sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Dezvăluiri șocante din armata rusă: tehnologii moderne, de miliarde de euro...

VIDEO. Dezvăluiri șocante din armata rusă: tehnologii moderne, de miliarde de euro – aruncate la gunoi. Soldații le-au primit doar la parade, iar când au ajuns pe front, nu știau cum să le utilizeze

-

Armata rusă chiar a avut echipamente ultramoderne de miliarde de euro, dar acestea au fost distruse sau aruncate încă din primele luni ale invaziei din Ucraina deoarece soldații nu știau cum se folosesc și au preferat să se debaraseze de ele! Acest nou crâmpei de realitate din interiorul sistemului putinist a fost dezvăluit miercuri pe canalul rusesc „Zapiski Veterana” (Însemnările Veteranului), de pe Telegram, deținut de un vechi soldat cu contract și care are în acest moment 262.947 abonați.

Autorul relatării menționează încă de la început că a asistat personal la lucrurile despre care vorbește, iar această postare vine după ce a urmărit un videoclip în care lui Putin i se prezintă, într-o fabrică, armament de ultimă generație.

Pe scurt, autorul postării spune că industria rusească de armament chiar a produs echipamente performante, dar acestea n-au ajuns la trupe decât cu ocazia paradelor. Comandanții erau atât de convinși că armata rusă nu va participa la niciun război încât preferau să protejeze acest armament de top ținându-l în depozite, pentru că-l luau pe inventar și dacă se întâmpla ceva cu el ar fi trebuit apoi să dea explicații pe linie administrativă.

În esență, arată „Zapinski Veterana“, e vorba de același sistem de corupție și minciuni instituționalizate după care e construită întreaga societate rusească, inclusiv armata. Comandanții de mari unități raportau că armamentul de ultimă generație a ajuns la trupe și acestea se instruiesc cu el, în timp ce îl țineau în depozite ca să nu fie deteriorat, scăpând astfel de belele administrative și sancțiuni. Este eșecul total al armatei ruse de a integra tehnologiile noi în rândurile trupelor și blocajul la care s-a ajuns din cauza raportărilor false, un fenomen generalizat semnalat de nenumărați soldați. Acest obicei al raportărilor false a creat la vârful armatei și al statului rus o idee falsă despre capacitatea de luptă a propriilor unități.

- Advertisement -

Așa că, în ajunul invaziei, când a venit ordin de la Moscova ca dispozitivele să le fie livrate militarilor în vederea operațiunilor de luptă, aceștia și-au întrebat comandanții de companii la ce folosește și cum se mânuiește. Dar nimeni, nici măcar șefii de batalioane, nu știa să răspundă la această întrebare, așa că echipamentele de miliarde au fost aruncate într-un colț și uitate, ulterior fiind distruse sau capturate de ucraineni.

Mai jos, incredibila relatare a veteranului rus pe contul de Telegram „Zapinksi Veterana”.

- Advertisement -

„Multe din aceste echipamente moderne au fost arse în acele coloane nebunești din nordul Ucrainei în primăvara anului 2022, pentru că nimeni, nici măcar comandanții de batalion, nu știa cum să le folosească”

„Am urmărit acest videoclip și un zâmbet amar mi s-a așternut pe față. La urma urmei, bărbatul din videoclip care îi vorbește președintelui despre inovațiile din dotarea armatei nu minte, așa cum spun acum unii care cer linșarea sa. După cum se pare, toate acestea se aflau în depozitele noastre. Dezvoltatorii sunt cel mai puțin chestionați în acest moment. În următoarea postare vă voi spune la ce am asistat personal. Poate că va ajuta la aducerea în atenția președintelui și a factorilor de decizie a dimensiunii dezinformării, sabotajului și neglijenței celor responsabili de apărarea țării.

În filmuleț este prezentat președintelui un sistem de control „Streleț”, care include comunicații, desemnarea țintelor, procesarea și afișarea informațiilor, identificarea care permite transmiterea de informații despre locația unui soldat către postul de comandă.

La 20 februarie anul acesta (cu 4 zile înainte de începerea invaziei – n. red.), toți comandanții de companie ai unității N au fost adunați la depozitele RAW (de artilerie și rachete) și li s-au înmânat toate aceste lucruri sofisticate. Au semnat pentru preluarea materialelor.

Li s-a spus să le înmâneze soldaților. Comandanții de companie s-au uitat unii la alții, au ridicat din umeri, au semnat cu numele lor și s-au dus să le distribuie.

