Moartea cumplită a fostului șef al Direcției Agricole Sibiu, la 50 de ani. Fiul său de 25 de ani, consumator de droguri și cu afecțiuni psihice, e principalul suspect

0
5289
Nicolae Neamțiu

Nicolae Neamțiu, un inginer agronom respectat și fost director al Direcției Agricole Sibiu, a avut parte de un sfârșit violent, la numai 50 d ani. El a fost descoperit fără viață în locuința sa din Sibiu, în noaptea de duminică spre luni. Principalul suspect este fiul său cel mare, în vârstă de 25 de ani, consumator de droguri și externat recent dintr-un spital de psihiatrie.

Polițiștii au descins la domiciliul lui Nicolae Neamțiu (50 de ani) în urma unui apel la 112. Se pare că telefonul a fost dat chiar de fiul său cel mare (25 de ani), care a fost găsit în locuință, alături de cadavrul tatălui.

Pentru anchetatori, circumstanțele au fost alarmante din start, iar fiul cel mare al inginerului agronom a devenit suspect din start.

Trupul neînsuflețit al lui Nicolae Neamțiu prezenta „multiple urme de violență”, indicând o moarte cumplită și neașteptată.

Nicolae Neamțiu avea trei copii: doi băieți și o fată. Primul dintre ei este cunoscut ca având antecedente psihiatrice și fiind consumator de substanțe psihoactive. Ceilalți doi, Tudor și Oana, nu au astfel de probleme.

Principalul suspect – fiul de 25 de ani al lui Nicolae Neamțiu – a fost externat de la Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu pe 13 octombrie, deci cu 10 zile înainte de producerea crimei.

IPJ Sibiu a oferit detalii într-un comunicat: „La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 02,00, prin apel 112, un bărbat a sesizat IPJ Sibiu cu privire la faptul că tatăl său este decedat în locuința din municipiul Sibiu. Polițiștii au identificat cadavrul unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care prezenta multiple urme de violență. De asemenea, în imobil a fost identificat și fiul victimei, un tânăr în vârstă de 25 de ani, cunoscut cu antecedente psihiatrice și consumator de substanțe psihoactive, în locuință fiind găsit un bilet de ieșire, din data de 13.10.2023, din cadrul Spitalului de Psihiatrie «Dr. Gheorghe Preda» Sibiu”.

5 ani la ferma pomicolă de la Slimnic, 16 ani la cea de la Dobârca. De o vreme era consilier superior la DAJ Sibiu

Nicolae Neamțiu a fost o personalitate marcantă în domeniul agricol, lăsând în urmă o moștenire profesională impresionantă.

Pe 5 august 2019, publicația locală Tribuna.ro consemna numirea acestuia în funcția de director al Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu.

„Noul director al Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu este, începând de luni, inginerul agronom Nicolae Neamțiu. Acesta spune că dorește să sprijine fermierii din județ și agricultura sibiană: «După terminarea Facultății de Agronomie am lucrat doar în acest domeniu și știu care sunt problemele cu care se confruntă agricultorii, pomicultorii. Vreau să sprijin fermierii, agricultura sibiană, să fiu o punte de legătură între producători și Ministerul Agriculturii. Cred că experiența dobândită în cei peste 20 de ani de muncă în teren mă va ajuta să fiu un sprijin real pentru agricultorii și pomicultorii din județul Sibiu».

Nicolae Neamțiu a lucrat 5 ani la o fermă pomicolă din Slimnic, iar în ultimii 16 ani a condus tot o fermă pomicolă, în Dobârca. Aceasta din urmă se află pe un teren care a aparținut Institutului de Cercetări, iar la momentul preluării era într-o stare deplorabilă. Într-un timp scurt, Neamțiu a reușit să transforme locul într-o livadă profitabilă, în care s-au cultivat mere, prune, cireșe, vișine, caise și piersici.

Nicolae Neamțiu este căsătorit și are trei copii.”

Nicolae Neamțiu în biroul său

Nicolae Neamțiu era consilier superior la DAJ Sibiu. Soția sa lucrează la APIA Sibiu și câștiga aproape dublu față de el

De ceva vreme – nu se știe exact de când -, Nicolae Neamțiu nu mai era director al DAJ Sibiu, ci consilier superior în aceeași instituție.

Ultima sa declarație de avere, cea pentru anul 2022, a fost depusă pe 31 mai 2023. Conform acesteia, Nicolae Neamțiu a încasat anul trecut, ca salariu de la Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, suma de 51.382 de lei, ceea ce înseamnă, în medie, 4.282 de lei pe lună.

În schimb, soția sa, Daciana Ionela Neamțiu, angajată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Sibiu, a primit în 2022 suma totală de 96.788 de lei – în medie, 8.065 de le pe lună, aproape dublu față de soțul său.

Cei doi lucrau practic în aceeași clădire, dat fiind că atât DAJ Sibiu, cât și APIA Sibiu au sediul la aceeași adresă din municipiul reședință de județ: Strada Someșului, numărul 49.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trecutul întunecat al bestiei drogate din Sibiu, care și-a bătut tatăl până la moarte, după miezul nopții

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here