vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLumea"Mulți tineri de 30-40 de ani sunt la Terapie Intensivă. Tulpina sud-africană...

„Mulți tineri de 30-40 de ani sunt la Terapie Intensivă. Tulpina sud-africană a Covid-19 afectează rinichii și ficatul”

-

Tulpina sud-africană a Covid-19 este extrem de contagioasă și virulentă. O spune ministrul Sănătății din Ucraina, Maksim Stepanov. Într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, acesta a atenționat că mutația virusului poate afecta nu numai sistemul respirator, ci și rinichii, ficatul sau sistemul nervos.

Încă o atenționare: tinerii sunt mai predispuși să se îmbolnăvească, iar numărul celor internați la Terapie Intensivă este în continuă creștere.

„Sunt situații în care oameni perfect sănătoși, care duc o viață sănătoasă, cum ar fi sportivii, s-au îmbolnăvit grav cu acest tip de coronavirus”, a punctat Stepanov.

„Până la 70% dintre persoanele care au avut o tulpină britanică sau sud-africană de Covid-19 au sindrom post-Covid și au nevoie de reabilitare suplimentară”

Despre mutația sud-africană a virusului, Stepanov a spus: „Atât tulpina britanică, cât și cea sud-africană sunt viruși mai agresivi, care au o perioadă de incubație redusă – până la 1-3 zile. Este destul de contagios, adică infectează mult mai mulți oameni”.

Organe afectate și grupele de vârstă: „În plus față de sistemul respirator, acesta afectează alte organe, cum ar fi rinichii, ficatul și sistemul nervos central. Această tulpină a virusului determină un curs mai sever al bolii. Acum înregistrăm o creștere a numărului de tineri, 30-40 de ani, care sunt în Terapie Intensivă. Tolerează destul de greu această boală. Până la 70% dintre persoanele care au avut o tulpină britanică sau sud-africană de Covid-19 au sindrom post-Covid și au nevoie de reabilitare suplimentară”.

- Advertisement -

Vaccinarea e vitală: „La cei vaccinați cu CoviShield, imunitatea la coronavirus se formează după 14-22 de zile din ziua vaccinării. Se produc anticorpi de imunoglobulină G, se formează imunitate, inclusiv la nivel celular. Acest lucru este foarte important, deoarece vaccinarea este egală cu viața. Dacă doriți să vă protejați de boală sau de evoluția severă a acesteia, trebuie să vă vaccinați cu siguranță”.

„Se apropie sărbătorile de Paște și cele din luna mai, așa că vom cere cetățenilor să evite complet adunările în masă. În caz contrar, ne vom trezi cu noi focare de coronavirus”

Despre imunizarea cu AstraZeneca: „După efectuarea studiilor clinice privind formarea imunității cu vaccinul AstraZeneca, experții au ajuns la concluzia că cel mai bun răspuns imun se obține atunci când trec 12 săptămâni sau 90 de zile între prima și a doua vaccinare. Astfel de modificări au fost deja făcute în Marea Britanie, Canada și Uniunea Europeană. Specialiștii noștri au decis, de asemenea, să mărească perioada dintre prima și a doua vaccinare la douăsprezece săptămâni. Dacă vi s-a administrat vaccinul AstraZeneca, indiferent de locul de vaccinare, al doilea vaccin trebuie să fie tot de la AstraZeneca. Acest medicament este distribuit în Europa, India, Coreea de Sud, Thailanda, China. Toți cei care s-au vaccinat prima oară cu AstraZeneca vor primi și a doua doză la timp. Același lucru este valabil și pentru vaccinul Sinovac”.

Despre carantina totală: „Conform strategiei noastre, nu vedem necesitatea introducerii unei carantine la nivel național. Avem o carantină adaptivă, atunci când consolidarea restricțiilor are loc pe teritoriul unei anumite regiuni, în funcție de situația epidemiologică de acolo. Introducerea nivelului roșu este absolut transparentă. Există criterii clare pentru ratele de spitalizare, dinamica spitalizării, testarea și identificarea cazurilor. Dacă cel puțin două dintre ele depășesc norma timp de trei zile consecutive, zona trece la nivelul roșu. Ne vom mișca în acest fel”.

- Advertisement -

Adunările în masă, interzise: „Următoarele 10 zile vor fi intense, creșterea va continua până pe 15 aprilie. Apoi, rata incidenței se poate stabiliza. Dar toate acestea sunt supuse carantinei. Chiar dacă epidemia se oprește pe 15 aprilie și vedem o scădere a incidenței, mai ales în regiunile «roșii», asta nu înseamnă că totul a trecut. Se apropie sărbătorile de Paște și cele din luna mai, așa că vom cere cetățenilor să evite complet adunările în masă. În caz contrar, ne vom trezi cu noi focare de coronavirus”.

„Impunem restricții mai severe. Altfel vor fi sute de morți în fiecare zi!”

În ultimele 24 de ore, în Ucraina s-au raportat 13.276 de noi îmbolnăviri și 430 de decese. De departe, cele mai grav afectate zone sunt capitala Kiev (1.432 de cazuri, 39 de morți) și regiunea Odessa (1.436 de cazuri, 24 de morți).

În contextul dat, legendarul campion de box Vitali Kliciko, primarul Kievului, a decis să adopte măsuri mult mai dure pentru a stopa evoluția epidemiei. Fostul mare pugilist, deținător al centurii cu diamante la categoria grea (versiunea WBC), s-a adresat locuitorilor capitalei pe pagina sa de Facebook. Mesajul său, postat pe 31 martie, e unul alarmant. Îi imploră pe oameni să respecte restricțiile, altfel va fi de rău.

Restricțiile dure anunțate de primarul Kievului, fostul mare boxer Vitali Kliciko

„Kievul va impune restricții mai stricte. Nu avem altă alegere. Altfel vor fi sute de morți în fiecare zi!

De luni, 5 aprilie, capitala închide toate școlile și grădinițele.

Toate mijloacele de transport în comun – atât terestre, cât și de metrou – vor funcționa cu permise speciale de călători. Adică exclusiv pentru transportul angajaților din întreprinderile cu infrastructură critică.

Șefii instituțiilor, întreprinderilor ar trebui să trimită angajații la muncă la distanță. Sau, cui este posibil, să dea vacanțe.

Unitățile de catering vor putea lucra numai pentru livrare. De fapt, cum ar trebui să funcționeze din 20 martie.

Întrerupem târgurile alimentare de la 1 aprilie.

Fac apel la oamenii legii să monitorizeze respectarea regulilor anti-epidemice de către instituții și cetățeni.

Restricțiile vor fi în vigoare până cel puțin pe 16 aprilie.

Sperăm că acest lucru ne va ajuta să oprim valul răspândirii rapide a virusului. Și pentru a preveni consecințe tragice.

Am introdus restricții. Dar vedem că situația nu se îmbunătățește. Sistemul medical se sufocă. Avem și mulți medici bolnavi. Ar trebui cineva să ajute pacienții?! Medicii și asistenții medicali nu părăsesc secțiile timp de două zile. Deja cad din picioare.

Prin urmare, sper ca oamenii din Kiev să înțeleagă în cele din urmă că nu pot ignora regulile și să pretindă că nu există virus. Vor înțelege că vor trebui să îndure pentru a reveni la viața normală cât mai curând posibil!

La urma-urmei, încercăm să vă salvăm Vă rugăm să înțelegeți acest lucru!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Premierul Cîțu: “De la 1 iunie începem să revenim la normalitate. La sfârșitul lunii mai vom avea 5-6,3 milioane de persoane vaccinate“

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -