miercuri, mai 22, 2024
AcasăMainMălin Bot îl dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000...

Mălin Bot îl dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000 de euro după ce acesta a repetat de zeci de ori la TVR 1, în mod mincinos, că ar fi un infractor care scuipă oamenii pe stradă

-

Mălin Bot a anunțat că-l dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000 de euro daune după ce acesta din urmă l-a acuzat în direct, la emisiunea „România 9“, de la TVR 1, că e un infractor care scuipă oamenii pe stradă, părând să regrete că nu i-a tras cineva „una peste bot“.

Emisiunea s-a difuzat luni, 26 iulie, iar Cristoiu a afirmat, de zeci de ori, că Mălin Bot și revoluționarul Marian Ceaușescu ar fi niște huligani și infractori care scuipă oamenii pe stradă.

Marea supărare a lui Cristoiu a fost că Bot și Ceaușescu s-au dus la DNA când a fost convocat Liviu Dragnea, acolo ieșind o altercație între cei doi și susținătorii fostului lider PSD.

Moderatorul Ionuț Cristache a împărtășit nemulțumirea lui Cristoiu, dar a atras atenția de mai multe ori că nici Bot, nici Ceaușescu nu sunt infractori, nu au dosare penale sau condamnări, și că n-au scuipat pe nimeni.

- Advertisement -

Cristoiu s-a supărat, l-a contrazis pe Cristache și a repetat de nenumărate ori că Bot și Ceaușescu sunt infractori, huligani, derbedei și că agresează oamenii pe stradă.

De fapt, supărarea lui Cristoiu – fost jurnalist redutabil, actualmente dedicat conspirațiilor și regimului PSD dur, din epoca Dragnea – e mult mai profundă. Acesta le poartă sâmbetele lui Bot și Ceaușescu pentru că aceștia au participat la protestele anticorupție din 2017-2018 și au mers la tribunal la termenele lui Dragnea. Suplimentar, Bot a fost să le pună întrebări care-i iritau și altor exponenți ai sistemului care controlează România, precum oligarhul Dan Voiculescu.

Fragmente din dialogul Cristoiu – Cristache, petrecut luni, 26 iulie, la TVR 1, așa cum au fost ele transcrise de Mălin Bot:

CRISTOIU: Aici avem mai multe aspecte. Primul aspect este ca noi avem niste huligani in libertate.Si anume, aces domn, Malin Bot care zice, ne jigneste, va jigneste, ca dumneavoastra va considerati jurnalist, eu nu ma consider, deci, acest domn fost jurnalist si si unul Marian Ceausescu care n-am inteles cu ce se ocupa?

- Advertisement -

CRISTACHE: Protestatar, activist civic

CRISTOIU: Stati sa ne lamurim: domnul Liviu Dragnea este un cetatean. Nu este nici membru PSD, nu este demnitar. Unde erau jandarmii, de ce sa vina 2 infractori sa strige la mine?

CRISTACHE:Stati, care infractori?

CRISTOIU: Astia 

Cristache: Da de ce spuneti asta

CRISTOIU: Pai sunt huligani, stati sa ne lamurim  

CRISTACHE: Nu sunt condamnati, au fost saltati de cateva ori pentru asa ceva e adevarat, dar

CRISTOIU: Sunt infractori, este infractiune, stati sa ne lamurim. Dumneavoastra cand iesiti din studio vin 2 si va scuipa, de ce?

CRISTACHE: Ei au ramas racordati la emotia OUG 13, la tot ce a reprezentat regimul Dragnea..

CRISTOIU: Dar nu ma intereseaza ce-a fost, eu vorbesc de lege. Vorbesc de un cetatean, Liviu Dragnea in momentul de fata nu este nimic

CRISTACHE: In momentul de fata

CRISTOIU: In ce calitate permit autoritatile sa vina 2 sa strige si sa zbiere? In ce calitate?

CRISTACHE: Pai nu va suparati dar cei 2 si-au facut un titlu de glorie in repetate rânduri, tipand sau filmand pe oricine le cadea in plasa. Intrebarea este atunci, cu ce drept au facut asta in raport cu toti ceilalti de pana acum?

CRISTOIU: Nu, cu ceilalti puteai sa ai o justificare ca sunt protestatari, ca erau demnitari sau politicieni, dar Dragnea este un cetatean. Daca Malin Bot cand iese din casa, vin 3 insi si-l scuipa si-l alearga prin Bucuresti, ii convine? Nu. De asta cred ca ce-au facut sustinatorii lui Dragnea este foarte bine..

