Ministrul Sănătății: în 2020, spitalele au raportat 26.106 decese cu diagnostic Covid principal sau secundar, iar public au fost anunțate 15.767

3
333

În România s-au anunțat public, în 2020, cu peste 10.000 mai puține decese din cauza Covid decât cele raportate de spitale și înregistrate de Institutul Național de Statistică, conform declarațiilor făcute joi de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. E vorba de o diferență uriașă între anunțurile publice ale Grupului de Comunicare Strategică și raportările medicilor care au constatat decesele și au completat certificatele constatatoare: 26.106 față de 15.767.

Se confirmă astfel dezvăluirile făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a și fost linșat mediatic, zile în șir, pe toate posturile TV, pentru că a făcut aceste afirmații.

Ioana Mihăilă a prezentat joi rezultatele raportului întocmit de comisia desemnată să ancheteze diferența de raportări la decesele Covid: ce s-a consemnat prin DSP-uri și ce au raportat spitalele. Se confirmă, de fapt, ceea ce se anunțase acum două săptămâni, după apariția concluziilor preliminare ale raportului.

Între datele din cele două sisteme, relevante sunt cele raportate de medicii curanți și cei legiști – adică acelea care indică peste 26.000 de morți Covid

Ministrul actual a arătat că, dintre cele două sisteme care au funcționat în paralel până acum (Corona.Forms și Alerte.ms), cele relevante sunt acelea care au consemnat ce scrie în certificatele constatatoare ale deceselor – adică raportate de medicii curanți sau legiști.

Acestea au fost consemnate și indexate și de Institutul Național de Statistică – ar fi vorba de peste 26.000 de decese provocate direct sau indirect de Covid.

Ioana Mihăilă a detaliat: „Analiza deceselor raportate de spitale în 2020: 26.106 decese, 227 cu diagnistic principal COVID și restul cu diagnostic secundar. În sistemul CoronaForms s-au înregistrat 16.120 de decese, iar în Alerte.MS – 18.948“.

Așadar, direct din cauza virusului au murit câteva sute de oameni (cei considerați perfect sănătoși). Restul au decedat după ce virusul le-a agravat afecțiunie preexistente (diabet, hipertensiune, afecțiuni cardiace, boli ale plămânilor, obezitate etc).

Analiza comisiei ministeriale a descoperit și diferențe de 500 de decese între ce a raportat un spital și s-a consemnat prin DSP în programul CoronaForms.

N-a fost rea-voință și premeditare, ci „doar” haos și incompetență

Totuși, explică ministrul, nu se poate vorbi despre premeditare sau rea-voință, ci pur și simplu de greșeli umane: „Organizarea raportării variază, unele spitale au recunoscut neraportarea la DSP din diverse cauze, există un nivel de cunoaștere redus și confuzii privind procesul de raportare”.

Ioana Mihăilă spune că nu va porni o vânătoare de vrăjitoare: „N-aș căuta greșeli și vinovați pe diferențele de raportare și m-aș concentra pe ameliorarea procesului. Am trimis o solicitare către DSP-uri pentru clarificări legate de metodele de raportare”.

În cele din urmă, rezumând, pare să fie vorba pur și simplu de haos organizatoric, lipsă de proceduri și de implementare a lor, la nivelul Ministerului Sănătății și al DSP-urilor, în anul 2020.

Interesant este că Ioana Mihăilă a menționat că NU va face public raportul comisiei de anchetă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* TVR a scăpat de sinistra Doina Gradea, Radioul public a scăpat de politrucul Georgică Severin! Parlamentul a votat doi directori interimari, pentru 6 luni

* Comisia Europeană a revizuit masiv, în sus, previziunile despre creșterea economiei României în 2021 și 2022

* Dan Barna: „Dacă va porni urmărirea penală împotriva mea, voi renunța la toate funcțiile. Dar nu e cazul”. Dosarul a fost trimis de DLAF la DNA

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

3 COMENTARII

 1. Ce mai contează peste 10.000 de decedați în plus…, NUUUUUUUUUUUUUUUU?!!!

  „Felicitări” (Sic!) celor doi miniștri-ai-Sănătății „liberali” (în special… „MORII-DESFERECATE” – Sic! – Nelu Tătaru!): NE-AU DEZINFORMAT/MANIPULAT… CU SUCCES!!!

  De fapt, NU NUMAI numărul decedaților-Covid a fost… MICȘORAT-„DIN-PIX” (!!!), ci și cel al… INFECTAȚILOR (de altfel, a fost folosită și metoda TESTELOR… PUȚINE!!!): totul pentru a arăta populației ce grozav gestionează, vazi-Doamneeeee…., guvernul P.N.L.-ist epidemia!!!

  CINE-i… cere scuze ministrului Vlad Voiculescu (U.S.R.-P.L.U.S.), PRIMUL care a DEMASCAT public această MINCIUNĂ-MANIPULATORIE OFICIALĂ (a Guvernului Orban), fiind… PEDEPSIT/DEMIS pentru acest gest RESPONSABIL?!!!!!

 2. Serios?Pe bune ?Si ce va da dreptul sa afirmati ca mortile sunt in urma COVID?Aveti o dovada ceva sau doar simplu fapt ca sunteti cine sunteti ?Cite Aotupsi ati efectuat doamna ?Dar din fisele celor moreti citi erau bolmavi de cancer ?Dar de Diabet?Ibsficienta renala ?Alte boli ? Sa va fie rusine ,Si socrul meu a murit de covid nu de Ciroza ….

  • RAPORTĂRILE spitalelor (așadar CELE REALE: 26.106 decese-COVID în 2020, cu peste 10.000… mai multe decât cele … RĂMASE – Sic! – după „AJUSTĂRILE”-(Sic!)-în-MINUS făcute de către funcționarii D.S.P..-urilor, care… nici NU i-au văzut măcar pe pacienții-respectivi, nici vii, nici morți!!!) sunt făcute pe baza actelor-medicale-de-deces semnate atât de către medicii-din-secții, cât și (OBLIGATORIU!!!) de… MEDICII-LEGIȘTI (!!!) de la morga respectivelor unități-medicale!

   Acum… AȚI PRICEPUT???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here