Ministrul Sănătății: „Diferențele de raportare la numărul deceselor Covid au apărut în prima parte a lui 2020 și s-au mărit pe parcurs”

9
1059

Raportul preliminar al comisiei de anchetă a Ministerului Sănătății a ajuns la concluzia că, după un an de pandemie, în România nu se știe cu precizie câți oameni au murit, de fapt, de Covid. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat miercuri că se confirmă diferențele de raportare între sistemele folosite, iar acum se încearcă lămurirea cauzelor.

Dezvăluirea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru care a fost linșat mediatic zile în șir, a fost confirmată, până la urmă, și de comisia de anchetă făcută de premierul Florin Cîțu: există diferențe de cifre între numărul deceselor Covid raportate pe cele două platforme oficiale folosite.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a spus miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că raportul preliminar al comisiei arată clar diferențe între platforma Corona.Forms și platforma Alerte.MS, unde s-au înregistrat până acum decesele din cauza Covid. Raportul nu lămurește însă și motivele acestor diferențe.

Fostul ministru Vlad Voiculescu, autorul dezvăluirii inițiale, a fost linșat mediatic zile în șir pentru că a vorbit despre acest subiect

Fostul ministru Vlad Voiculescu a afirmat că e o diferență foarte mare, de mii de morți, între platforma Corona.Forms, care publică datele oficiale preluate de presă și de organizațiile mondiale, și platforma Alerte.MS, unde datele sunt încărcate direct de spitale, fără a fi supervizate de DSP-uri.

Timp de zile la rând, la posturile TV și pe Facebook, Vlad Voiculescu a fost apoi pulverizat zi și noapte, el fiind acuzat că minte, dezinformează, se răzbună pentru că a fost dat afară din Guvern și încearcă să discrediteze oamenii din sistemul sanitar.

Însă, ulterior, surse multiple din Sănătate au confirmat informațiile fostului ministru. Mai mult, s-a descoperit că despre diferențele dintre cele două sisteme știau zeci de oameni în minister și în alte instituții, dar toți au preferat să tacă și să ascundă, timp de un an, această problemă. Așa s-a ajuns ca România să nu știe, după un an și două luni de pandemie, câți oameni au murit cu adevărat din cauza Covid.

Un raport definitiv – pe 7 mai. Prima concluzie: diferențele au existat încă de la început și s-au tot mărit pe parcurs

Ioana Mihăilă spune că va avea un raport complet pe 7 mai, după Paște: “Am solicitat comisiei constituite la nivelul Ministerului Sănătății, cu specialiști INSP Și unde participă inclusiv specialiști de la STS, un raport preliminar. Iar raportul preliminar care mi-a fost prezentat azi arată că există diferențe. Nu știm încă exact care sunt cauzele, dar există diferențe între diversele sisteme de raportare”.

După toate aparențele, diferența a existat încă de la bun început, din martie 2020, și a crescut pe măsură ce și numărul cazurilor a devenit tot mai mare. Ioana Mihăilă spune că, deocamdată, aceasta este singura concluzie pe care o poate trage privind cele două tabele: “Mi-a fost transmisă o evoluție a numărului de decese raportate, diferențele au apărut în anul 2020, din prima jumătate a anului, când ele au fost foarte mici. Au crescut atunci când și numărul de pacienți infectați a crescut. Este singura corelație pe care am văzut-o în acest moment. Este o corelație pe care am observat-o, nu o corelație care este dovedită statistic”.

Cifrele de pe Corona.Forms trebuie validate de DSP-uri, cele de pe Alerte.MS sunt introduse direct de spitalele Covid

Sursele medicale cu acces la cele două platforme și care știu cum funcționează spun că diferența provine de la modul de raportare. În Corona.Forms, fiecare deces trebuie validat de DSP. În Alerte.MS, decesele sunt încărcate direct de spitalele unde au murit oamenii.

