Mesajul despre alarma cu bombă de la mall a stat necitit 10 ore în mailul Poliției! A fost deschis dimineața, după cafeluță

1
1410
Poliția a evacuat mall-ul și a început să verifice clădirea începând cu ora 13.00, cu 60 de minute înainte să expire termenul-limită dat în anunțul trimis la ora 0.00

E-mailul trimis marți noaptea pe adresa Poliției, cu mesajul în care se anunța plasarea unei bombe la Mall-ul Park Lake, din București, a stat necitit peste 10 ore. Mesajul a fost livrat la secțiunea “Petiții” și a fost deschis miercuri dimineața, după ce personalul și-a băut cafeluța. Alarma s-a dovedit în cele din urmă falsă, dar la momentul respectiv nu se știa acest lucru.

Comisarul-șef Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a explicat ce s-a întâmplat în limbajul specific al instituției: „Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19”.

Timp de 3 ore după deschiderea e-mailului buclucaș, polițiștii români s-au chinuit să descopere autorul „petiției”, dar fără succes. Până la urmă, Park Lake a fost evacuat de la ora 13.00 până la ora 16.00. Din fericire, s-a dovedit în final că alarma fusese falsă, dar dacă n-ar fi fost așa, cel mai probabil autoritățile n-ar fi reușit să găsească și să dezamorsese bomba în timp util.

Explicația: programul se termină la ora 19.00, iar mesajul a fost trimis la ora 0.00. Pentru ca poliția să-și facă treaba, teroriștii sunt rugați să acționeze în timpul legal de lucru

Avertismentul, trimis la ora 0.00, anunța că în 14 ore va fi detonat un dispozitiv explozibil în centrul comercial din Sectorul 3. Sursele Antenei 3 au dezvăluit că mesajul a stat necitit timp de peste 10 ore. Dacă amenințarea ar fi fost reală, polițiștilor le-ar mai fi rămas, așadar, mai puțin de 4 ore să acționeze. Din acestea, alte 3 au fost irosite într-o încercare zadarnică de a-l descoperi pe cel care a trimis mesajul.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat pentru HotNews de ce, „pe procedură”, nu poți fi salvat de Poliția Română dacă mesajul vine seara: angajatul Poliției care e plătit să citească e-mailul are program între orele 8 și 19. „E normal că nu avem 50.000 de polițiști să verifice adresa de petiții”, apără Georgian Drăgan felul în care „s-a acționat”.

Practic, dacă teroriștii trimit e-mailul la ora 19.30 și anunță că în 12 ore va exploda o bombă undeva – ghinion! Programul începe la ora 8.00, deci nu mai e nimic de făcut, bomba va exploda nestingherită la ora 7.30. Eventualii criminali ar trebui să fie mai înțelegători cu programul funcționarilor români și să acționeze și ei în timpul legal de lucru.

Poliția Română are o singură adresă de e-mail la „contact” – cea unde se pot trimite „petiție online”. Iar această singură adresă e verificată de un singur om.

Acesta a început slujba regulamentar, la ora 8.00, dar „a luat la citit cele peste 100 de mesaje” care veniseră de seara până a doua zi dimineața, a spus Georgian Drăgan.

Lectura celor „peste 100 de mesaje” a fost anevoioasă, așa că la cel cu alerta de bombă s-a ajuns după două ore – la 10.00.

Acum, după ce s-a dovedit că a fost o glumă proastă și totul s-a liniștit, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus că s-au reluat cercetările pentru a fi descoperit autorul farsei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Expertă: valul Omicron va fi nimicitor. „Risc foarte mare, suntem extrem de vulnerabili. În 20 de zile vom avea 1.500 de paturi ATI ocupate“

Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Premierul Ciucă mai bagă 307 inși în ministere, în penultima zi din an. La Economie, în loc să se reducă numărul de angajați la 584, crește la 1.146!

* Ghinea distruge propaganda PSD: „Să se calmeze Nistorescu, Chireac și alți borfași! Budăi este și idiot, și ticălos. Nu voi lucra cu fonduri din PNRR”

* Guvernul PSD-PNL mărește accizele la carburant: de la 1 ianuarie, benzina și motorina se scumpesc cu încă 7 bani pe litru. În 2022, prețul va ajunge la 7 lei/litru

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (45) / Nicolcioiu şi banii din Iran

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Ion Țiriac ar vrea să trăiască într-o dictatură comunistă! „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here