Euro-coruptul Adrian Severin cere expulzarea ambasadorului interimar al SUA la București! Rușii de la Sputnik îi livrează „muniție”

4
2780
Două otrăvuri anti-românești: Adrian Severin & Sputnik

Mesajul transmis de  David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, în sensul necesității de a fi desființată Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ, supranumită Secția Specială), sinistra creație a lui Liviu Dragnea & Tudorel Toader, a fost ca o cruce creștină arătată diavolului rusesc.

Doi vectori ai propagandei ruse, Sputnik.md și Adrian Severin, dușmani ai României Europene și Atlantice, au reacționat violent. Pușcăriașul Severin cere chiar ca Muniz să fie declarat „persona non grata” și, implicit, să fie expulzat din România!

În absența ambasadorului (Adrian Zuckerman și-a încheiat misiunea, subit, la începutul acestui an), însărcinatul cu afaceri este diplomatul care conduce activitatea Ambasadei. Așadar, David Muniz este un fel de ambasador interimar, până când de la Washington va fi trimis un nou ambasador la București.

„Poporul român l-a declarat deja persona non grata!”

Adrian Severin (67 de ani), pe Facebook: „Încălcând codul diplomatic, David Muniz afectează și interesele SUA în România. MAE trebuie să-l declare persona non grata. Poporul român l-a declarat deja”.

Pe 16 noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Concret, ca europarlamentar PSD, el a acceptat propunerea (făcută de niște ziariști britanici care s-au prezentat ca lobby-iști) de a iniția un amendament legislativ „cu dedicație”, în schimbul unei șpăgi de 100.000 euro.

Severin a fost eliberat condiționat pe 28 februarie 2018, adică după numai 1 an, 3 luni și 12 zile (mai puțin de o treime).

Ce mai minciunește sputnik-ul Dumitriu, fost deputat PRM

Diplomatul american a fost luat la țintă și de Sputnik.md, oficiosul propagandei ruse în limba română, finanțat de la Moscova.

Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu (57 de ani), fost deputat PRM (2004-2008), Sputnik.md a publicat un text cu titlul: „Ambasada SUA, o nouă imixtiune gravă în treburile României!”.

„Declarație revoltătoare a însărcinatului cu afaceri David Muniz, cel mai înalt oficial al ambasadei SUA în lipsa ambasadorului”, se încordează propagandistul Moscovei, numărându-și rublele.

„Care este sensul intervenției lui Muniz? Simplu – presiune inadmisibilă, probabil pentru a contracara decizia Curții Constituționale din iunie, care a stabilit că SIIJ este constituțională”, minciunește sputnik-ul Dragoș Dumitriu.

Argumentele acestuia sunt de tot râsul:

„David Muniz a formulat și o veritabilă susținere politică pentru Coaliția de guvernare, despre care a spus că «ei muncesc din greu şi cred că rezultatele se vor vedea».

«Se muncește mult în Parlament şi la Guvern pentru a găsi calea cea mai bună, pentru a se ţine de acele promisiuni (desființarea SIIJ – n. n.), pentru a readuce, a reface statul de drept în România», a spus Muniz, subliniind – «sunt foarte încrezător în legătură cu asta, dar e ceva care ne preocupă».

Deci, aceeași formulă folosită de controversatul ambasador Adrian Zuckerman, care nu se sfia să atace PSD și să susțină PNL și pe Iohannis, cu aceeași afirmație: «readuc, a refac statul de drept în România». Adică PSD a afectat «statul de drept» și PNL, USR și Iohannis îl refac!

Și, dacă mai era nevoie de lămuriri în privința intențiilor SUA, iată și o ultimă afirmație: «Este în interesul strategic al SUA să vadă statul de drept respectat», a declarat David Muniz.

Tradus: este posibil să vedem desființarea SIIJ realizată de urgență, trecând peste lege și Constituție… din «interes strategic»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* Încă un politician militează pe față pentru ieșirea României din UE! A fost parlamentar, e săgeată a propagandei ruse

O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

* Tragedie epică pentru directorul Ivănescu din Ministerul Tineretului: într-o singură zi, soția i-a murit, iar băiatul s-a spânzurat. Soacra i-a fost răpusă de Covid acum două luni

* Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

* Planul pervers al unui profesor de 54 de ani, din Buzău, tată a trei copii: a încuiat o elevă de 12 ani în clasă și a abuzat-o sexual. Ghinionul lui: totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere

* EURO 2020. Primele calificate în „sferturi”: Danemarca și Italia. Danezii s-au distrat cu galezii, italienii au trecut prin mari emoții în meciul cu Austria

4 COMENTARII

  1. Contrar D-lui Severin, eu, ca parte a acestui popor nu il declar persona non grata. Eu as da cetatenie romana celor care sustin lupta anticoruptie, pentru o justitie corecta si puternica!

  2. S-a apucat și rahatul ăsta penal să latre de după gard. Asta se întâmplă pentru că a fost eliberat din închisoare înainte de vreme. Trebuia să mai zacă acolo vreo 20 de ani. Acum recită textele furnizate de rusnaci, făcându-se vinovat și de trădare de țară. Când îl arestați pe Severin din nou, că dobitocul se cere la Rahova și Poarta Albă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.