atunci când cere agresiv „RoExit!”

* ÎPS Teodosie apare în dosarul deputatului PSD gay! „Șoferul lui Teodosie a avut o relație cu deputatul. S-o f…t pe la mănăstire. Bulangiul ăsta a aflat, Teodosie. Și a pus să-l execute pe deputat”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. În altă ordine de idei, ce centrale de bloc s-ar fi putut face cu banii ăștia! Termoficarea rentează cînd agentul termic este deșeu din producția de electricitate, nu cînd fierbi apa la marginea orașului ca să încălzești trotoarele din centru. Consumul actual de căldură depășește iarna ceea ce iese din producția de curent iar vara trebuie asigurat chiar și în perioadele în care centralele sînt în revizie. O redimensionare în jos a rețelei de termoficare din București ar fi extrem de eficientă economic fără să creeze probleme semnificative de poluare sau de amprentă de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -