Miracolul dintr-un orășel italian: jumătate din populație a căpătat „imunitate de turmă” la coronavirus

2
6472

Miracolul din orășelul italian Ortisei, o superbă localitate din nordul extrem al Italiei, în Val Gardena: jumătate din populație a devenit imună la coronavirus! Aceștia, spun specialiștii, au dezvoltat o „imunitate de turmă”, majoritatea fiind pozitivi asimptotici la coronavirus. 

Ortisei este unul dintre locurile cele mai frumoase din Italia. Situat în splendida Val Gardena, acum poate deveni cu atât mai atractiv pentru turiști, cu cât se adaugă un ulterior argument în favoarea sa: 49% din populație a devenit imună la coronavirus.

Descoperirea a fost făcută de doctorul Simon Kostner, care, ca voluntar, efectuează teste serologice în centrul wellness Balance al unui hotel din localitate. Orășelul, faimos pentru atracțiile sale turistice – atât iarna, cât și vara -, a dezvoltat deja o „imunitate de turmă” parțială față de infecția de Covid-19. Au fost testate 456 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani, iar rezultatul a fost surprinzător: s-a observat că 49% dintre acestea erau pozitive.

Testele au fost făcute mai întâi personalului angajat la hotel, apoi au fost extinse la populația orașului, contra sumei de 30 de euro pentru fiecare persoană. În mod inconștient, aceste persoane au fost infectate de coronavirus, având în vedere că mai mult de două treimi dintre ele au declarat că nu au manifestat niciun simptom.

În fiecare zi sunt făcute 100 de noi teste. Puse la dispoziție de proprietarul hotelului, Klaus Sanoner, sunt în număr total de 1.000 și au fost importate din China. Doctorul Kostner, care a fost bolnav de coronavirus și a reușit să învingă boala, este ajutat să facă analizele de doi colegi, medici de familie ca și el, și de o asistentă medicală.

Testele se fac la intrarea în centrul de sănătate Balance, iar medicii și asistenta medicală urnează toate procedurile prevăzute de normele în vigoare, folosind mănuși, măști, dezinfectanți și instrumente de unică folosință.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Este un lucru bun pentru ei, insa nu stiu cum poate fi bun si pentru eventualii turisti care-ar veni in zona, pentru ca sunt in situatia sa ia virusul, de la cineva pozitiv asimptomatic.

  2. Ați văzut răspunsul ministrului educației din Franța??… cum e Dle Președinte cu contaminările??… ați făcut o gafă mare când ați dat exemplul Franței ,ori ați informat sau mai bine zis dezinformat de grupul statului paralel Arafat și Vela,ori altceva ați căutat…nu se cade la acest nivel să faceți o astfel de remarcă, ziariștii, presa, analiștii pot face comparații,dar președintele unei țări !!!.s-avem pardon ..am impresia că acest grup nociv caută altceva !!!… intuiția îmi spune că nu se vor opri aici,e grav la ce mă gândesc.. urmăriți cu atenție zilele care vin, .. deja au început cu bocetele,unde mai pui că unul a luat-o razna ,se crede conducătorul țări..este grav ceea ce se întâmplă, poporul v-a ales pe dvs.,cred că ar trebui să le tăiați puțin aripile,acest grup se și vede conducând țara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here