Noul prim-ministru al Moldovei – o absolventă de politici publice la Harvard. Natalia Gavriliță (43 de ani) a lucrat la Londra, la Fondul Global pentru Inovații

3
23379
Maia Sandu (stânga) și Natalia Gavriliță au absolvit amândouă Harvard

Natalia Gavriliță (43 de ani), colaboratoare apropiată a președintei Maia Sandu și absolventă de Harvard, va fi noul premier al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut joi de Igor Grosu, președintele partidului de guvernământ PAS și al noului Parlament rezultat după alegerile din această lună.

Pentru Moldova, succesiunea de evenimente din ultimele luni pare providențială. Pro-europeana și militanta anticorupție Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale. Apoi, după o luptă aprigă, a fost dizolvat vechiul Parlament ostil, dominat de oligarhi și forțele pro-ruse. Alegerile anticipate au dus la victoria zdrobitoare a formațiunii PAS, a Maiei Sandu.

Încă din primele zile ale noii legislaturi, Maia Sandu și conducătorii PAS au declarat toleranță zero față de corupție. S-a anunțat reforma sistemului de Justiție, eliminarea magistraților corupți și a celor care nu-și pot justifica averile.

Uniunea Europeană a aprobat un pachet de 600 de milioane de euro pentru reconstrucția țării după pandemie. S-au strâns legăturile și cu România, urmând ca prin țara noastră să se realizeze o integrare mai mare a Moldovei în spațiul euro-atlantic.

Natalia Gavriliță face parte din acest peisaj coerent și determinat de scoatere a Moldovei din subdezvoltare și capcana subdezvoltării în care a ținut-o Rusia, cu ajutorul mafiilor, în ultimii 30 de ani.

Noul premier a absolvit Dreptul la Universitatea de Stat din Moldova, apoi a făcut un master în politici publice la Harvard Kennedy School. Ulterior a lucrat la Londra, ca economist la Fondul Global pentru Inovații.

Natalia Gavriliță are o experiență importantă în administrație și politici macroeconomice. A mai activat la Oxford Policy Management, din Marea Britanie, pe proiecte de guvernare și evaluare pentru Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și teritoriile palestiniene ocupate de Israel.

A mai lucrat în zona reformei administrației publice, a planificării strategice și coordonării donatorilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sute de copii care veneau din tabără, de la mare, au stat 9 ore în câmp, aproape de București. Până la Arad vor face peste 26 de ore

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

3 COMENTARII

  1. FEMEILE INTELIGENTE-și-LUPTĂTOARE… duc Moldova-de-dincolo-de-Prut SPRE PROGRES!!!

    Dar dincoace de Prut…, DIN-NENOROCIREEEEEEEEEEEE…, noi avem parte de câte-ooo… Dăncilă, ooo… Olguța Vasilescu, ooo… Udrea, ooo… felicitatoarea baronului Brukenthal ș.a.m.d.!!!!!!!!!!!
    (Codruța Kovesi și alte câteva FEMEI-DE-TOATĂ-ISPRAVA sunt în politica-dâmbovițeană, DIN-PĂCATE, numai… excepții-POZITIVE, care confirmă… regula-NEGATIVĂ: PĂCAT…, MAREEE PĂCAT!!!)

    • Bineee…, ați înțeles, desigur, că am încadrat-o și pe Codruța Kovesi laaa… „politică” nu numai pentru căăă… POLITICIENILOR (!!!) a trebuit ea să le ea facă față aici, în România, dar și pentru că SPERĂM (ÎNCĂ!) să o vedem, într-o BUNĂ (!!!) zi,… implicată în politică, ca OM-POLITIC,, dacă nu la noi… măcar în cea EUROPEANĂ(-de-VÂRF!!!)!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here