Baciul novăcean, ucis de covidul din Wuhan! Băcița, infectată și ea, vindea brânză într-o piață din Tg. Jiu

0
2089

„Iar cel ungurean / Şi cu ce-l vrâncean / Mări, se vorbiră, / Ei se sfătuiră / Pe l-apus de soare / Ca să mi-l omoare / Pe cel moldovan…” Asta ne spune „Miorița”. Realitatea e mai puțin poetică, dar păstrează rima: baciul novăcean n-a fost ucis de cel ungurean și de cel vrâncean, ci de covidul din Wuhan!

Un cioban din comuna Baia de Fier (județul Gorj) a murit duminică la spitalul din Târgu Cărbunești, spital care în această perioadă tratează pacienți cu noul coronavirus. Atât baciul, cât și soția sa au fost diagnosticați cu Covid-19.

Ciobanul avea 71 de ani și suferea de hipertensiune arterială. El a făcut stop cardio-respirator.

Soţia ciobanuluii a fost internată luni la spitalul din Târgu Cărbuneşti, la o zi după moartea soțului ei în același spital.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a închis sectorul lactate din Piața 9 Mai din Târgu-Jiu, unde – până de curând – băcița vindea zilnic lactate produse de soțul ei (brânză, caș, urdă, lapte etc.). A fost declanșată o anchetă epidemiologică, pentru a fi depistate persoanele cărora băcița le-a vândut lactate în piața din Târgu-Jiu. Ancheta merge greu, pentru că femeia nu-i cunoaște pe cumpărătorii cu care a intrat în contact.

Ceilalţi comercianţi de produse lactate din Piața 9 Mai au intrat în izolare la domiciliu.

„Măsurile au fost luate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Urmează ca sectorul să fie dezinfectat”, a precizat Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, pentru adevarul.ro.

Cei doi soți locuiau în Baia de Fier, comună vecină cu Novaci, vestitul „oraș al oierilor gorjeni”. Baciul se ocupa de creșterea ovinelor, iar băcița vindea în Piața 9 Mai din Târgu-Jiu produsele procesate la stână.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here