Nemții sunt deciși. Angela Merkel: „Până la sfârșitul verii va fi vaccinat fiecare german!”

1
1398
Centru de vaccinare din Germania. FOTO: EPA

Nemții s-au decis să trateze serios problema imunizării populației împotriva Covid-19: cancelarul Angela Merkel a anunțat că, până la sfârșitul verii, toată populația (peste 83 de milioane de locuitori) va fi vaccinată.

Anunțul a fost făcut joi și pune capăt unei perioade destul de confuze, în care grupări anarhiste și extremiste, alimentate de “fabricile” de fake-news ale Rusiei, au încercat să producă o mișcare de masă împotriva guvernului și a măsurilor de prevenire a infectării.

S-a ajuns la proteste de stradă și la încăierări cu poliția promovate apoi intensiv de trolii ruși pe rețelele de socializare drept dovada că “lumea se revoltă împotriva Ocultei Mondiale”.

Merkel a explicat că vaccinurile reprezintă soluția la criza sanitară din ultimul an și că nu sunt probleme să fie adaptate imediat la noile variante de coronavirus care apar pe parcurs, scrie Reuters.

Germania ar urma să ajungă la numărul necesar de vaccinuri în trimestrul trei al acestui an, iar după ce își va imuniza populația, va dona o parte din rezerve către alte țări care au nevoie. “Până la sfârșitul verii vom vaccina fiecare german”, a anunțat Merkel.

În România, potrivit datelor oficiale, până pe 20 ianuarie fuseseră administrate 302.570 de vaccinuri, din care 296.756 de persoane cu prima doză și 5.814 persoane cu a doua doză.

După ce, inițial, campania a înregistrat probleme serioase, vaccinarea a luat viteză. La ușa doctorilor au ajuns inclusiv conspiraționiști. Ion Cristoiu, important vector de difuzare a dezinformărilor și de răspândire a neîncrederii în vaccin, a fost printre primii care s-au bulucit în centrele de vaccinare, să se imunizeze. Ulterior, el a pretins că a făcut acest lucru forțat de Ocultă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Studiu oficial: persoanele vaccinate cu BioNTech-Pfizer nu transmit virusul! Lovitură năucitoare încasată de conspiraționiști

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here