Legea din acest moment prevede ca raportul privind cauzele decesului să fie făcut de medicul legist și/sau medicul curant al celui care a murit. În acest circuit, DSP-ul nu apare, conform legii, nicăieri.

Dar după apariția pandemiei, DSP-urile au fost introduse în circuitul din Corona.Forms ca un fel de supervizori. Medicii din spitale nu știau despre această plasare a DSP-urilor deasupra lor și nici nu sunt de acord cu ea, spunând că nu au cum angajații de la DSP să știe mai bine decât medicii curanți din ce cauză a murit un pacient.

Cert este că din această metodologie bizară a rezultat o diferență care pare să fie, în acest moment, de peste 7.000 de decese: în Corona.Forms sunt trecute mai puține, în Alerte.MS sunt mai multe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* DNA a înhățat rețeaua clientelară de la Apele Române. Au picat și „animalul politic”, și chelnerița, și primarul angajărilor fictive „pentru intrarea în sistem”

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

9 COMENTARII

  • Când are de gând premierul Florin Cîțu să-și… RECUNOASCĂ VINA de a fi susținut (și-ncăăă… PLIN-de-ÎNCĂPĂȚÂNARE!) UN LUCRU NEREAL (!!!), într-o controversă pentru care-l și reclamase, pe Vlad Voiculescu, la… D.I.I.C.O.T., într-o primă fază!

   Eventual să-și ceară șiii… niște (NORMALE!) SCUZE: dacă-i prea ORGOLIOS ca s-o facă și față deee… preopinentul Vlad Voiculescu (cum ar fi… ELEGANT/CIVILIZAT!), atunci s-o facă MĂCAR față de opinia-publică-românească, pe care a… DEZINFORMAT-O (cu-voie sau fără-voie…)!!!

 1. Vorbe goale. Fara cifre vorbeste doar ca sa se aeriseasca in gura. Procentual trebuie calculata evolutia erorii. Pentru ca la volum mai mare de morti eroarea e mai mare ca numar, crescind odata cu volumul luat in calcul. Procentual poate chiar sa scada.
  Nu iesi sa vorbesti daca nu ai de spus nimic. Poate ai treaba de facut la minister.
  Cite vreme se calculeaza cu pixul in dosarul cu sina, fara a cunoaste matematica elementara, de la opinca si pina la ministru, erori vor fi intotdeauna.

  • Bla bla bla… voi bolșevicii puteți manca c’at ore întregi fără a spune absolut nimic ! Cap de bolsevic -„Cite vreme se calculeaza cu pixul in dosarul cu sina, fara a cunoaste matematica elementara, de la opinca si pina la ministru, erori vor fi intotdeauna.” ha ha ha … „sinergia faptelor și meandrele concretului”.

   • Ce tot se toooot trage cuuu… „procentual” (Sic!): este clar-ca-lumina-zilei că D.S.P.-urile (structuri-locale ale Ministerului-Sănătății!) au… TĂIAT-cu-PIXUL (absolut… DISCREȚIONAR!), în… fiecare zi, morți-Covid, de pe listele raportate de către spitale (inclusiv de către… LEGIȘTI!), fără să facă (NICI NU AVEAU CUM!) NICIO VERIFICARE LA FAȚA LOCULUI (morga-spitalului)!

    Cazul este PENAL, iar cel care a comandat asta (în mod normal:… ministrul Tătaru, căci el a introdus D.S.P.-urile în această procedură, și-ncă… FĂRĂĂĂ… TEMEI LEGAL-ORGANIZATORIC!) vor merge la PUȘCĂRIE!

    SINCER: chiar SPERĂM că premierul Orban NU știa ce MALVERSAȚIUNI/INFRACȚIUNI comite (pentru a seee… FĂLI cu decese-Covid cât mai puține!) acest Tătaru, atât deee… LOGOREICUL (!!!) ministru al său de la Sănătate!!!

