Vești proaste. Raed Arafat: “Epidemia va mai dura. Nici până la sfârșitul anului nu cred că se va termina. Suntem într-un moment unic. Acum 100 de ani s-a mai trecut prin el“

3
1833

O veste cu adevărat foarte proastă pentru optimiștii care s-ar părea că există din belșug în România: medicul Raed Arafat, secretar de stat MAI, spune că nu vom scăpa de epidemia de coronavirus în următoarele 6 luni și că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus.

Mărturia lui Arafat vine într-un moment în care, potrivit unui sondaj de opinie făcut de Frames&Hygienium, 67% dintre români sunt absolut convinși că epidemia se va încheia înainte de sfârșitul acestui an.

“Oamenii au crezut că se termină într-o săptămână, dar nu s-a terminat. E clar că, la un moment, caută alte explicații

Raed Arafat nu e deloc la fel de optimist: „Există foarte multe dezinformări. Astăzi am avut o întâlnire, o discuție cu mai multe țări, am fost într-o videoconferință, și chiar despre asta se discuta, că durata acestei pandemii e lungă. Este normal că oamenii se plictisesc, la început sunt speriați, încet încep să intre mesajele negative, mesajele de dezinformare, sunt unii care se joacă cu aceste mesaje din varii interese și atunci e clar că populația, la un moment, caută alte explicații, caută alte persoane de la care să asculte pentru că ei spun că au crezut că se termină într-o săptămână, dar nu s-a terminat. Asta nu se va termina într-o săptămână, nici până la sfârșitul anului nu cred că se va termina. Va mai dura ceva timp“.

61% dintre români cred că epidemia va fi stopată prin vaccin, iar 22% – prin imunizarea în masă

Secretarul de stat spune că lipsa de pregătire și deruta oamenilor este firească, pentru că umanitatea nu s-a mai confruntat cu așa ceva de la gripa spaniolă, din 1918. În același timp, e necesar să existe o mobilizare pentru a face față acestui pericol: “Și noi am zis asta de la început, e foarte greu să păstrezi populația focusată, interesată de subiectul ăsta continuu. Aici trebuie să învețe populația că acest moment este un moment unic, prin care n-a trecut nimeni. Acum 100 de ani au trecut prin el și a fost tot foarte greu cu mare impact pe mapamond. Trebuie să învățăm că trebuie să conviețuim cu acest virus o perioadă mai lungă de timp. Este posibil, putem să o facem, dar trebuie să respectăm aceste reguli de bază”.

Potrivit sondajului de opinie citat mai sus, 61% dintre românii chestionați cred că problema virusului va fi rezolvată prin apariția unui vaccin, iar alți 22% cred că mai degrabă se va ajunge la imunizarea în masă, după ce întreaga populație va fi trecut prin boală.

Sondajul de opinie s-a făcut în perioada 29 iunie – 2 iulie 2020 și a cuprins 2.500 de persoane cu vârste între 21 și 70 de ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Avans înspăimântător al epidemiei în România: 555 de cazuri în ultimele 24 de ore, record absolut. Urcăm pe locul 1 în UE la acest capitol

3 COMENTARII

  1. Nu sint medic, dar bunicii mei erau farmacisti in timpul pandemiei de gripa spaniola 1918-1921 stiu de la ei ca gripa, gripele sint groaznice! virusii nu aleg dupa culoarea parului, orientarea politica sau sexuala…pur si simplu ucide! CCR crede ca este imun??

  2. Interesant e faptul că Rahat una vorbește cu noi și alta cu cei din PSD… nouă ne spune că ne ia dracu’,iar la oligofrenii din PSD le spune că nu-i nici un pericol…. asta ia spus lui ciolacu azi in parlament…. niciodată să nu crezi un arab!!!…cunosc bine situația pentru ca in anii ’80 am fost in Siria știu din ce aluat sunt acesta creaturi umane…una îți spune în față și alta în spatele tău…. depinde cine da banul…

  3. CCR A FĂCUT O GREȘEALĂ IMENSA PENTRU CA DUPĂ DECIZIA LOR DEMENTA ( ii dau dreptate acum lui Ludovic Orbán ) DE A DECLARA NECONSTITUTIONAL CARSNTINAREA ȘI DUPĂ 8 Iulie , numărul de caxuri a crescut de 3/4 ori. ÎMI PARE SA LE SPUN CELOR DE LA CCR DAR NU-ȘI DAU SEAMA CA ROMÂNIA SE CONFRUNTA CU O ARMA TERIBILA , ARMA BIOLOGICA , NUMAI CA SCESTI UNDIVIZI SE FAC CA OUA ȘI O DAU CU CONSTITUTIONALITATEA.!!! După decizia lor ABSOLUT TETIBILISTA SU MURIT IN ROMÂNIA IN UKTIMELR 26 de ZILE PESTE 400 de romani.!!!’ DUMNEZEU VA VA JUDECA PENTRU ACEASTA DECIZIE ÎMPOTRIVA CELOR CARE LUPTA CU ACEST VIRUS COVID19.!!
    Referitor la doamna Gabriela Firea, categoric este depașită , pentru ca nu are nicio expertiza , este o gurista care a lucrat ka Trustul lui Dan Voiculescu, marele profesor de economie( cad făceam ASE nu am auzit de acest profesor , făcut profesor la apelul de seara.!!!A fost salariat la o firma mixtă Româno – cipriota , după care i-acfacut vânt și a sjuns mare profesor.!!!! Este in Prinar general foarte slab , fără viziune a tot ceea ce insesmna o dezvoltare armonioasa a Bucureștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here