La întrebarea comandanților de grupă: „Ce este și cum îl folosim?”, li s-a răspuns: „Nu știu, vi s-a spus să le luați, așa că luați-le. Mâine mergem la paradă și luăm toate lucrurile astea cu noi (pe 23 februarie este Ziua Armatei Roșii, sărbătorită cu fast în Rusia – n. red.)”.

Drept urmare, după trecerea în revistă, toate aceste lucruri ultramoderne cu tablete și navigație GPS au fost scoase și aruncate departe, în APC-uri (transportoare blindate – n. red.), și uitate în siguranță PENTRU VEȘNICIE.

Multe au fost arse în acele coloane nebunești (în nordul Ucrainei) în primăvara anului 2022, pentru că nimeni, nici măcar comandanții de batalion, nu știa cum să folosească aceste echipamente.

Exact aceeași situație s-a întâmplat și cu plutoanele antitanc.

Acestea au fost organizate în ajunul războiului, au fost trimise la depozit și au fost dotate cu lansatoare de rachete antitanc Kornet nou-nouțe, care, spre deosebire de lansatoarele antitanc Fagot, Konkurs și Metis anterioare, sunt controlate de un fascicul laser în loc de cabluri.

În plus, acest tip de rachetă antitanc ghidată poate fi lansată chiar și pe timp de noapte, deoarece este dotată cu un dispozitiv de ghidare cu imagine termică. Totodată, plutoanelor antitanc le-au fost confiscate dispozitivele Fagots, pe care învățau să tragă în tot acest timp. Cred că metafora este clară.

Concluzia este ceea ce avem.

Avem arme moderne în depozite. Ele sunt acolo.

Dar comandanții foarte „deștepți” nu le-au eliberat unităților și nu au învățat personalul să le folosească, pe baza principiului: „Lasă-le să zacă acolo, va fi mai sigur, va trebui să dăm socoteală de ele mai târziu și, în general, la naiba, nu am nevoie de ele, oricum nu va fi niciun război, avem arme nucleare, mai bine se duc să mai vopsească încă o dată bordura”.

Până la urmă, când războiul a venit brusc, aceiași comandanți cu ochi de pește, neînțelegând cum funcționează totul, au dat toate aceste noi chestii high-tech soldaților, care au primit totul cu ochi nu mai puțin stupefiați și le-au aruncat, ca pe niște gunoaie inutile.

Ca urmare, după cum înțelegeți, rapoartele au ajuns la vârf că soldatul are de toate, că armata este înarmată cu arme moderne. Comandantul s-a descurcat bine, nu există întrebări pentru comandant.

Deci, se pare că există tehnologii moderne, s-au cheltuit miliarde, dar toate acestea se transformă într-o grămadă de gunoaie inutile din cauza neglijenței și îngustimii minții șefului. Trebuie să se facă ceva în această privință.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* Președintele Serbiei insinuează teorii ale conspirației după ce DIICOT a descoperit că date clasificate despre zăcămintele românești ajungeau la sucursala Gazprom din Belgrad

* Jocul dubios al României în criza gazelor din Moldova. Drulă: „Putin strânge Moldova într-o menghină, iar președintele Iohannis și premierul Ciucă lasă Chișinăul să fie ostaticul unui regim fascist“

* VIDEO. „Marele protest” din Piața Victoriei a fost ruinat de răfuiala dintre Șoșoacă și Simion / „George, trădătorule! Simioane, Iuda! Rușine, Iudelor!”

* VIDEO. Cum se face gura lu’ Șoșoacă pâlnie rusească atunci când cere agresiv „RoExit!”

* ÎPS Teodosie apare în dosarul deputatului PSD gay! „Șoferul lui Teodosie a avut o relație cu deputatul. S-o f…t pe la mănăstire. Bulangiul ăsta a aflat, Teodosie. Și a pus să-l execute pe deputat”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg de ce se mira atata presa despre lipsurile armatei rusiei. Cum credeti ca s-a format oligarhia din jurul lui Putin? Banii aceia la mii de indivizi milioanari si miliardari in dolari cum s-au facut? Prin afaceri cu statul, cum se practica si la noi de sifonari. Acel parteneriat public privat, lichitatii cu o persoana stabilita dinainte si multe altele. Putin stie ca ce i-a mai ramas este doar bomba nucleara. Problema nu este numai cu indepartarea lui Putin, ci atunci cand operezi o tumoara trebuie sa mai tai si din tesutul din jurul sau. Degeaba pleaca sceleratul daca ramane camarila lui super bogata in urma, vine alt scelerat in locul sau si circul continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -