marți, februarie 27, 2024
AcasăMainRECHIZITORIU. Monstrul din Onești: "Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul...

RECHIZITORIU. Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

-

Rechizitoriul întocmit de procurori în cazul dublei crime de la Onești, județul Bacău, comise de Gheorghe Moroșanu pe 1 martie 2021, arată gândirea de psihopat a acestuia. La câteva zile după odioasele asasinate, aflat pe patul de spital, Moroșanu îi spunea insistent polițistului care-l păzea că vrea să-l omoare și pe comandantul Poliției din Onești, Cristinel Andrieș, dar și să-i suprime toată familia (soția și copiii).

Spitalizat în urma împușcăturilor prin care a fost anihilat de polițiști, Gheorghe Moroşanu îi spunea permanent poliţistului care-l păzea că vrea sămai facă și alte crime. Următoarele ținte ale răzbunării sale ar urma să fiecomandantul Poliţiei din Oneşti, Cristinel Andrieș, şi întreaga familie a acestuia.

Ulterior, Gheorghe Moroşanu (68 de ani) a fost detectat cu tulburare de personalitate – tulburare antisocială.

Acesta vorbea despre următoarele sale victime de parcă după spitalizare mergea acasă, nu în pușcărie. Iar condamnarea pe care o va primi îl va ține după gratii, probabil, în tot restul vieții sale.

- Advertisement -

„Luam 2-3 grenăzi defensive, smulgeam la toate cuiele şi le aruncam jos, de la balcon, de la 3. N-avea nicio şansă de scăpare”

Supravegheat video şi audio la spital, după agresiune, Gheorghe Moroşan „nu manifestă remuşcări faţă de urmările faptelor comise şi chiar are regrete că nu a omorât persoanele pe care le crede vinovate de pierderea pe nedrept a dreptului de proprietate asupra apartamentului”, se arată în rechizitoriu.

Aflat pe patul de spital, Gheorghe Moroşanu îi spunea unui anchetator, conform înregistrărilor depuse la dosar: „Îi promit comandatului de la Oneşti că tot îl găuresc… îl găuresc… n-o să ştie când o să dau drumul la 2-3 grenăzi defensive lângă el, habar n-o să aibă, nici el n-are scăpare (…) chit că mor, da’-i arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. (…) Îi arăt eu la comandant cum se lucrează – el a mai primit, am fost eu prost… Nu trebuia să omor omul cela nevinovat, eu pe el trebuia să-l omor… Nu mi-am dat seama că vine acolo. Dacă-mi dădeam seama, luam 2-3 grenăzi defensive, smulgeam la toate cuiele şi le aruncam jos, de la balcon, de la 3. N-avea nicio şansă de scăpare. (…) Promit că pe comandantul ăsta îl omor, pe el şi pe copiii lui şi pe nevastă-sa”.

Odiosul criminal i-a mai spus poliţistului, fară să ştie că este înregistrat, că scopul principal al lui nu a fost să-i omoare pe cei doi muncitori vemiți să renoveze apartamentul (Silviu Iștoan și Dan Pătatu), ci să facă publică situaţia lui cu privire la apartamentul Chimcomplex.

- Advertisement -

Moroşanu a reușit să-i lege pe cei doi muncitori fiindcă, pretinde el, l-a ajutat experienţa de grănicer, a declarat avocatul Adrian Cuculis, implicat în caz.

Crima din 1 martie

Pe data de 1 martie, doi muncitori, Silviu Iștoan (36 de ani) şi Dan Pătatu (52 de ani), care renovau un apartament din Oneşti, au fost ucişi de către fostul proprietar, Gheorghe Moroșanu (68 de ani), supărat că fusese evacuat. Bestia i-a ucis cu un cuţit.

Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei ce-i aparținuse.

Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de 6 ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Ulterior, conducerea Poliţiei Judeţene Bacău şi cea a Poliţiei Oneşti au fost demise.

Din cercetări a rezultat că agresorul, Gheorghe Moroşan, avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante, cu care apoi şi-a imobilizat victimele.

Moroșanu a început să lovească victimele, cu cuţitul, după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, susțin procurorii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

* Primarul Aradului, pe urmele lui Bolojan: desființează 360 de posturi. Se economisesc, din salarii, 20 milioane de lei pe an

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

Un interlop periculos a revenit în pușcărie dintr-o neglijență: și-a uitat pistolul în cabina de probă, la mall! Avea și gloanțe de război

O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

„Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Planul pervers al unui profesor de 54 de ani, din Buzău, tată a trei copii: a încuiat o elevă de 12 ani în clasă și a abuzat-o sexual. Ghinionul lui: totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere

Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Pușcărie pe viață pentru bulangiul ăsta bolnav la cap. Dacă ar fi după mine, l-aș ține priponit în lanțuri în cvea mai adâncă ocnă din România, ținut doar cu jumătate de pâine pe zi și apă. Atât. N-ar mai vedea niciodată lumina soarelui. Este un pericol social, bidonul ăsta turtit. Să nu-i dați niciodată drumul după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -