Lupte grele în Parlament pentru destituirea beizadelei Catinca Nistor, fata masonului Stelian Nistor, din sinecura de șefă a ICR Londra

3
3338
Catinca Nistor, fata fostului lider al masonilor de rit scoțian, și-a îndeplinit pe banii statului român visul de a ajunge să-și bea cafeluța de dimineață la Londra înainte să împlinească 35 de ani

Catinca Nistor, beizadeaua care a șocat toată România prin tupeul afișat în funcția de directoare a ICR Londra, a fost propusă pentru revocare de către Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român. Decizia va fi luată însă de comisia de specialitate a Parlamentului care a și votat-o în 2021, în ciuda faptului că actrița a venit nepregătită la audieri și i-a sfidat pe parlamentari.

Cel care a dat informația că fata actorului Stelian Nistor, fostul șef al Lojei masonice de Rit Scoțian, este propusă pentru revocare a fost deputatul Iulian Bulai (USR): „În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile, președintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcția de director la ICR Londra. Trebuie să acționeze mai departe: să transparentizeze deciziile instituției, să revoce și celelalte numiri dezastruoase și apoi să-și dea și el demisia – a ruinat o instituție. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesioniști”.

Nu e însă deloc sigur că această propunere va trece de comisia de cultură dominată de coaliția PSD-PNL. Aceasta a votat-o pe Catinca Nistor în 2021, deși i-a umilit, efectiv, pe parlamentarii care încercau să obțină de la ea informații cât de cât relevante privind pregătirea și intențiile pe care le are.

I-a umilit pe parlamentarii din Comisia de Cultură, după care aceștia au votat-o în funcție!

Catinca Nistor (35 de ani) este deja o celebritate în România și un exponent de top al beizadelelor cu tupeu maxim care se înfig la sinecuri bugetare.

În martie 2020, într-un interviu pentru site-ul Culturaladuba.ro, ea își expunea obiectivul în viață: „Când am împlinit 28 de ani, mi-am dat termen până la 35 să am rostul meu la Londra, unde merg frecvent. Am început să îmi construiesc un network acolo. Visul meu e să mă trezesc dimineața, să știu cum arată bucătăria mea, make a tea și breakfast, să merg la lucru și să fac în fiecare zi același lucru, să lucrez on stage, în Londra”.

A reușit acest lucru, dar nu prin forțe proprii, ci cu o sinecură de la statul român, obținută în circumstanțe cel puțin ciudate.

Catinca Nistor e de mică lipită la actuala putere. Acum câțiva ani a fost pusă de Gabriela Firea, pe atunci primărița Bucureștiului, directoare la Teatrul Bulandra, dar a fost prinsă că și-a însușit bani necuveniți și a condus așa de prost instituția, încât actorii au organizat un protest public! Între timp, instanța a obligat-o să restituie 7.000 de euro, bani necuveniți pe care și-i însușise din teatru.

În 2021 a fost nominalizată la șefia filialei din Londra a ICR de către același director Liviu Jicman care-i cere acum destituirea. Catinca Nistor a întârziat la ședința comisiei de cultură din Parlament care trebuia să-i valideze mandatul, s-a dovedit total nepregătită și le-a răspuns cu un tupeu de necrezut parlamentarilor care au vrut să știe ce program are pentru funcția respectivă.

În CV-ul depus la Parlament, actrița a mințit grosolan, pretinzând că este absolventă a London School of Economics, prestigioasă instituție de învățământ superior din Marea Britanie. Britanicii au negat însă că există vreo persoană pe nume Catinca Nistor care să fi absolvit acolo.

Directoare cu jumătate de normă, dar cu apartament închiriat – pe banii românior – de 7.415 euro pe lună

Odată numită șefă la ICR Londra, fata fostului lider mason a refuzat apartamentul din sediul instituției, unde stătuseră și precedenții directori, considerând că este sub nivelul ei. A cerut, iar Ministerul Afacerilor Externe i-a aprobat, închirierea unui apartament de 120 de metri pătrați lângă celebrul magazin Harrods, apartament pentru care statul român plătește o chirie lunară de 6.500 de lire sterline (7.415 euro).

Ulterior, s-a aflat că actrița face naveta la București pentru a juca în weekenduri în piese de teatru, dar și pentru a realiza emisiuni la postul de televiziune Aleph News, al lui Adrian Sârbu. Aceste activități contravin regulamentelor, care prevăd că directorul de filială ICR își poate părăsi postul doar cu aprobarea expresă a superiorilor de la București.

Din cauza acestor activități colaterale, șefa instituției n-a fost la post pe 15 ianuarie, iar ICR Londra a organizat Ziua Mihai Eminescu cu patru zile întârziere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

3 COMENTARII

    • Nu au timp de politica,le ocupa timpul telefonul,facebookul ,instagramul,tik tokul,jocurile de pe telefoane,terasele,cafeluta si discutiile la o tigara de 10 ori pe zi,plus shoppingul,pacanelele.Cultura politica??Daca seful zice sa voteze dupa preferintele lui,o fac si p-aia,sa nu pateasca ceva,sa ajunga la somaj…etc,etc,sunt multe cauze de insirat.Dupa confiscarea Revolutiei ,cei ce au acaparat-o au stiut cum sa adoarma vigilenta sa se perpetueze la putere:lectiile Cominternului au fost scoase din sertar si asa avem acum un nou FSN,cu rusofili la butoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here