Dr. Imbri, manager de spital: „Acum e momentul să se introducă restricții clare. Mâine va fi prea târziu!”

1
877

În ziua în care România a depășit 3.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore, iar unele predicții vorbesc despre 5.000 de cazuri pe zi în noiembrie, managerii spitalelor au început să ceară măsuri drastice pentru a stopa valul epidemic.

Medicul Emilian Imbri, director la Spitalul “Victor Babeș” București, a declarat pentru Libertatea că trebuie schimbată strategia și înăsprite puternic sancțiunile, pentru că deja nu mai sunt locuri pentru a trata bolnavii. Medicul spune că atitudinea bolnavilor s-a schimbat, iar acum chiar și cei cu simptome ușoare sunt speriați și insistă să fie internați.

Managerul Spitalului “Victor Babeș”, unitate medicală care este în prima linie a tratării cazurilor de Covid încă de astă-primăvară, pentru că este specializată în boli infecțioase, spune că deja se face un triaj, fiind păstrați în spital doar pacienții cu stare severă.

“La noi ajung cu ambulanța pacienții pozitivi care sunt direcționați de DSP.  Îi evaluăm, cei cu simptome evidente sunt internați și aici mă refer la cei cu imagini radiologice ce sugerează o evoluție mai severă. Celor cu simptome ușoare le sugerăm izolarea la domiciliu, dar în general toți sunt speriați și vor să rămână“.

Perspectiva nu e deloc optimistă. Dr. Emilian Imbri confirmă și el previziunile sumbre și spune că trebuie să ne așteptăm la noi recorduri. Soluția: restricții severe și reinstituirea amenzilor mari de astă-primăvară.

“Fără îndoială, cifrele vor fi în creștere accentuată pentru că nu este întreruptă transmiterea virusului. Chiar dacă, să spunem, se decide ca zilnic, de la ora 9:00 la 10:00, toată lumea e obligată să poate mască, ca pe modelul stingem o oră lumina, tot nu se va schimba nimic. Ca să putem spera ca siuația să nu se agraveze sunt necesare măsuri clare de oprire a transmiterii. Trebuie restricții clare și amenzi mari pentru cei care nu le respectă. Altă soluție nu există. Nu cred că peste noapte toată lumea o să conștientizeze pericolul. Nu sunt naiv. Acum e momentul să facă ceva. Mâine o să fie prea târziu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

1 COMENTARIU

  1. Presedintele deja a transmis recomandarea ca toti romanii sa poarte masca din momentul iesirii din casa ,deci tot timpul petrecut in afara locuintei.In curand ,pentru ca se pare ca mintea multora e opaca,va trebui sa devina obligatorie,cu amenda ,daca nu arestare,ca in Italia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here