CRISTACHE: Asta ne mai lipsea, o incaierare intre tabere

CRISTOIU: Da de ce nu, pentru ca sa intervina jandarmii

CRISTACHE: Pai oricum n-au intervenit. Inteleg ca cei mai vatamati de acolo au iesit tot reporterii si cameramanii

CRISTOIU: In sfarsit, un tip din Romania si-a dat seama ca e singura modalitate..

CRISTACHE: Care pe care, domnu Cristoiu, aici am ajuns?

CRISTOIU: Domne, dumneavoastra m-ati invitat sa ma luati peste picior? Vin 2 derbedei, iertati-ma, de ce sa vina ? E un cetatean, dvs va convine cand iesiti sa va alerge 2 insi? Va intreb inca o data, va convine, nu. Ala nu e huliganism?

CRISTACHE: Dar nu avem niciun organ care sa statueze ca oamenii astia au hartuit, isi fac bine mersi de cap de cativa ani..

CRISTOIU: Nu-i adevarat. Daca un om iese din bloc si 2 il scuipa acela chema politia. e lege. Ce facem, transformam strada intr-o…, inca o data, de ce sa-l hartuiesc pe el? Este unul, un cetatean, Liviu Dragnea.

CRISTACHE: Stati putin, sa punem lucrurile in ordine. Cei 2 au acuzat faptul ca ei au venit pur si simplu sa transmita de acolo. Malin Bot in calitate de jurnalist, Ceausescu in calitate de activist civic si au fost instigati de sustinatorii lui Dragnea, domnul Ceausescu a fost manjit cu iaurt, avem imagini.

CRISTOIU: Sa transmita in ce calitate?

CRISTACHE: Pai v-am spus, Malin Bot in calitate de jurnalist

CRISTOIU: Dar ei strigau acolo

CRISTACHE: Bine, acolo a iesit o intreaga incaierare, nu mai intelegeai cine ce striga si de ce. Haideti sa vedeti momentul cu imbrancelile

CRISTOIU: Nu incercati sa ma convingeti. Daca noi nu luam atitudine, jurnalistii, transformam aceasta strada intr-o jungla in care 2-3…

CRISTACHE: Dar nici eu nu sunt de accord cu practicile acestea domnu Cristoiu, sa te urmareasca niste unii, sa te bage la colt, sa te intrebe, sa-ti bage o camera in fata, nu sunt de acord si le-am condamnat tot timpul

CRISTOIU: Domnu Cristache daca un tip iese din bloc si vin 2 si-l scuipa, ala suna la Politie si vine Politia si-I amendeaza. Unde-I Politia aici?

CRISTACHE: Aici inteleg ca nu ei au instigat, ei erau acolo in calitate de oameni care transmiteau

CRISTOIU: Pai nu ei strigau, cine striga acolo , “banditule”, nu ei?

CRISTACHE: Pai strigau pentru ca, inteleg, sustinatorii lui Dragnea, i-ar fi… Hai sa vedem imaginile, domnu’ Cristoiu, pentru ca dvs sunteti cu analiza pe imagine – difuzam imaginile cu incaierile de la DNA.

(…)

CRISTACHE; Acestea sunt imaginile..

CRISTOIU: Pana acuma erati activist civic

CRISTACHE: Eu nu sunt activist civic, sunt intr-un studio de televiziune

CRISTOIU: Domnu Cristache,sunt un mare adversar al acestor chestii

CRISTACHE: Si eu la fel

CRISTOIU: Si atunci de ce sa fiu de acord ca vin 2 huligani, sunt huligani

CRISTACHE: Eu nu va puneam sa fiti de acord, eu va rugam sa vedeti lucrurile asa cum s-au intamplat: au fost 2 tabere acolo. O tabara pro Dragnea care a venit sa-l sustina

CRISTOIU: Si n-avea dreptul?

CRISTACHE: Am zis eu ca n-avea dreptul?

CRISTOIU: Si au venit 2 tipi sa-l injure, de ce?

CRISTACHE: Nu l-au injurat. Malin Bot era acolo in fata si transmitea. Si la un moment dat a venit acel domn care inteleg ca s-a impins si-n jurnalisti, a fost o scena in care si-au carat pumni, un jurnalist la lovit in cap cu camera, avea o buba si..

CRISTOIU: El in ce calitate transmitea?

CRISTACHE: Cine?

