Ministrul Sănătății: „Vom testa toată populația Bucureștiului. Vom merge din ușă în ușă, după modelul Coreei de Sud”

3
1466
Ministrul Sănătății, Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat – pentru Știrile ProTV – că întreaga populație a Bucureștilului va fi testată pentru coronavirus. Echipe medicale vor merge din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni.

Echipele de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” lucrează deja la finalizarea proiectului prin care toți bucureștenii vor fi testati pentru COVID-19.

Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii. Până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de spitale cu această destinație, în toată țara.

Altă noutate: de joi, 26 martie, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de medici.

Victor Costache la Știrile Pro TV:

* „Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului, printr-o serie de echipe care vor merge door-to-door (din ușă în ușă – n. red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem câte unul-două la nivelul fiecărui județ.”

„Nu tratăm COVID-19 în spitale non-COVID, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital COVID-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine.”

* „Mâine începe un proiect-pilot pentru a lua presiunea de pe spitalele de boli infecțioase. Mâine, 50 de pacienți vor fi instalați în hoteluri cu camere individuale, supravegheați. Principiul de bază e să nu amestecăm pacienții și să nu-i trimitem acasă, e cea mai mare greșeală care s-a făcut în țările europene.”

* „Guvernul va da o hotărâre mâine, prin care va autoriza producția de biocide pentru Oltchim și Farmec. Astfel, va fi acoperită nevoia de dezinfectanți în toate spitalele din țară.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

3 COMENTARII

  1. Sa testezi toata populatia inseamna ca ai nevoie de multe teste si implicit de bani. Unde sint bani se poate fura mai ales cind peste tot sint PSD-isti in functii. PSD este de acord cu orice proiect de unde se poate fura.
    Boala a fost adusa de alea 300 de ciori, care au venit de la Milano si zburdau/zburda libere prin Suceava. Nici o cioara nu respecta carantina. politistii tremura de frica lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here