Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

1
1399
Buble și PSD-ista lui

Ziaristul Iosif Buble, care controlează site-ul Stiripesurse.ro și institutul de sondaje CURS, a fost anul trecut un vajnic finanțator al PSD. El i-a făcut o donație de 133.800 de lei și i-a împrumutat 445.000 de lei.

Datele apar în declarația de avere a Adrianei Diana Tușa, deputat PSD și soția lui Iosif Buble. Documentul a fost depus la finalul lunii decembrie 2020, după obținerea unui mandat parlamentar, și citat de Newsweek.ro.

Împrumutul acordat PSD de către de Iosif Buble (fost reporter la Antena 3) figurează și în raportările acestui partid către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și publicate în Monitorul Oficial.

Iosif Buble a donat organizației PSD București (condusă de Gabriela Firea) suma de 133.000 de lei (circa 27.000 de euro) și a împrumutat aceluiași partid 445.000 de lei (aproximativ 90.000 de euro).

DOCUMENT: Declarația de avere a deputatei Diana Tușa. Donația și împrumutul sunt trecute ultimele

104.000 de lei de la o asociație-căpușă a primăriței Firea

Aceste operațiuni par surprinzătoare, dat fiind că Iosif Buble este unul dintre marii beneficiari ai colaborarării cu PSD. De obicei, Bule ia, nu dă.

De exemplu, anul trecut, CURS-ul controlat de Buble a încasat 104.000 de lei chiar și de la Asociaţia Centrul Municipal pentru Dialog Social Bucureşti, un ONG înființat de Gabriela Firea și pe care Nicușor Dan l-a dizolvat.

Nicușor Dan a dezvăluit: „Acest ONG, înfiinţat în 2018 de fosta administraţie a Capitalei, nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici – aproape 4 milioane de lei pe an -, fără niciun beneficiu real pentru cetăţeni. Era o companie municipală mai mică, specializată în dat banii pe maşini, chirii şi salarii, care nu avea nici măcar scuza că prestează un serviciu public autentic şi care a acumulat şi jumătate de milion de lei datorii”.

Buble a încasat însă, prin firmele sale, sume mult mai mari, de ordinul sutelor de mii de euro, de la PSD și de la filialele acestuia, dar și de la instituții publice precum Primăria Capitalei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

* Primarul suspectat că ar fi violat o fată de 12 ani vrea la detectorul de minciuni. El cere și test ADN, pentru a arăta că alt violator e tatăl copilului

* Orban: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Au încercat să arunce în aer formarea coaliţiei”

* Rareş Bogdan, atac tăios la Ludovic Orban: „Dacă mă apuc eu să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot!” / „S-ar putea ca nervii mei să plesnească, şi-aşa sunt întinşi la maxim!”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Eroul Danemarcei: fundașul lui AC Milan care l-a salvat pe mijlocașul rivalei Inter Milano, făcându-i respirație gură la gură

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.