Medicii români veniți să ajute Italia, primiți cu entuziasm de presa și autoritățile italiene

1
1677

Marți, 7 aprilie, 11 medici și 6 asistenți medicali români au sosit pe aeroportul din Linate, Milano, pentru a se alătura medicilor italieni în lupta pentru salvarea bolnavilor de coronavirus în spitalele din Lombardia.

Cadrele medicale române, care vor merge să profeseze în spitalele din provincia Lecco, au fost întâmpinate la aeroport de vicepreședintele Regiunii Lombardia, Fabrizzio Sala, și de subsecretarul de stat Alan Rizzi.

„Mulțumim României și ambasadorului George Bologan pentru acest ajutor important într-un moment delicat pentru regiunea noastră”, a spus Sala la sosirea delegației conduse de Joe Stroiescu.

„Medicilor și asistenților sosiți astăzi li se adaugă cele 10.000 de cadre medicale române care sunt angajate în Italia, furnizând un mare serviciu țării noastre. În numele Regiunii Lombardia, le doresc un serviciu ușor în spitalele noastre și sunt sigur că, mulțumită și muncii lor, vom reuși să învingem acest virus”, a continuat vicepreședintele Sala.

Subsecretarul Rizzi: „Sunt extrem de mândru să-i pot întâmpina pe prietenii român cărora le mulțumesc pentru extraordinarul gest de solidarietate față de Lombardia și de Italia. Apreciem cu atât mai mult acest gest, cu cât știm că vine într-un moment de mare dificultate și pentru România, care se găsește în fața unei crize fără precedent. Este o probă de dragoste și solidaritate față de Italia pe care nu o vom uita”.

Sosirea românilor a fost salutată și de liderul naționalist Matteo Salvini, care le-a mulțumit într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Au sosit astăzi din România medici și asistenți medicali care vor ajuta la combaterea virusului la Spitalul din Lecco. Un gest frumos de solidaritate și prietenie, mulțumesc! Postez mesajul superb al Ambasadei României din Italia, pentru a fi citit inclusiv de prietenii români care urmăresc această pagină”.

Mesajul Ambasadei Române din Italia

„Solidaritatea este singurul răspuns în fața suferinței cauzate de pandemia de coronavirus. Cu toate că România conduce pe plan național propria luptă împotriva Covid-19, știm că această provocare poate fi depășită doar dacă acționăm uniți, împreună. Astfel, în spiritul relației de prietenie consolidată care leagă cele două țări, România va trimite o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali în zona Milano. În multe momente ale istoriei, Italia ne-a fost mereu alături, iar prietenii adevărați sunt cei care te susțin la încercare.
Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cu generozitate o numeroasă comunitate de cetățeni români, printre care se află și numeroși medici și asistenți medicali, care combat astăzi pandemia în linia întâi, alături de colegii lor italieni.

Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă. Un gest prin care România își manifestă în mod concret solidaritatea, dar și recunoștința față de țara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români. În ciuda dificultăților, speranța și încrederea în viitor nu vor fi niciodată învinse.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cit de mult pot ajuta fiindca sunt putini insa e un ajutor important ca efect psihologic. Italienii nu se simt singuri si vad ca cineva le sare in ajutor. Conteaza in asemenea momente.
    Ar trebui si Spaniei sa-i dam un asemenea ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.