Mesajul superb al ambasadorului SUA: „Americanii sunt aici și vor rămâne aici!”. Accent pe anticorupție, stat de drept, reformă judiciară, recuperarea prejudiciului

4
2380
Adrian Zuckerman - Klaus Iohannis

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis, marți, un mesaj de Anul Nou, în care pune accentul pe patru direcții: solidaritate („americanii sunt aici și vor rămâne aici”), justiție („cea mai importantă prioritate e reforma judiciară”), securitate („Statele Unite vor asigura complet capacităţile de apărare ale României”) și speranță economică („România este la un pas de măreţie”).

Diplomatul american le dă o veste proastă corupților: vin vremuri grei pentru ei! Zuckerman insistă asupra capitolului justiție:

  • „cea mai importantă prioritate, pentru președinții Trump și Iohannis, este reforma judiciară”;
  • „un sistem judiciar şi penal fiabil şi transparent”;
  • „eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit”;
  • „respectă statul de drept”;
  • „Statele Unite se angajează să-şi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei”;
  • „capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit”.

Mesajul ambasadorului SUA de Anul Nou

„Prieteni,

După două săptămâni petrecute în această ţară frumoasă, mă bucură şi admir din plin ceea ce au realizat românii. Sunt încrezător că 2020 va aduce succese şi mai mari pentru România şi parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc să subliniez clar, în numele preşedintelui Trump şi al poporului american, că americanii sunt aici, vor rămâne aici şi, împreună cu poporul român, vor realiza lucruri extraordinare în 2020.

A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă, care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă. Românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranţa lor şi la adăpost de influenţele străine maligne. Românii au suferit destul; acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice.

Preşedintele Trump şi Guvernul Statelor Unite sunt angajaţi să colaboreze cu preşedintele Iohannis şi cu guvernul premierului Orban asupra unei diversităţi de priorităţi. Cea mai importantă dintre acestea este reforma judiciară, pentru a asigura un sistem judiciar şi penal fiabil şi transparent şi pentru eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit. Elitele şi persoanele cu legături politice nu ar trebui să aibă un refugiu în interiorul sau în afara României. Statele Unite se angajează să-şi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei. Combaterea traficului de persoane, o încălcare a drepturilor elementare ale omului şi a decenţei, pe care ambele noastre naţiuni şi-au luat angajamentul să o sprijine, va fi o prioritate.

Statele Unite vor continua să sprijine forţele armate române în eforturile lor continue de a apăra ţara de ameninţări externe. Rolul crucial al României în NATO, apărând flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua să fie aliatul neclintit al României şi al NATO şi să asigure complet capacităţile de apărare ale României.

În plus, Statele Unite vor fi partenerul României şi o vor sprijini să îşi valorifice adevăratul potenţial economic. Asigurarea existenţei unor legi şi reglementări fiscale şi de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezintă corupţia endemică pentru economie să dispară.

Capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Este nevoie de privatizări suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea şi promovarea unei economii competitive. Transparenţa şi responsabilitatea în afaceri sunt primordiale. Am încredere deplină că toate aceste obiective ambiţioase pot fi îndeplinite. România este la un pas de măreţie. Momentul de pornire este acum. La Mulţi Ani şi Dumnezeu să binecuvânteze popoarele român şi american!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

4 COMENTARII

    • Sa te kari mai repede in tara groazei de unde ai venit pe aici,rusnakule ,nu ai nicio sansa sa gasesti spalati pe creier si mutanti ca in Moldova sa-l admire pe criminalul tau konducator,kgbist notoriu ,piticania frustrata putin(ica)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here