Lobbystul american care i-a aranjat lui Dragnea întrevederea cu Trump, pus sub acuzare în SUA. Ar fi luat mită ca să ajute un alt corupt, dar din Malaezia

1
1816
Celebra poză cu "ospătarul" Dragnea la Trump

Lobbystul american Elliott Broidy, cel care i-a aranjat lui Dragnea întrevederea cu Trump din ianuarie 2017, este acum pus sub acuzare de procurori în SUA pentru că ar fi luat mită pentru a ajuta alt personaj corupt, de data aceasta din Malaezia. Publicația Bloomberg, citată de G4Media.ro, notează că Broidy ar fi încasat ilegal 6 milioane de dolari de la un escroc care a delapidat un fond de investiții.

Fost însărcinat cu strângerea de fonduri pentru campania electorală a lui Donald Trump în 2016, Elliott Broidy este omul-cheie în bizarul episod din ianuarie 2017, de la recepția de investire a președintelui SUA. Liviu Dragnea, atunci pe cai mari în România și pornit într-o ofensivă masivă împotriva instituțiilor statului, a fost dus în America, pentru a da mâna cu Trump.

Pozele au făcut carieră în presa și rețelele de socializare din țară, fiind prezentată de televiziunile și site-urile afiliate PSD ca dovada incontestabilă că Dragnea are pile mari și că e susținut de însuși șeful Statelor Unite.

Lobbystul Broidy a vrut să aplice “schema Dragnea” și pentru premierul Malaeziei, dar Trump a refuzat

Ulterior, s-a aflat și prețul plătit de Dragnea pentru celebra poză: contracte ale statului român cu firma Circinus, a lui Broidy, în domeniul echipamentelor militare. În poveste apare și numele lui Cristian Burci, patronul trustului Adevărul.

Acum, lobbystul american a fost prins de procurori tot într-o combinație cu un corupt. El ar fi luat 6 milioane de dolari de la Jho Low, afacerist acuzat că a delapidat un fond de investiții malaezian. La schimb, Broidy i-a promis că va interveni pentru ca administrația americană să renunțe la cercetarea scandalului de fraudă.

Potrivit rechizitoriului, escrocul malaezian îi promisese lui Broidy că-i va da mită alte 75 de milioane de dolari dacă reușea să-ș scape de anchetă.

Lobbystul prins acum a vrut să aplice “schema Dragnea” și în Malaezia. El a încercat de mai multe ori să-i aranjeze premierului Malaeziei o partidă de golf cu Donald Trump, în timpul acesteia urmând ca asiaticul să încerce să-l convingă pe american să stopeze ancheta. Trump a refuzat întâlnirea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here