Au și indienii Piatra Neamț-ul lor: Rajkot. Cinci pacienți Covid au murit într-un incendiu la Terapie Intensivă

0
228

O tragedie trasă la indigo, la 13 zile și 8.000 de kilometri distanță: după Piatra Neamț, România (8 morți), a urmat Rajkot, India (5 morți). În ambele cazuri, pacienți Covid-19 de la Terapie Intensivă au fost mistuiți de flăcări.

Cinci pacienţi au murit vineri într-un incendiu izbucnit în secţia pentru Covid-19 a unui spital din India. Pe 14 noiembrie, într-un incendiu asemănător, dar în România (la Piatra Neamț), au murit carbonizați 8 pacienți.

Incendiul din India s-a produs în dimineața de vineri, la unitatea de Terapie Intensivă a unei clinici private din oraşul Rajkot, statul Gujarat (vestul țării).

Piatra Neamț – Rajkot

Cel mai probabil, la originea incendiului s-a aflat un scurtcircuit, a indicat un responsabil guvernamental, Udit Agarwal, conform Agerpres.

Trei dintre pacienţi au murit pe loc, iar ceilalţi doi în ambulanţă, a menţionat Agarwal. În unitatea de Terapie Intensivă se mai aflau doi pacienţi, care au scăpat nevătămaţi.

La vestea tragediei, Curtea Supremă a Indiei a cerut guvernelor local şi federal să prezinte explicaţii detaliate în legătură cu situația incendiilor din spitale.

Nu este prima nenorocire de acest gen în India. În luna august, 8 pacienţi cu Covid-19 au fost ucişi într-un incendiu în unitatea de Terapie Intensivă a unui spital din Ahmedabad, cel mai mare oraş din același stat, Gujarat.

Premierul Narendra Modi, originar din Gujarat, s-a declarat îndurerat de pierderea de vieţi omeneşti, într-un mesaj difuzat pe Twitter după incendiul de vineri.

Sâmbătă, premierul indian urmează să viziteze trei companii care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, inclusiv una situată în Gujarat.

India, țară cu 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei 9,3 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19 şi peste 135.000 de decese (43.082 de cazuri noi şi 492 de decese în ultimele 24 de ore).

Incendiile soldate cu victime sunt frecvente în India, din cauza echipamentelor electrice necorespunzătoare sau îmbătrânite, la care se adaugă lipsa măsurilor de siguranţă şi a ieşirilor de incendiu.

În incendiul de la Piatra Neamț, din seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, au murit carbonizați toți cei 8 pacienți din salonul de Terapie Intensivă în care a izbucnit incendiul. Dintre cei 8 pacienți din salonul vecin, tot de Terapie Intensivă, au murit 4, dar nu din cauza incendiului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.