CRISTOIU: Malin Bot

CRISTACHE: In calitate de jurnalist zice

 CRISTOIU: Unde-i jurnalist?

CRISTACHE: Pe propria raspundere

CRISTOIU: Ma duc si eu in calitate de jurnalist si transmit…

CRISTACHE: Ei s-au remarcat in perioada Dragnea pe alocuri transmiteau, pe alocuri instigau, pe alocuri injurau..

CRISTOIU: Inca o data ma indrept catre aceasta chestiune: noi, daca vrem sa fim minim civilizati, trebuie sa punem capat

CRISTACHE: Problema e ca se tolereaza astfel de…

CRISTOIU: Pentru ca neghiobii astia de la putere, ei sunt paziti de SPP-isti., dar nu-si dau seama ca pot fi si ei. Trebuie stabilit prin lege, cand sunt asemenea chestii, sa faca o departajare, acesti neghiobi de la Politie, niste taraie-brau pentru ca trebuia sa intervina

CRISTACHE: Da, n-au intervenit de niciun fel, nici sa-I ajute pe jurnalisti, nici sa faca un cordon, nici..

CRISTOIU: Si de ce nu faceti galagie?

CRISTACHE: Uitati ca

vorbim. Eu sunt de acord cu dumneavoastra, eu sunt printre jurnalistii care au condamnat atmosfera in care, aduceti-va aminte, la Inalta Curte, proteste, urlete… Si judecatorii, chipurile, trebuia sa aiba mintea lucida si sa decida. Sunt de acord ca e nevoie de o limita. DNA-ul daca vrea sa audieze pe cineva, asa cum s-a si intamplat in alte randuri, o poate face discret, fara presa acolo, fara sa genereze astfel de situatii, deci lucrurile se pot desfasura civilizat doar ca nu se vrea. Pentru ca, in continuare, e nevoie de spectacol mediatic la televizor, e nevoie sa tii niste minti agitate, in continuare agitate o data cu aceasta eliberare

CRISTOIU: Avem mai multe planuri. Primul plan este de instaurare, nu, a minimei civilizatii. In cazul de fata, omul nu are nicio calitate in afara de cea de cetatean, nu are voie sa vina sa inregistreze, sa transmita, cine-i Malin Bot? E jurnalist, are legitimatie de jurnalist?

CRISTACHE: E cetatean domnu Cristoiu, acuma, ce sa zic

CRISTOIU: SI daca e cetatean, ce?

CRISTACHE: Te poti afla oriunde..

CRISTOIU: Dumneavoastra suntei prieten cu Malin Bot, m-ati chemat sa ma enervez? Pe Malin Bot il stim amandoi ca e un huligan, dumneavoastra nu ca-l aparati

CRISTACHE: Eu nu-l apar, nu l-am vazut niciodata, nu-l stiu

CRISTOIU: E un huligan

CRISTACHE: Si nici nu-mi doresc sa-l cunosc

CRISTOIU: E un huligan. Alearga impreuna cu Ceausescu cetatenii pe strada. Avantajul lui e ca nimeni nu i-a dat una peste bot asa cum face el

CRISTACHE: Ceea ce e exclus

CRISTOIU: Nu-i exclus. Cei care instaureaza ura, care mentin, sunt autoritatile pentru ca nu intervin

CRISTACHE: Voiam sa depersonalizam un pic discutia, discutia asta nu trebuie sa fie despre Bot sau despre Dragnea, trebuie sa fie despre cetateni care nu sunt protejati de statul in care ei traiesc. Daca o ducem pe terenul asta, eu cred ca o putem regla. Daca o personalizam in continuare, ca e Dragnea, ca e Bot, ca e Ceausescu, nu facem nimic, sunt 2 tabere.

CRISTOIU: Da, dar sunt 2, ii stim de 5 ani

CRISTACHE: Aici trebuie sa intervina statul, sa spuna, ajunge, trebuie sa o reglementam cumva.

(…)“

Anunțul făcut joi de Mălin Bot, privind acționarea în instanță a lui Ion Cristoiu

Dreptul la replică, difuzat de TVR. Va urma acum procesul cu Ion Cristoiu. Pe YouTube este și toată transcrierea emisiunii România 9, din 26 iulie, partea în care Ion Cristoiu minte și insultă pe post:

https://www.youtube.com/watch?v=XydLcT_M_IY&t=4s

Consider libertatea de exprimare un principiu esențial al democrației și fiind o persoană publică îmi asum critici care pot să depășească limitele normale, chiar și opinii care pot să fie exprimate în termeni agresivi,, șocanți, poate chiar injurioși.

