Există o țară care a învins și valul 2 al pandemiei de coronavirus! „Suntem mândri de acest rezultat”

0
3278
Jacinda Ardern

Noua Zeelandă a reușit să învingă și cel de-al doilea val de coronavirus. Anunțul a fost făcut de premierul Jacinda Ardern: „Virusul este, din nou, sub control. Putem să ne simțim mândri de rezultatul pe care l-am obținut împreună, uniți mai mult ca oricând”.

După ce a reușit să oprească răspândirea virusului în luna iunie, Noua Zeelandă a reușit un nou miracol: a înăbușit un focar de coronavirus,  izbucnit cu violență în capitala Auckland, în luna august. Anunțul a fost făcut de premierul țării, Jacinda Ardern, care a devenit un adevărat star în țara de aproximativ 5 milioane de locuitori din Oceanul Pacific.

„Virusul este sub control. Putem să ne simțim mândri și orgolioși de acest rezultat pe care poporul neo-zeelandez l-a obținut prin unitate și hotărâre, ca o imensă familie. Micuța noastră națiune a făcut ceea ce fac, de obicei, echipele noastre naționale din diverse sporturi: a plecat capul umil și a mers înainte, cu hotărâre”, a declarat Jacinda Ardern luni, la o televiziune din Noua Zeelandă.

După apariția noilor cazuri de coronavirus la Auckland, din luna august, Noua Zeelandă a restricții severe și, cu sprijinul hotărât al populației, a reușit să oprească răspândirea virusului. Astfel, în ultimele 10 zile nu s-a mai înregistrat niciun nou caz pe întreg teritoriul țării.

În lume e prăpăd

Acest rezultat este cu atât mai important, cu cât pandemia arată că e departe de a-și fi pierdut puterea în lume. Din contră, din India până în Brazilia, din Statele Unite ale Americii până în Iran, din Israel până în Mexic, numărul de noi îmbolnăviri și de morți crește înspăimântător de repede.

Nici Europa nu sltă mai bine. În ultimele zile are loc o răspândire rapidă a virusului, ceea ce a făcut ca experții să decreteze că ne confruntăm cu al doilea val al epidemiei. Preocupă în special situația din Spania, Franța, Marea Britanie sau Belgia, dar focarele de infecție s-au întețit în majoritatea țărilor europene.

România nu face excepție, bătându-și toate recordurile negative în prima săptămână a lunii octombrie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here