Ministrul olandez al Justiției despe Kovesi: „un candidat atât de puternic”, „are un CV impresionant”

0
12777
 Ferdinand Grapperhaus

Ministrul de Justiție al Olandei, Ferdinand Grapperhaus, atrage atenția guvernului român că „în ultimii ani s-au făcut paşi înapoi” în privința statului de drept. El apreciază candidatura Laurei Codruța Kovesi la ședia Parchetului european, considerând-o pe româncă „un candidat atât de puternic”.

  • „Suntem de părere că România a făcut paşi admirabili în ultimii 10 ani către un stat de drept solid. Cu toate acestea, aşa cum a subliniat şi Comisia Europeană, în ultimii ani s-au făcut totuşi nişte paşi înapoi. E ca atunci când un cal e pe punctul să termine cursa şi ezită înainte să sară peste ultimul obstacol”.
  • „Noi credem că trebuie să ne ajutăm reciproc. În decembrie, înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE, am avut o discuţie cu ministrul Toader şi i-am spus că noi ne dorim foarte mult să continuăm schimbul bilateral de expertiză. Dar ceea ce este nenegociabil pentru fiecare stat membru al UE este principiul anticorupţiei, să aveţi un sistem independent de justiţie, care să se poată uita la mine, un membru al executivului, ministru al Justiţiei, şi să mă judece independent, şi să judece întregul sistem independent”.
  • „Cred că este un pas foarte mare înainte faptul că există un astfel de candidat, precum doamna Kovesi. Încă nu am luat o decizie, pentru că evident trebuie să discutăm toate aspectele, dar sunt foarte optimist, pentru că România vine cu un candidat atât de puternic. I-am studiat CV-ul, care este impresionant, aşa cum au şi ceilalţi doi candidaţi. Persoanele care sunt luate în considerare pentru astfel de poziţii au o carieră juridică foarte bună, nu există îndoieli în această privinţă”.

CITIȚI ȘI:

Europa i-o retează scurt lui Tudorel Toader: STOP ordonanţei pentru salvarea marilor penali!

Campania PSD împotriva Codruței Kovesi îi crește acesteia șansele de a deveni procurorul-șef al Europei! „Teama oficialilor români pare un indicator al eficienței lui Kovesi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here