Misiunea pro-rusă a AUR în Republica Moldova s-a concretizat. TASS: Trupele ruse din Transnistria sunt pregătite să intervină la alegeri, pentru a răspunde „provocărilor”!

2
5340

Diversiunea Alianței pentru Unirea Românilor în Republica Moldova și-a atins scopul: forțând granița cu Transnistria, „agentura AUR” a dat ocazia Moscovei să amenințe că trupele ruse din regiunea separatistă din stânga Nistrului vor interveni în desfășurarea alegerilor, în cazul unor provocări similare.

Trupele ruse din regiunea transnistreană au primit ordin să intervină în cazul apariției provocărilor în Zona de Securitate, în contextul alegerilor parlamentare anticipate, transmite TASS, citată de Deschide.md.

„Pacificatorii sunt gata să separe părțile care vor intra într-un eventual conflict”

Trupele ruse au luat măsuri suplimentare și sunt pregătite pentru eventuale provocări la secțiile de votare destinate locuitorilor din regiune, menționează sursa citată.

Declarația îi aparține lui Andrei Gorobțov, președintele delegației Federației Ruse în Comisia Unificată de Control.

„Comandamentul contingentului rus de menținere a păcii a efectuat instrucțiuni, au fost luate măsuri suplimentare în legătură cu eventualele provocări, despre care ne-au avertizat forțele de ordine. Pacificatorii sunt gata să separe părțile care vor intra într-un eventual conflict, în conformitate cu regulile stabilite”, a spus Gorobțov.

Responsabilul rus a menționat că „anterior” în zona de securitate au avut loc deja provocări puse la cale de unul din partidele moldovene, care a încercat să pătrundă în Transnistria. E vorba de un „comando AUR”, care a executat o astfel de misiune în favoarea Rusiei.

„A fost atacat un militar rus”

Andrei Gorobțov a amintit și un alt episod: „În timpul dezangajării părților aflate în conflict, a fost atacat un militar rus din forțele de menținere a păcii, comandantul militar al orașului Bender, în timp ce își îndeplinea atribuțiile oficiale la punctul de control din satul Varnița”.

Potrivit oficialului Moscovei, partea rusă și-a informat colegii din Republica Moldova și Transnistria despre incident, susținând emiterea unei declarații comune a Comisiei Unificate de Control, care să condamne „atacul flagrant și inacceptabil” asupra forțelor ruse de menținere a păcii ruse. Cu toate acestea, ideea nu a fost adoptat din cauza opoziției părții moldovenești.

Chișinăul cere constant retragerea trupelor ruse și evacuarea depozitelor de muniții de pe teritoriul Republicii Moldova, însă Moscova susține că este necesar să mențină forțe în Transnistria pentru a garanta pacea în regiune și pentru a păzi depozitul de muniție de la Cobasna.

Cozi la secţiile de votare în Transnistria

O prezenţă masivă la urne se observă în Transnistria, unde au fost deschise în total 41 de secţii de votare în cadrul alegerilor parlamentare anticipate care se desfăşoară astăzi în Republica Moldova, relatează Radio Chişinău.

Până aproape de orele amiezii votaseră deja 17.566 mii de alegători domiciliaţi în regiunea transnistreană, menționează postul de radio.

Conform aceleiași surse, care citează mai mulți martori, o parte dintre alegătorii transnistreni ar primi bani pentru votul lor.

Jurnalişti de la site-ul specializat Zona de Securitate au transmis de la faţa locului că au informaţii veridice potrivit cărora angajaţilor fabricii de textile Tirotex din Bender/Tighina li se dă un bon valoric dacă vin să voteze, iar cei de holdingul Sheriff oferă o sumă de aproximativ 25 de dolari de persoană, informează Agerpres.

Interesul cetăţenilor din această zonă pentru procesul electoral a crescut brusc începând cu scrutinul parlamentar din 2016, când peste 37.000 de cetăţeni au participat la vot, de patru ori mai mulţi decât la scrutinele anterioare, când votau între 5.000 şi 8.000 de alegători din stânga Nistrului, notează Radio Chişinău.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege noul Parlament, după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Primul mesaj al soției președintelui asasinat: „Au intrat în casă și l-au ciuruit. Jovenel n-a apucat să spună niciun cuvânt”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Patru finale grozave în acest weekend: Anglia – Italia, Brazilia – Argentina, Djokovici – Berrettini, Barty – Pliskova. Patru campioane mondiale la fotbal, doi lideri planetari la tenis

2 COMENTARII

  1. Acum vedem limpede la ce e bună Alianța Urina și Rahatul (AUR).

    Alianta Urina și Rahatul (AUR) este de inspiratie estică ca și alte astfel de creații suculente care atacă care cum poate. Ele la luptă pleacă când li se cere si e știut că când finantatorul lor are nevoie încă cauta combinatii și mai mirositoare. Alegatorii i-au primit ca cadou pentru că caută candidați ca scoși din bucă.

    Motto-ul lor: „Vrei să pută și mai tare și-mprejur? Voteaza Alianta Urina și Rahatul (AUR)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here