Însă opiniile sunt opinii și faptele sunt fapte. Să minți despre cineva că este „infractor”, în condițiile în care eu nu am fost niciodată nici măcar trimis în judecată, este denigrare cu rea-credință.

Să mă acuzi de huliganism în condițiile în care activitatea mea a fost de nenumărate ori controlată de instanțe de judecată și certificată acolo ca fiind ”activitate jurnalistică normală”, reprezintă inventarea unor FAPTE neadevărate despre mine.

În cazul particular al lui Ion Cristoiu, cu care am lucrat la EVZ și știe bine pregătirea & experiența mea profesională, să mintă că nu sunt jurnalist este dezinformare premeditată.

Să inventeze că eu sunt plătit de entități ascunse, în condițiile în care finanțarea mea este publică și transparentă la zi, nu reprezintă o opinie, reprezintă o faptă concretă, imorală, mincinoasă la adresa mea.

Așa ceva nu este normal și firesc. Din acest motiv am decis să îl chem pe domnul Ion Cristoiu în instanță. Voi solicita 150.000 de euro daune, aceasta fiind suma pe care o consider necesară pentru finanțarea unei campanii de marketing online pentru informarea corectă a publicului și corectarea dezinformărilor făcute de Ion Cristoiu în legătură cu activitatea mea.

În termeni simpli, sunt persoană publică, accept faptul că pot atrage hate, accept critica, injuriile, opiniile denigratoare la adresa mea. Dar nu accept să se inventeze FAPTE neadevărate despre mine, mai ales pe subiecte pentru care am purtat ani de zile procese, am cumulat nopți peste nopți nedormite și am decizii DEFINITIVE ale Justiției.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sute de copii care veneau din tabără, de la mare, au stat 9 ore în câmp, aproape de București. Până la Arad vor face peste 26 de ore

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Cristoiu nu a fost niciodata ziarist redutabil. Ci o adevarata catastrofa pentru limba romana.

  Ce ii datoram:
  1. Goana dupa tiraj de la inceputul anilor 90. Orice merge si mai ales minciuna. Raul facut atunci se simte si azi in starea de dezbinare sociala.
  2. Degradarea limbii romane prin violenta si mahalagism. Ideile, manierismele, preocuparile, limbajul mahalalei celei mai mizerabile si-au facut aparitia in pagina cotidianului de trista amintire.
  3. Cretinismele de genul „se ducea la servici si a fost violata”, „o gaina a nascut un pui viu”, „o gaina a fost violata si a nascut”
  4. Desensibilizarea. Cronica neagra, facuta cu cinism si sadism chiar de pe prima pagina.
  5. Moda titlurilor imbecile, lungi de nu se mai termina. Evident un titlu sintetic de pana in 7 cuvinte ar epuiza gandirea creativa a majoritatii epigonilor lui cristoiu.
  6. Trecerea de la limba de lemn la cufureala verbala. Cea mai simpla idee povestita in sute de cuvinte boante.
  7. Cristoiu este maestrul de necontestat al „beg the question”. Adica magariile de genul „sunteti de acord cu guvernul care vrea sa va taie pensia?”, evident fara sa existe nici o propunere de taiere a pensiilor.
  8. Ziaristul ca sluga si santajist. Nu conteaza ce scrie atata vreme cat e platit. Cu Cristoiu, ziaristul a devenit o bomba imputita gata de inchiriat. Ziaristul nu traieste din ce platesc cititorii, din reclama, mica si mare publicitate sau ferpare. El traieste din minciuna la comanda sau santaj.

  Stau si ma minunez cum a putut un pitic obez, cu late nespalate, plin de ranchiuni de om prost, mincinos si lipsit de talent sa ajunga „ziarist redutabil”. Cine i-a pus la dispozitie atatea resurse? Cine putea sa conduca un asemenea atac metapolitic si psihopolitic? Impotriva limbii romane, a decentei, a demnitatii poporului roman.

  Acestea ar trebui sa fie intrebarile atunci cand vine vorba despre monstrul peltic de la Gagesti.

  • Corect ! Tovarășul securist Coroiu nu a fost niciodată ziarist ci un agent KGB camuflat care la vremuri de restriște (ca acum) intră în rol. Dacă PSD-PCR ar reveni la putere și tov. Coroiu ar reveni la camuflaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -