Ciolacu: „Iliescu a făcut mai mult bine decât rău”. Actualul lider PSD nu crede că tatăl mineriadelor și protectorul criminalilor din decembrie 1989 e vinovat, ci doar „acuzat”

3
555

Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD, este de părere că fondatorul formațiunii continuatoare a Partidului Comunist Român, Ion Iliescu, „a făcut mai mult bine decât rău”.

Într-un interviu dat pentru Kanal D și preluat de News.ro, Ciolacu spune că “sunt structural diferit” de Ion Iliescu, însă acesta a fost “omul și decidentul acelui moment”, referindu-se la 1989-1990. În urma loviturii de stat din decembrie 1989, Ion Iliescu, susținut de Moscova, l-a înlăturat de la putere și executat pe Nicolae Ceaușescu, dictatorul României în perioada 1964-1989. În loc a fost instalat la București un regim dominat de agenți sovietici și comuniști din linia a doua.

PSD, adică PDSR, adică FDSN, adică FSN, adică Partidul Comunist

Presat de masele populare, Iliescu a fost silit să-și revizuiască discursul inițial (în care îi acuzase pe soții Ceaușescu de faptul că “au întinat nobilele idealuri ale socialismului”) și să scoată în afara legii Partidul Comunist.

Însă imediat a înființat continuatorul acestuia, Frontul Salvării Naționale (denumire folosită de KGB la toate partidele fondate de agenții săi în alte țări), în care au intrat toți activiștii și politrucii rămași fără stăpân.

Din FSN se trage și actualul PSD. Partidul fondat în 1989 de Iliescu și condus azi de Ciolacu s-a mai numit FDSN (începând din 1992), PDSR (din 1993) și, din 2001, PSD.

Ciolacu nu consideră că violențele împotriva propriilor cetățeni, mafia instituționalizată și blocarea României timp de un deceniu în zona gri a Europei, toate coordonate de Iliescu, sunt păcate grave

Actualul președinte al social-democraților – continuatorul partidului comunist este simbolul corupției instituționalizate, al populismului și al violenței statului român împotriva propriilor cetățeni – nu se dezice ce Iliescu, liderul din cauza căruia România a pornit cu 10 ani întârziere reformele pentru apropierea de Europa.

Ciolacu nu vorbește despre vinovății ale președintelui care a chemat minerii în București să bată oamenii și care a semnat în 1991 un tratat rușinos cu URSS, ci doar despre “acuzații”: “Cu toate acuzele care s-au adus lui Ion Iliescu, România a luat-o în direcţia bună. Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut ai mult bine României, decât rău, dar nu mă regăsesc în omul politic“.

Din cauza acțiunilor regimului Iliescu – care în 1990 a procedat exact precum comuniștii în 1945-1947 –, România și-a pierdut foarte rapid enormul capital de simpatie pe care-l câștigase inițial în decembrie 1989. Țara a fost izolată pe plan internațional până în 1996, când în loc a venit la guvernare Convenția Democrată. Întârzierea cu care s-au pornit reformele a făcut ca țara noastră să intre mai târziu decât alte state estice în NATO și UE, iar redresarea economică să aștepte până după 2000.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here