miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvăluiri10 ZILE DE MISTER: Unde a dispărut Mihai Șora? De ce tace...

10 ZILE DE MISTER: Unde a dispărut Mihai Șora? De ce tace Luiza Șora? S-au infectat cu coronavirus sau nu?

-

Vineri, 3 aprilie, se împlinesc 10 zile de când au tăcut și Mihai Șora (103 ani), și soția sa Luiza (47 de ani). Parcă i-a înghițit pământul. Ultimul semn dat de ei a fost pe 24 martie, când amândoi au postat pe Facebook, fiecare pe pagina sa. Mesajul doamne Șora a fost ambiguu și îngrijorător.

„Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris Luiza Șora pe 24 martie. Nicio explicație în plus, doar ambiguitate și mister, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

- Advertisement -

Pe pagina de Facebook a lui Mihai Șora nu există nicio referire la infectarea cu coronavirus. Filosoful a postat un text duios cu două ore înaintea mesajului criptat al soției sale.

„A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat”.

În acea zi de 24 martie, au fost ziare care s-au grăbit să anunțe că Mihai Șora e infectat cu Covid-19. De exemplu, Realitatea.net…

- Advertisement -

… sau Cancan.ro.

Între timp, cititorii le-au cerut celor doi, prin multe mesaje, să dea un semn de viață, să lămurească situația. Mihai și Luiza Șora au continuat însă să tacă, deși până în ziua de 24 martie au postat în fiecare zi, uneori și mai multe texte pe zi. De exemplu, în săptămâna 18-24 martie, Mihai Șora a postat 15 texte, iar soția sa – 6.

Între 1 și 24 martie, n-a existat nici măcar o zi în care Mihai Șora să nu posteze măcar un text pe pagina sa de Facebook, dar au fost zile în care a publicat și câte 4-5 texte.

De 10 zile, n-a mai publicat nimic. Exact din ziua în care soția sa a postat acel mesaj îngrijorător, după care a dispărut și ea complet de pe Facebook.

Cu cât s-au întețit mesajele prin care cei doi sunt rugați să aducă lămuriri, cu atât ei s-au afundat în tăcere. Și s-au făcut, iată, 10 zile.

10 zile care adâncesc atât misterul, cât și îngrijorarea.

Unde a dispărut Mihai Șora? De ce tace soția sa? Chiar s-au îmbolnăvit cei doi de coronavirus („pozitivi, amândoi”) sau a fost doar un joc de cuvinte cu sensuri multiple?

P. S. Mihai Șora s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc pe 19 iulie 2014. El avea 97 de ani, ea 41.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -