Tocilizumab, medicamentul-minune pentru coronavirus: 6 bolnavi s-au vindecat la spitalul din Caserta

0
5972

Conform cotidianului italian „La Repubblica”, 6 bolnavi de COVID-19 de la spitalul „Sant’Anna e San Sebastiano” din Caserta (sudul Italiei) s-au vindecat după ce au fost tratați cu Tocilizumab, un medicament experimental creat în urma colaborării dintre Institutul Pascale și Spitalul Cotugno din Napoli.

Profesorul Paolo Maggi, directorul Unității Operative a Secției de Boli Infecțioase de la spitalului din Caserta, a declarat că sunt 8 bolnavi de coronavirus care se află sub tratament cu Tocilizumab. „Șase s-au însănătoșit deja, dintre care cinci au fost externați, iar unuia i-a fost redusă la jumătate terapia cu oxigen”, a spus doctorul Maggi.

În plus, la secția de terapie intensivă s-a obținut un rezultat extraordinar prin folosirea altui medicament, Remdesivir: după folosirea sa, s-a constatat că bolnavul nu mai era pozitiv la coronavirus și a fost scos de la aparatul de respirat.

Carmine Mariano, comisar special al spitalui în care s-au obținut aceste rezultate, vorbește despre „rezultate încurajatoare”: „În spitalul nostru, din primele momente în care a apărut această urgență de coronavirus, ne-am concentrat cu toate mijloacele disponibile pentru a înfrunta în mod corespunzător această epidemie. Suntem conștienți că mai avem foarte mult de lucrat, dar în aceste zile înregistrăm primele rezultate ale muncii noastre. Aceste prime rezultate importante ne încurajează să continuăm foarte motivați. În aceste momente dificile preferăm să lucrăm în tăcere, departe de ochii reflectoarelor, dar conștienți că reușim să oferim servicii medicale de calitate”.

Știrile privind descoperirea unor medicamente eficiente dau o speranță zecilor de mii de medici și asistenți medicali din Italia, aflați într-o luptă supraomenească împotriva numărului imens de oameni care trebuie salvați în spitalele italiene. Peste 7.000 de cadre medicale din Italia sunt infectate, în acest moment, de coronavirus.

Între timp, pandemia de coronavirus ia proporții inimaginabile în Italia, numerele devenind înfricoșătoare. Situația în data de 28 martie, ora 18.00, este următoarea:

  • 92.472 de persoane infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei (dintre care 5.974 în ultimele 24 de ore).
  • 10.023 de morți (889 în ultimele 24 de ore).
  • 12.384 de persoane vindecate de coronavirus, de la începutul pandemiei (1.434 în ultimele 24 de ore).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here