Luăm, dar mai și dăm: o firmă din Olt a încercat să-i păcălească pe thailandezi și să le trimită 110 tone de deșeuri de cauciuc

1
721

Mare importatoare de gunoi din Vestul Europei, România exportă, la rându-i, deșeuri în alte țări. Polițiștii de frontieră au depistat în Portul Agigea containere cu circa 110 tone de resturi din cauciuc care urmau să ia calea Thailandei, „exportate” de o firmă din județul Olt.

Așa-zisa marfă a fost returnată către societatea care se pregătea să scape de gunoaie, a anunțat vineri Garda de Coastă.

Cazul relevă că fenomenul exportului de deșeuri nu este cu sens unic și că firmele din România, la rândul lor, procedează la fel cum fac și cele din alte țări. În documentele care însoțeau containerele prezentate la vamă scria că acolo s-ar afla cauciuc nevulcanizat. La verificări s-a descoperit că nu erau decât deșeuri din cauciuc.

Garda de Coastă a explicat într-un comunicat: „În data de 17.06.2021, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit patru containere cu cauciuc nevulcanizat, care urmau să fie exportate în Thailanda de o firmă de pe raza judeţului Olt, care efectua activităţi de export. În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate de fapt 110 tone de deşeuri de cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală“.

De la numirea lui Octavian Berceanu în funcția de șef al Gărzii Naționale de Mediu, cazurile de transporturi ilegale cu deșeuri depistate de autorități au explodat, pur și simplu. Fenomenul scos la iveală este de o amploare uriașă, în ultimele luni descoperindu-se sute de tone de gunoaie care ajung în România cu documente înșelătoare, care le prezintă drept diverse mărfuri. Aproape că nu trece zi fără să fie găsite alte transporturi, fiecare de zeci de tone.

Explicația acestei aparente „epidemii” este nu doar simplă, ci și înfricoșătoare: fenomenul este vechi de zeci de ani, România este o groapă de gunoi a Europei, dar până acum autoritățile corupte au închis ochii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

* Poliția Locală a fostului primar Tudorache (Sectorul 1), anchetată de DNA. Milioane pentru avocații lui Dragnea & Tudorache, din bani publici

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here