Ministrul Ghinea despre „întâlnirile” lui Ciolacu la Bruxelles:: „A vorbit prin semne, că nu ştie boabă de limbi străine”

2
1554

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, continuă să ridiculizeze zbaterile PSD, care încearcă să întrețină campania de discreditare a PNRR. După ce Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a povestit cum a discutat cu membri ai Comisiei Europene și a aflat că planul înaintat de România e șubred, Ghinea a concluzionat: “A vorbit prin semne, că nu știe boabă de limbi străine”.

PSD și posturile TV deținute de oligarhi merg pe două narative în problema PNRR:

1. planul României e prost făcut, iar Comisia Europeană nu vrea să-l aprobe;

2. n-avem nevoie de PNRR, care de fapt conține 14 miliarde de euro sub formă de împrumut.

În prima privință, rămâne de văzut dacă planul înaintat de România va fi sau nu aprobat.

În cea de-a doua privință, trebuie spus că suma totală este de 29 de miliarde de euro, din care 15 sunt nerambursabili, iar 14 împrumuturi la dobândă extrem de mică – inaccesibilă României în mod normal, pentru că ratingul de țară nu ne permite să ne împrumutăm în condițiile obținute de Uniunea Europeană în ansamblu.

Din acest punct de vedere, retorica PSD și AUR seamănă foarte tare cu cea a Partidului Comunist în 1948, când România, aflată sub controlul Uniunii Sovietice, a fost silită să refuze banii amricani din Planul Marshall. La fel ca și comuniștii în 1948, PSD și AUR invocă azi faptul că, de fapt, Planul Național de Redresare și Reziliență e o capcană întinsă de imperialiștii veroși, care vor să pună mâna pe țară.

Imediat după război, statele de dincolo de Cortina de Fier au aplicat la Planul Marshall al americanilor și și-au reconstruit economiile și țările, înregistrând până în anii 1970 o perioadă de extraordinar progres. Prin comparație, țările rămase în lagărul sovietic s-au afundat în sărăcie și stagnare, diferența între cele două jumătăți ale continentului cresc\nd enorm.

Comentariul lui Cristian Ghinea despre “veștile catastrofale” aduse de Ciolacu de la Bruxelles

„Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european și aduce iar vești catastrofale legate de PNRR. A vorbit prin semne, că nu știe boabă de limbi străine.

Procesul de evaluare a PNRR merge bine.

Dacă Ciolacu ar avea un dram de onoare ar răspunde la pariul public lansat de mine: discutăm cu demisiile pe masă.

Restul e gargară.

#OnoareLaPSD?“

Ciolacu: „Premierul Sanchez și comisarul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învățat repede românește”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică seara, la Antena 3, că s-a întâlnit la Bruxelles cu Paolo Gentiloni (comisarul european pentru politici economice și monetare, fost prim-ministru al Italiei), cu Pedro Sanchez (prim-ministrul Spaniei) și cu Frans Timmermans (comisarul European pentru Climă, fost ministru de Externe al Olandei).

Ciolacu susține că toți i-au spus că avem un PNRR prost. “Fiecare comisar european… eu m-am văzut cu domnul Gentiloni, nu m-am văzut pe holuri, m-am văzut la sediul social-democraților germani, unde am fost invitați și eu, și domnia sa, unde mi-a declarat foarte clar că Planul Național de Redresare și Reziliență al României e foarte departe până când se va termina analiza și va fi aprobat de către Comisie. Până acum, se pare, sunt 10 state care au trecut, primele două state fiind Portugalia și Spania, amândouă cu prim-miniștri social-democrați. Cu domnul Sanchez chiar am stat de vorbă”.

Acuzațiilor că n-ar ști nicio limbă străină, Ciolacu le-a răspuns cu o ironie ieftină: “Ca să terminăm și asta cu limbile străine: cred că domnul prim-ministru al Spaniei și domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învățat repede românește, ca să mă pot înțelege cu domniile lor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Euro-coruptul Adrian Severin cere expulzarea ambasadorului interimar al SUA la București! Rușii de la Sputnik îi livrează „muniție”

* După Cozmin Gușă, încă un politician militează pe față pentru ieșirea României din UE! A fost parlamentar, e săgeată a propagandei ruse

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacanțele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

* Tragedie epică pentru directorul Ivănescu din Ministerul Tineretului: într-o singură zi, soția i-a murit, iar băiatul s-a spânzurat. Soacra i-a fost răpusă de Covid acum două luni

* Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

* VIDEO. O idioată a provocat un carambol îngrozitor în Turul Franței. Zeci de cicliști au căzut, patru au abandonat din cauza rănilor grave

* EURO 2020. Primele calificate în „sferturi”: Danemarca și Italia. Danezii s-au distrat cu galezii, italienii au trecut prin mari emoții în meciul cu Austria

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here