L-a „ciuruit” pe președintele Chinei! „Coronavirus va fi sfârșitul tău politic” / „Dacă laboratoarele voastre ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus” / „China a infectat lumea, asta este moștenirea ta politică” / „Ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală”

3
7937
Julian Reichelt către Xi Jinping

Președintele Chinei, Xi Jinping, trăiește un șoc: este înfruntat de redactorul-șef al unui mare ziar. Evident, nu de unul din China comunistă, unde redactorii-șefi sunt activiști de partid care laudă necondiționat conducerea țării. Lovitura vine dintr-o țară democratică: Germania.

Julian Reichelt, redactorul-șef al cotidianului „Bild”, i-a dat o replică devastatoare președintelui Chinei după ce liderul comunist a criticat publicația germană pentru că jurnaliștii s-au întrebat, în analizele lor, dacă nu cumva țara de unde a pornit coronavirusul ar trebui să plătească despăgubiri pentru criza provocată.

„Dacă laboratoarele voastre ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”, a punctat redactorul-șef al ziarului „Bild”.

„Închizi toate ziarele și site-urile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supă de liliac”, a fost o altă replică a jurnalistului german.

„Puterea ta se prăbușește. Coronavirus va fi sfârșitul tău politic!”, îl avertizează Julian Reichelt pe președintele chinez.

VIDEO: Mesajul lui Julian Reichelt către Xi Jinping

Scrisoarea integrală a redactorului-șef de la „Bild”

„Dragă președinte Xi Jinping,

Ambasada ta la Berlin mi s-a adresat printr-o scrisoare deschisă pentru că ne-am întrebat în ziarul nostru, «Bild», dacă China trebuie să plătească pentru dezastrul economic pe care coronavirusul l-a produs în lume.

Permite-mi să răspund.

1.  Conduci prin control. Nu ai fi președinte fără control. Monitorizezi totul, fiecare cetățean, dar refuzi să monitorizezi piețele umede, bolnave, din țara ta.

Închizi toate ziarele și site-urile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supă de liliac. Nu numai că îți supraveghezi populația, dar o pui și în pericol și, odată cu ea, și restul lumii.

2. Controlul este o negare a libertății. Iar o națiune care nu este liberă, nu este creativă. O națiune care nu este inovativă, nu inventează nimic. De aceea ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală.

China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții. Motivul pentru care China nu inovează și inventează este că tu nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este coronavirusul.

3. Tu, guvernul tău și oamenii tăi de știință trebuia să știți de mult că virusul corona este extrem de infecțios, dar, în schimb, ați lăsat lumea în beznă în această privință. Experții tăi de top nu au răspuns când cercetători occidentali au cerut să știe ce se întâmplă în Wuhan. Erai prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul, pe care îl percepeai ca pe o rușine națională.

4. Ziarul «Washington Post» a scris că laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul la lilieci, dar fără să mențină cele mai înalte standarde de siguranță. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Ai vrea să explici asta văduvelor, fiicelor, fiilor, soților, părinților victimelor coronavirusului din toată lumea?

5. În țara ta, cetățenii șoptesc despre tine. Puterea ta se prăbușește. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariția coronavirus, China era cunoscută drept o țară care supraveghează. Acum, China este cunoscută  ca țara care supraveghează și care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică.

Ambasada ta îmi spune că eu nu trăiesc după «prietenia tradițională a cetățenilor noștri». Cred că tu consideri o mare «prietenie» atunci când trimiți, în mod generos, măști în toată lumea. Aceasta nu este prietenie, aș numi-o imperialism ascuns în spatele unui zâmbet – un cal troian.

Plănuiești să consolidezi China printr-o boală pe care ai exportat-o. Nu vei reuși. Mai devreme sau mai târziu, coronavirus va fi sfârșitul tău politic.

Cu stimă,

Julian Reichelt”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Comuniștii chinezi mint și când recunosc că au mințit! După trei luni, au scos de la dosit 1.290 de morți. Creștere de exact 50%!

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

3 COMENTARII

  1. Exceptional si necrutator, ca un neamt adevarat. Nu stiu daca pe chinezi ii va pali aceasta opinie, dar noua, celorlalti, ne cade bine un text atat de precis si de intansigent. Ideal ar fi ca omenirea sa aplice intransigenta impotriva tuturor nedreptatilor si marsaviilor si nu diplomatia paguboasa si trenanta de secole, amanand la nesfarsit rezolvarea atator probleme si nenorociri !!! Ai zice ca vai, nu e diplomatic sa trambitezi adevarul, ca iese cu conflict…pai de atata diplomatie s-au tot intamplat razboaie peste razboaie, omenirea traind in prefacatorie. Intre oameni e de preferat corectitudinea si adevarul, nu siretenia serpeasca.

  2. Avem de gand sa continuam cu amabilitati in fata acestor criminali de razboi in toata regula,sau e cazul ca TOATE tarile afectate de arma chinezeasca de distrugere in masa sa intenteze un proces urias ,echivalentul procedului de ls Nuremberg ? Pentru ca de fapt putem sa-l consideram un al 3-lea razboi mondial,pornit prin ascunderea realitatii de Presedintele chinez,un comunist la fel de responsabil de crime impotriva umanitatii ca si Hitler si Stalin!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here