 2. Este MAI MULT DECÂT EVIDENTĂ (REIESE PERFECT ȘI DIN ARTICOL!)… MALVERSAȚIUNEA/MĂGĂRIA (!): miniștrii-Sănătății din guvernul monocolor (P.N.L.) al lui Ludovic Orban (Costache și, mai ales, Tătaru, căci ultimul a gestionat cea mai mare parte a crizei-Covid din 2020!) au introdus (FĂRĂ… TEMEI-LEGAL!!!!!) Direcțiile-de-Sănătate-Publică (D.S.P.-urile făcând parte din structura-organizatorică a M.S.!) din județe și din municipiul București în procedura de înregistrare a deceselor cauzate de Covid-19, oferindu-le (repetăm/SUBLINIEM: FĂRĂ TEMEI LEGAL-ORGANIZATORIC (!!!!) DREPTUL-de-CENZURĂ asupra raportărilor Spitalelor!!!

  Astfel, D.S.P.-urile au urmat „indicația” ministrului Tătaru (cel cuuu… LOGOREEA/”PAPAGALUL”/”VRĂJEALA” aiaaa…, tip… „MOARĂ-DESFERECATĂ”!) și au… FALSIFICAT (ABSOLUT-PREMEDITAT!) RAPORTĂRILE, tăind… „cu-pixul”, pur-și-simplu… DISCREȚIONAR (căci… NICI NU AVEAU CUM SĂ FACĂ EI, la D.S.P., ALTE ANCHETE LA MORGA-SPITALULUI, peste raportarea medicilor – inclusiv a… legiștilor! – din spital!!!), ZILNIC (!), de pe lista morților-Covid, un număr de cazuri!!!

  MANIPULAREA (clar: PREMEDITATĂ!) a avut ca scop în primul rând… ÎNFĂLOȘIREA ministrului Tătaru (care raporta morți de Covid… MAI PUȚINI DECÂT ÎN REALITATE ca să arate ceee… „eficiente” sunt, chipurile, măsurile Ministerului-Sănătății, condus de el!), dar… trebuie văzut dacă nu și a… premierului Orban – !!! –, adică trebuie stabilit dacă ;eful-guvernului… ȘTIA/FUSESE-INFORMAT despre această… FRAUDĂ-în-RAPORTĂRI: noi…, chiar SPERĂM (SINCER!) că prim-ministrul NU aflase și NU admitea această… GRAV{-MIZERIE!!!

  Este, CATEGORIC, un (EVIDENT!) caz… PENAL (!), iar ex-ministrul „liberal” Tătaru ar trebui să fie… CERCETAT-PENAL!!!!!
  De altfel…, se pare că NU NUMAI din ce în ce mai mulți medici din spitale au început să DEMAȘTE MANIPULAREA ACEASTA ÎNGROZITOARE, dar își dau-drumul-la-gură și persoane din conducerea-ministerială și, mai important, angajați ai D.S.P.-urilor care au participat (la… ordinul-ministrului!) la aceste RAPORTĂRI–FALSE/DIMINUATE-ARTIFICIALȘ când vor da ăștia declarații la Parchet, ministrul-GURALIV Tătaru va avea… MAAAARI MOTIVE DE ÎNGRIJORARE, în legătură cu viitoarea sa… LIBERRTATE!!!

  Deocamdată…, așteptăm (calmi!) șiii… URMĂRIM EVOLUȚIA ANCHETELOR demarate deocamdată, adică: cele ale ministrului-Sănătății!!!

   • P.S.D.. A.U.R. și ceilalți adepți ai teoriilor-conspirației NE BOMBARDEAZĂ, de un an de zile, cu PROSTIA că ar fi mai puțini morți de Covid-19 decât se raportează oficial, iar acum se adeverește… CEEA CE OAMENII-cu-CAP bănuiau de mult timp: esteee… EXAAAAACT INVERS, adică se raportau… MAI PUȚINE (!!!) decese-Covid decât erau ÎN-REALITATE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here