vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDezvăluiriFOTO+VIDEO. În 2012, când Firea devenea senator PSD, Nicușor Dan era băgat...

FOTO+VIDEO. În 2012, când Firea devenea senator PSD, Nicușor Dan era băgat în duba Jandarmeriei lui Ponta, pentru că încerca să salveze Bucureștiul de la mutilare

-

Un episod care explică victoria lui Nicușor Dan în bătălia cu Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Pe 6 octombrie 2012, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul” era luat pe sus de jandarmi, băgat în dubă și dus la o secție de poliție, pentru că a protestat împotriva demolării unui monument istoric: Hala Matache.

Îmbrăcat cu o cămașă albă și cu o pungă albastră de plastic în mână, în care se aflau documente, Nicușor Dan a venit să protesteze față de demolarea Halei Matache, printr-o decizie a primarului de atunci, Sorin Oprescu (exponentul PSD, chiar dacă ascuns o vreme în spatele statutului de „independent”).

În acea zi tensionată, rebelul Nicușor Dan i-a cerut unui jandarm să se legitimize, însă acesta a refuzat. În scurt timp, jandarmii l-au luat pe sus pe matematicianul olimpic, pentru a-l duce la secție să fie legitimat, deși acesta insista să se legitimeze la fața locului. N-a avut cu cine discuta: brutele l-au aruncat în duba Jandarmeriei.

În timp ce ONG-istul Nicușor Dan era tratat ca un infractor pentru că încerca să salveze Bucureștiul de la mutilarea dictată de un primar PSD (Sorin Oprescu), în timpul unei guvernări PSD (Victor Ponta), Gabriela Firea se transfera de la Antena 3 la PSD și se pregătea să devină senator. Era vremea de glorie a unei anomalii politice: USL (PSD + PNL).

- Advertisement -

VIDEO: Secvențele tensionate de la Hala Matache (6 oct. 2012)

23 de protestatari luați cu duba

Și atunci, în 2012, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei era tot Georgian Enache, personajul sinistru cu care aveam să ne întâlnim la Marea Gazare din 10 august 2018.

Enache a declarat că protestul nu a fost autorizat și că manifestanții au fost avertizați de mai multe ori să se retragă din zonă, dar unii nu s-au conformat. „Unii dintre aceștia au înțeles și au plecat, în timp ce alții, peste 20, au fost duși la Secția 3 de Poliție pentru a fi identificați și a fi luate măsurile legale, în funcție de gradul de participare a fiecăruia”, a precizat Enache. Evident, a urmat un potop de amenzi.

- Advertisement -

Printre persoanele duse la secția de poliție s-au numărat Nicușor Dan, președintele Asociației „Salvati Bucureștiul”, și Doina Wella, de la Fundația Pro Patrimonio.

Nicușor Dan a spus că au fost 23 de persoane la secție și că el a semnat procesul-verbal.

Hala Matache avea să fie demolată pe 23 martie 2013.

Cel în cămașă albă e Nicușor Dan

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -